Home > Geluid > DJ Gear > DJ Mixer

Numark X1 USB

Digitale DJ Mixer (Restyled DXM-01USB)

Numark X1 USB

Artikelnummer: 12761 | X1USB
GTIN/EAN: 0676762157810

 

9,2
Bekijk de 5 review(s)
Schrijf zelf een review

Numark DJ producten
DJ Mixer
Numark DJ DJ Mixer

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De Numark X1USB is een twee-kanaals, compacte digitale scratch mixer met USB audio I/O. Voor iedere DJ die wil dat platen, CD’s of digitale bestanden helder en natuurgetrouw worden weergegeven heeft de Numark X1USB een 100%-digitaal signaalpad met de DSP technologie van muziekstudio professionals bij Alesis.

De X1USB is een 24-bit mixer die ieder detail en elke nuance in je muziek laat oren met nu distortie en nul ruis. Daar komt nog bij dat de Numark X1USB kan worden aangesloten op een computer voor het inmixen van audio vanaf vrijwel iedere geluidsbron en het rechtstreeks opnemen van je mix naar je Mac of PC.

Oude voorraad. Wordt geleverd met 6 maanden garantie.

5 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 9,2

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Goed ding...voor het geld!
Door: <anoniem>

Ik heb deze tweedehands op de kop getikt, maar als nieuw. Geen faderkraakje, niks. De layout is fijn, kwaliteit degelijk en de USB aansluitmogelijkheden zijn erg leuk te gebruiken. En hij is ook nog eens mooi!

Pluspunten:
+Killequalizers, ik hou van killswitches omdat die 'het gewoon doen' maar de equalizers op deze bak doen het zo goed dat ik de killswitches niet mis.

Sterkste pluspunt(en) zijn de 2 ingebouwde USB 'soundcards'.
Hoe draai je nou dan bv. Traktor erop, nou eigenlijk heel simpel; je download asio4all en je stelt deze zó in, dat-ie de output over de twee usb-soundcards van de mixer doet. Dan kan je in Traktor de output over asio4all routen...en goed toewijzen aan je kanalen. Works like a charm, alleen komen bij mij op de mixer de VU-meters ineens niet meer omhoog van de lage input? Maar dat kan ook zijn, omdat ik 'm verkeerd instel.

Ik was gewend het geluid uit m'n computer gewoon in te sturen op line-in, maar via de ingebouwde 'soundcards' klinkt het én goed én je houdt nog ingangen over (de 4 ingangen kunnen line/usb en line/phono; dus een 2X cd-speler én 2X TT én 2X PC KAN maar hoe je daar tijdens een liveset tussen schakelt; tsja... PC met TT's en PC met CD-spelers is echter mogelijk met pc via usb of via line)

De USB poorten zijn ook te gebruiken als twee stereo UITgangen (van mixer naar computer, dus)..interessant om je mix direct op pc op te nemen en je kan de mixer vast ook als goedkope 'FinalScratch' oplossing gebruiken... en dat ga ik dan ook zeker nog eens proberen!

Ik zal tzt tuts posten op het forum over hoe en wat; in Traktor gebruiken / als 'el cheapo' FinalScratch (als dat kan).

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

It has got it all...
Door: <anoniem>

Deze mixer heeft echt alles wat een doorsnee DJ nodig heeft. De killequalizers zijn erg fijn, netzoals de optische crossfader die niet door stof kan gaan kraken.

Op het volume van de hoofdtelefoonuitgang is ook niks aan te merken. Ik heb een Pioneer SE DJ-5000 en die staat erom bekend dat hij niet zo hard gaat... Maar met deze mixer gaat hij echt hard genoeg tot te hard.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

goed
Door: <anoniem>

niks op aan te merken

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Top
Door: <anoniem>

Allereerst wil ik André bedanken voor de service, echt top gewoon!

Zeer snel geleverd, en had nog enkele vragen maar ben er perfect mee verder geholpen, top gewoon!

De mixer zelf is een heerlijk dingetje, zeker voor de beginnende dj is het gewoon een heel goed instapmodel.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Super geluid maar.....
Door: <anoniem>

Ik had deze mengpaneel eigenlijk gekocht om te gaan klooien met Traktor. Wat blijkt: Traktor kan niet met 2 geluidskaarten overweg. De 2 usb poorten herkent de pc als elk een aparte geluids kaart. Dat was wel jammer.

Maar ok over het apparaat. Ik ben altijd heel erg gecharmeerd van het 'warme'geluid van vinyl. Nou, die ben je kwijt met deze digitale mix-wonder. Ik moest er een week of 2 aan wennen. Dit apparaat heeft gewoon een aparte 'digitale' sound.

De toonregeling is geweldig. Bas weg is ook gewoon weg. Faders schuiven geweldig (hier over zo ietsje meer).
De output.... Mijn versterker stuur hij goed aan. Maar het voorluisteren over mijn MDR-500 is echt wel niet OK. Het geluid is veels te zacht. Daardoor is hij volgens mij voor on the road met flinke monitoring niet echt geschikt. Maar voor op de zolderkamer is het wel te doen.

Zoals gezegd schuiven de faders geweldig, maar...... ik heb dit mengpaneel nu een maand of 4 en de eerste fader is overleden. Nu moet ik dus naar Warder toe om hem te laten fixen (ik woon in Hoorn dus ik ga liever langs dan dat ik 'm opstuur).

Al met al: Ik vind het een mooit mengpaneel maar mede door de zacht koptelefoon output en de stukke fader na 4 maanden niet de volle 5 sterren

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties