Home > Licht > Moving Head en Scan

Martin Mania SCX-500 Scan

15 gobo’s+open, dmx control (15V/150W Included)

Martin Mania SCX-500 Scan

Artikelnummer: 14450 | 666675
GTIN/EAN: 5706681110469

 

9,1
Bekijk de 11 review(s)
Schrijf zelf een review

Martin producten
Moving Heads en Scans
Martin Moving Heads en Scans

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

11 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 9,1

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Scanner
Door: <anoniem>

Ik vind het een heerlijke scanner, ik heb er nu vier liggen samen met de freekie is het een perfecte scan. Inderdaat heeft hij maar een 150 watt halogeen lamp maar tegenover mijn oude scorpions is dit echt een geweldig ding. Super fel mooie gobo's ook handig is de 2 kleuren effect waardoor je twee verschillende kleuren kunt doen. spiegeltje reageert niet super snel, de scorpion deed het sneller maar dat maakt op zich ook niet veel uit. Verder vind ik het wel een strak uiterlijk hebben, dit vooral omdat er heel groot MARTIN MANIA SXC500 opstaat. Er lekt ook nul licht tenzei je hem helemaal naar boven richt.

Mijn mening?

Een SUPER scanner!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +3)

 

Super
Door: <anoniem>

Ik heb hem nu al 1 maand. Het is een geweldige scan. Zeer mooie kleuren (33 kleuren combinaties door de split color functie) en scherpe gobo's. Mooi design, niet zwaar, goede functies. Vooral de continu rotatie van het kleuren en gobo wiel is zeer mooi. Ik ga binnenkort mijn scans (2) uploaden naar de nieuwe software versie, ik had nog de oude software versie. Ik edit nog weer als ik de nieuwe versie heb.

Edit
Nog steeds boven verwachtingen goed. Hij prikt makkelijk door 8 300 watt parren. Ik had ze op een klus mee. Ik moest daar een bandje uitlichten. Hup scans in het front samen met nog 8 300 watt parren. Misschien een paar minpuntjes. Door de ronde vorming van de scan is het lastig om er een goede case voor te vinden.
Hij maakt redelijk veel herrie. Voor de rest alleen maar pluspunten. De meegeleverde lampjes doen het nog steeds ondanks de vele uren en vele kilometers. Ik heb ze alweer een tijdje geleden geupload. De macro's die je erbij krijgt zijn erg leuk, maar ze zijn lastig om in je show te verwerken. Tevens als je een macro afspeelt dan kan je met de (in 8 kanaals modus) kanaal 7 de snelheid bepalen van de pan / tilt. Maar je kan dan niet de kleuren zelfkiezen. Ik hoop binnenkort op het volgende paar scans + cases (custom made:S). Voor theater is ie niet geschikt. (de scans is ook meer voor het disco werk).

Edit.
Ik heb ze al inmiddels op verschillende klussen gehad. En nog steeds alleen maar lof erover. Ik heb de scans nu 6 maanden in bezit. Nog geen een lamp kapot, geen enkele error gehad. Ik kan niet wachten tot de aankoop van de volgende 2 scans (dat zal nog even moeten wachten (flightcases)).

Voor de beginnende Drive In Show is deze scan echt een aanrader. (en natuurlijk voor andere klussen waar veel herrie is en licht gewenst is;))

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +3)

 

Zeer goede scan's
Door: <anoniem>

Ik heb deze scan's aangeschaft ter aanvulling van mijn 8 parren (par56). De scan's prikken er met gemak door heen. De 150W lamp lijkt inderdaad zo als velen zeggen een 250W lamp. Martin heeft gewoon voor vrij weinig geld een top scan ontwikkeld. Kleuren zijn super mooi, gobo's zijn scherp, spiegel is ultra snel, behuizing is zeer stevig en mooi. Alles ziet er professioneel en verzorgd uit! Gewoon top!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +2)

 

Mooie goede fijne scanner
Door: <anoniem>

We hebben 2 martins en ons bezit en heb deze carnaval deze samen gebruikt met 2 winners2.

Geef mij de Martins maar. Degelijker, fijner te bedienen, en ook nog een strakker uiterlijk.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

goed ding
Door: <anoniem>

een martin apparaat met een JB-prijs. das netjes!
een goed product met een vreselijk design naar mijn idee. had de inhoud nou in een zwart doosje gestopt, dan was-ie beter te pruimen geweest.

maar voor de rest: compact, hoge lichtopbrengst en een ZEER strakke prijs!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

veel scan voor weinig geld
Door: <anoniem>

Wat een top apparaat.

is geschikt voor elk doeleinde waarbij een scanner nodig is.

deze scan krijgt van mij de hoogste waardering!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Prachtig
Door: <anoniem>

Wij hebben 2 van deze prachtige scanner's, ze werken echt geweldig, en zijn heel erg snel. Mooie heldere kleuren, en mooie gobo's. Kortom: een goeie scan voor een goede prijs.

Het disign is overgins ook prachtig, en ook best veilig , i.v.m die rubberen banden aan de zijkanten.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

VET
Door: <anoniem>

ik vind het wel een strak design

het product zelf is ook top

ik heb een filmpje gezien om Martin site

en geleend van bedrijf waar ik werk

gewoon top product zoals bijna altijd

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

wel vet aan de binnenkant
Door: <anoniem>

4 sterren omdat ik het een prachtige heldere scanner met een betaalbare prijs vind echt goed alleen vind ik hem aan de buitenkant tering lelijk. ik bedoel waarom nou niet zwart lekker te camoufleren in donkere zaal aan je truss.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Martin SCX-500 Scan
Door: <anoniem>

Het is Martin eindelijk gelukt om een fatsoenlijke scan op de markt te brengen die én betaalbaar is én een fatsoenlijke lichtopbrengst heeft. Ondanks de magere 150w. halogeenlamp mag dit effect gerust worden vergeleken met menig budget scan met een 250w. lamp, dit mede door de goede optiek van de scan.

De behuizing past weer keurig in het rijtje van de andere Mania effecten van Martin, en ziet er niet verkeerd uit, maar nog belangrijker: Het is een degelijke behuizing! DMX adres is bovenop de scan in te stellen door middel van een digitaal display.

Aangezien dit effect nog niet zo lang op de markt is, is het moeilijk te zeggen hoe deze scan het op lange termijn uithoudt. Gezien de prima prijs/kwaliteitsverhouding: 4 Sterren.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: