Home > Geluid > DJ Gear > DJ Mixer

Gemini FX-7000

10" Stereo Preamp DJ Mixer with DSP

Gemini FX-7000

Artikelnummer: 11211 | FX7000
GTIN/EAN: -

 

10
Bekijk de 5 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ Mixer
Gemini DJ Mixer

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

5 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

FX-7000
Door: <anoniem>

Gisteren (28 Januari) heb ik dit mengpaneel bestelt, en ik kan haast niet wachten om hem uit te proberen!
Een tijdje geleden besloot ik een nieuw mengpaneel te kopen en begon me eens te orienteren op wat er zoal in mijn prijsklasse te vinden is (Ongeveer 200 tot 350 euro)
Eerst wilde ik de Behringer DJX-700 nemen, maar de reviews erover waren niet echt positief. Dus ik stuurde een mailtje naar Dré met daar in de vraag of de Behringer wel een beetje van kwaliteit was en wat het alternatief was. Hij mailde terug en zei -licht wanhopig- dat de Behringer wel van hele slechte kwaliteit was en ik beter voor de Gemini FX-7000 kon gaan. En nou is dit beestje onderweg :)

Zo op het eerste gezicht kan ik er de volgende dingen op aanmerken:

+: Hij ziet er erg vet uit (Een groot ''Ohh mooie LEDjes''-effect, bovenplaat is van vet materiaal (Gesleten aluminium geloof ik), etc, etc.)
+: Er zit geen onnodige bullshit op: Alleen dingen die je echt gebruikt
-: Aan de andere kant: Hoeveel effecten gebruik je daadwerkelijk? Dat zal ik toch moeten testen.
-: Is hij wel ''On-the-road-proof''?
+-: Hoe lang houdt dit beestje het uit bij intensief gebruik?

Oh ja, en voor de mensen die denken dat de FX-7000 gewoon de Gemini PS626-i is maar dan met effecten, jullie hebben het mis; Om even Dré te citeren (Ik dacht dit namelijk ook ;)): ''Ze lijken misschien qua uiterlijk op elkaar, maar de FX-7000 is van een HEEL andere klasse.'' Ook zei hij dat de PS626-i een leuke instapper was, maar deze er toch ver boven zit. (Dus de keuze was daarna snel gemaakt ;)

-------------------------------------------------
Eindelijk is hij dan binnen: De Gemini FX-7000.
Toch maar eerst over de service beginnen: Geen gezeik, korte verzendtijd, dit ging wel iets té makkelijk :P. Dré: bedankt voor de geweldige service, het volgende wat ik bestel zal zeker op New-Line.nl zijn !

En dan nu naar het echt interessante deel: over de mixer. Na de doos opengemaakt te hebben viel me op
dat hij best groot was, wat later erg mee bleek te vallen. Ook ziet hij er in het echt (NOG) sexier uit dan op de foto. Over de faders: deze zijn erg fijn; de channelfaders zijn precies goed: niet te licht, niet te zwaar. De crossfader voelt ongelofelijk lekker aan, lekker licht en soepel, maar toch niet met het gevoel dat hij er elk moment af kan vliegen. Het viel me wel op dat je niet kan crossfaden tussen Channel 1 en 2, een beetje wennen, maar verder niet zo'n heel groot probleem. De Eq.-knoppen zijn ook erg stevig en voelen niet speelgoedachtig aan ofzo. Wel een klein nadeel is dat ze ietwat scheef staan; dus de
daadwerkelijke nul zit niet gelijk met de nul die op de bovenplaat staat. Dit is niet dramatisch, alleen een klein minpuntje. Gelukkig zijn ze wel zo slim geweest om een "Nul-klik" in te bouwen ;).

En dan nu: De effecten. Er zitten zeer leuke en, toch wel belangrijk, ook nog bruikbare effecten op. Het werkt simpel en toch is het redelijk uitgebreid. Over de rode knop: deze werkt bij mij gewoon perfect: gewoon zoals het hoort. Het is alleen niet een rode knop zoals op de foto: het is een grijze knop die rood oplicht als je de mixer aanzet, en gaat rood knipperen als je erop drukt en het gekozen effect inschakelt. Misschien is deze knop inmiddels vervangen door een beter werkende.

Even de plus en minpunten op een rijtje zetten:
++: Je krijgt ongelofelijk veel voor relatief weinig geld.
+: Hij ziet er (nog steeds ;)) erg sexy uit.
+: De faders: in 1 woord: Goddelijk.
+: Effectenunit grote meevaller; werkt gewoon zoals het hoort en toch zeer bruikbaar.
+: Hij voelt zeer lekker aan: zeker niet speelgoedachtig.
+-: Hoe gedraagt hij zich op lange termijn?
-: De Eq.-knoppen zijn een beetje scheef: nogmaals niet dramatisch.
-: De Cue is idd wel een beetje moelijk in te stellen; kwestie van wennen.

Conclusie: Heb je het geld en kun je niet verder sparen? Kopen dit schatje!

Vriendelijke Groet, Ilja Boshuyer

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

FX 7000
Door: <anoniem>

Hoi
Ik heb dit ding nu ongeveer 3 maanden
en hij bevalt me goed hier even een rijtje
van wat ik er van vind:
- Punten

- effecten waar ik/jij er maar 3 of 4 van gebruik
- de rode knop wil wel eens weigeren

dan de pluspunten

+ Goeie faders.
+ Mooi strak design
+ Het is een 10" mixer klein maar fijn
+ Lekker veel ingangen kortom je kan er alles
op aan sluiten
+ Goede EQ met stevige draaiknoppen.

Gewoon een prima mixertje voor het geld en deze mag zeker 5 sterren hebben, en daarbij zit er een Dré's choice label op en dat verdient een product niet zomaar!.

M.v.g. Roy

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Prima ding, no worries
Door: <anoniem>

Hey daar,

Al een tijdje met het mixertje aan het draaien en ik zeg, een prima prijs kwaliteits vergelijking. Een XTC is nu eenmaal 2x zo duur en heeft geen effecten, dan ga je gewoon naar een pio 600 en die prijs willen we niet eens aan denken.

Gebruikersgemak:
Lekkere soepele korte faders, kwalitatief niet 'hufterproof'(ben nogal een hufter namelijk), maar voor de prijs en toepassing prima. EQ prima, lekker ruim, stevige knoppen, mooi gecut. Crossfader, lekker toe te wijzen en in intensiteit te schakelen. Que mooi te splitten en te faden van que naar master, alle mogelijk heden dus om rondzingende beats te overwinnen.
Effecten, inderdaad 3 a 4 waar je wat mee doet, toe te wijzen per kanaal of master, in te draaien op intesiteit, kraakt iets met wijzigen (gewoon knop dicht draaien). Rode Knop heeft wel eens iets kuren af en toe (dan werkt hij met een horizontale aanslag zeg maar wel altijd).Knop is ook rood, dus heeft ook een mestruatie cyclus, je moet een mixer ook gewoon als een vrouw zien!!! Knop zit trouwens absoluut niet in de weg, onzin. Effecten zijn dus samengevat een erg leuke extra op de mixer, en dat extra is tegenwoordig erg leuk om erbij te hebben!!
En een scala aan aansluitmogelijkheden, je kan er alle kanten mee op.

Al met al perfecte mixer voor het geld. Je kan voor 300 eurie moeilijk verwachten dat het ding 15 jaar intensief kroeg en party gebruik kan overleven.. Maar voor thuis en af en toe een feestje, beste koop!!

Greetz

Hansje

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

toppie
Door: <anoniem>

deze mixer heeft alles wat een moderne dj nodig heeft. hij heeft grandioos veel ingangen en alles is schwitchbaar en daarbij heeft deze mixer zeer fijne feders(ik vind ze nog beter dan die van de XTC)de effecten zijn leuk om een extraatje aan je set toe te voegen maar er zitten maar een stuk of 4 bruikbare op.
het enige minpuntje dat ik kon ontdekken is dat de rode knop nog wel eens wil weigeren om zijn werk te doen
dus een dikke 5

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

fx-7000
Door: <anoniem>

heb nu al een half jaartje dit mengpaneel en moet zeggen dat ie mij heel goed bevalt en zeker de prijs waard is het enige nadeel is wel dat de schuiven snel gaan kraken maar dit is te verhelpen door je mixer goed af te dekken ook de effecten die erop zitten vind ik bijzonder goed zo zijn de filters helemaal handmatig te bedienen en niet automatisch zoals bij de djm 600 van pioneer prima mengpaneel voor een prima prijs

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties