Home > Geluid > Luidspreker > PA/Disco

JBL JRX-125

2x15"/1" Full Range Luidspreker

JBL JRX-125

Artikelnummer: 13637 | JRX125
GTIN/EAN: -

 

10
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


PA/Disco Luidspreker
JBL PA/Disco Luidspreker

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De JBL JRX-125 is een tweedelig 15” luidspreker systeem en daarmee een populaire keuze voor DJ’s en muzikanten die meer prestaties willen in het laag, maar de voordelen en de eenvoud van een full range luidsprekersysteem willen behouden.

De JRX125 is eigenlijk een "quasi drie-weg" ontwerp. De bovenste woofer neemt het laag en mid voor zijn rekening, terwijl de onderste woofer een lagere cross-over frequentie gebruikt en alleen het laag weergeeft, waardoor deze fungeert als een ingebouwde subwoofer. De JBL JRX-125 zorgt dus voor het extra laag van een dubbel 15” systeem terwijl de superieure geluidskwaliteit in het middengebied behouden blijft.

Dit product wordt met een afwijkende vervoerder verzonden (ivm gewicht en/of afmetingen). Verzenden is alleen mogelijk naar een zakelijk adres (waar elke werkdag iemand aanwezig is). Rembours is niet mogelijk. Eventuele retourkosten bedragen € 55,00 ex. BTW.
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: PA/Disco Luidspreker

Subcategorie: Full Range Passief

Woofer: 15"

HF driver: 1"

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Voor het geld zeker goed..
Door: <anoniem>

Een dikke 4 sterren voor deze JBL JRX-125 (voorganger van de SF25: waar ik mee werk). Niets over te klagen, gaan erg hard en de geluidskwaliteit is redelijk. JBL vond het kennelijk tijd worden voor een nieuwe naam? De componenten en uiterlijk zijn namelijk indentiek aan de voorgangers. De 18" sub daarintegen is nieuw in deze reeks.

Heb er zelf een amp op staan van iets meer dan 2 x 1100 Watt, en dit gaat prima. De luidsprekers zijn wel vrij zwaar (43 kilo ongeveer) maar best compact. Heb de speakers ongeveer een jaar nu, en zijn het beste wat ik tot nu toe ooit aangeschaft heb.

20-03-2005:
Vandaag was TCMC met een LEM DX24 (overgekocht :) aan de gang gegaan, en waren er duidelijke en zeer goede resultaten haalbaar. Het hoog werd opgeschroefd iets en haalde makkelijk de 16 kHz (vanaf daar hadden we het hoog gekapt..) geen gaten te vinden zover, alleen uiteraard het laag hield vrij snel in. Nu zit(ten) ik/we nog te twijfelen om beide 15" bassen hetzelfde gebied weer te laten geven als de bovenste (aangezien de onderste woofer een beetje niks staat te doen wanneer je de JBL JRX125 als topkast gebruikt).

2007
Jaja, nog steeds gaan de kasten mee! Tot nu toe nog steeds geen gebreken gehad (enkel de bekleding die wat begint los te laten hier en daar, maar dat is geen probleem natuurlijk). Gebruik ze nu dik anderhalf jaar op 2 Punishers en dat gaan super; ze houden ze gerust bij en ik denk dat 2 Punishers per kant ook nog lukken kan.

Geluidskwaliteit is iets minder misschien, zo vind ik de Dap K115 persoonlijk lekkerder klinken máár het rendement en de belastbaarheid liggen natuurlijk wel fiks lager ;)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

uitstekend
Door: <anoniem>

juist binnen gekregen en juist getest met een paladium 900 volledig open en klonk perfect hele zuivere tonen.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: -1)

 

Zeker en vast een aanrader!
Door: <anoniem>

die boxe spelen loeihard enkel de bassen komen minder door dan andere merken :) maar ze spele echt hard ze zijn geschikt voor alles... als je ze stil zet spelen ze perfect zet je ze hard blijven ze perfect spelen :) wij hebben een behringer limiter op de versterkers staan zodat ze zeker niet sneuvelen want goedkoop is jbl niet maar ik vind deze echt nog meevalle qua prijs voor de box die je hier krijgt!
echt een topper!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: -1)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: