Home > Geluid > Luidspreker > PA/Disco

Sirus PS-12 Full-Range Kast

12"/1", 2-weg systeem, trapeziumkast met flyware

Sirus PS-12 Full-Range Kast

Artikelnummer: 12797 | 18447
GTIN/EAN: -

 

6
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review

Sirus producten
PA/Disco Luidspreker
Sirus PA/Disco Luidspreker

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 6

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Mwoa...
Door: <anoniem>

Hij viel mij toch zwaar tegen eigenlijk.. Ik heb ze niet in m'n bezit, maar wel pas geleden gezien/ en uiteraard gehoord.

Echt hard gaan ze ook niet vind ik, en inderdaad het probleem met de hogetonen. Voor hetzelfde geld heb je de JBL JRX115 en ik weet welke harder EN beter klinken. De kast ziet inderdaad wel prima uit, en is gemaakt uit multiplex zogauw ik zag wat wel een pluspunt is.

Hoger als 3* kom ik echt niet, zeker voor die prijs niet.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Fantastisch uiterlijk..
Door: <anoniem>

Ik heb deze speakers inmiddels alweer bijna een jaar in mijn bezit, tijd voor een revieuw dus.
Om te beginnen ziet de kast er prachtig uit. Heel netjes afgewerkt. Echter.. zo klinkt hij niet. Er is vooral bezuinigd op de hoogdriver. Het hoog is vrij dominant aanwezig, en op hogere volumes moet je het hoog al snel 6 dB verzwakken, om het geluid enigszins hoorbaar te houden. Naar het schijnt is dit gewoon een visaton drivertje van een stuk of 30 euro's. Vrij mager dus. De 12'' valt dan wel weer mee, en heeft nog een redelijke magneet. De mid en basweergave is gewoon prima te noemen. Desalnietemin bespeel ik er geregeld nog zaaltjes voor zo'n 40 man mee. Maar veel meer dan dat is niet mogelijk zonder ondersteuning van subs.

Wat betreft de belastbaarheid klopt dit voor de verandering eens behoorlijk. 260 watts van een EP1500 trekt hij makkelijk. De 450 watts van mijn EP2500 houdt hij ook nog. Bij de 600 watts van mijn V4000 merk je dat je over de max van speakers heen gaat, en moet je rap de boel weer zachter zetten om te voorkomen dat je ze sloopt. De opgegeven gevoeligheid van 101 dB moet je wél met een korrel zout nemen. Ik denk dat het eerder 97 is (schatting in vergelijking met een paar andere kasten waar dit getalletje wel correct was opgegeven). Foto's van het binnenwerk en de drivers zijn hier te vinden: fossalta.xs4all.nl/powerbass/img/New-line/Sirus%20toppen/

Conclusie: als je geilt op een mooie kast en je kunt leven met wat minder mooi geluid, dan moet je deze nemen. Ik zou echter achteraf (en velen met mij denk ik) voor een kast gegaan zijn die minder kost, maar beter presteert. En de laatste tijd zijn dat er steeds meer aan het worden. Bijvoorbeeld: op stip: www.new-line.nl/v/9877 en www.new-line.nl/v/13332 , www.new-line.nl/v/13090 , www.new-line.nl/v/13224 , www.new-line.nl/v/13079 , www.new-line.nl/v/12766.

Waardering: 3 sterren.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Niet geweldig, maar ook niet slecht ;)
Door: <anoniem>

Bij de Sirus PS-12 is extra aandacht aan het uiterlijk besteedt. Wat dat betreft is het hele mooie speaker. Gemaakt van 9 laags 15 mm multiplex, de bekende spetterlak en het vliegprofiel maken het een hele mooie kast om naar te kijken voor het geld ;)

Als fullrange te gebruiken, maar dan kom je voor drive-in serieus bas te kort. Meer bruikbaar voor presentaties of een aerobic-les of dergelijke. Het opgegeven frequentie bereik (in het laag) kan wel met een korreltje zout worden genomen).

Als topkast is de PS-12 meer geschikt om per topje 1 sub (met enkele 15 of 18 inch) te gebruiken. Met de echt zware enkelvoudige 15 of 18 inchers zal deze kast toch wel moeite hebben.

De 12 inch die er inzit voldoet heel redelijk. Op de hoge tonen driver is heel duidelijk bespaart. En dat is dan ook de grote beperkende factor.

De op de kast aangegeven belastbaarheid is 200 Wrms, in tegenstelling tot de site die 250 Wrms vermeld.
Toch kauwt de PS-12 wel 400 Wrms weg. Een beetje extra headroom komt ook het geluid ten goede.

Voor het geld is het op zich een goede luidspreker (voor de kleinere drive-in show).

Het geluid wat er uit komt is ook heel redelijk. Het heeft in ieder geval meer rust als de gemiddelde 15/1 inch combinatie. En ook op hogere volumes wordt het geluid niet te schreeuwerig.

Ben je van plan het bij kleine feestjes te houden, dan is het een hele nette speaker.
Wil je op een gegeven moment voorbij de 100 á 120 man dan kun je beter even doorsparen.

(Ter relativatie; Voor dat aantal neem ik wel minimaal 1,5 kWatt mee).

Aangezien ik geen 3,5 sterren kan geven, 3 sterren.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties