Home > Geluid > DJ Gear > DJ Controller

Pioneer DDJ-SX

4-kanaals DJ Controller voor Serato DJ

Pioneer DDJ-SX

Artikelnummer: 48397 | DDJSX
GTIN/EAN: 4988028196522

 

10
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review

Pioneer DJ producten
DJ (Midi) Controller
Pioneer DJ DJ (Midi) Controller

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De Pioneer DDJ SX is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Serato, om de grootst mogelijke intuïtieve controle te bieden aan de features van de meegeleverde software. De toegewezen drukknoppen en draaischijven geven de professionele DJ’s plug-and-play controle over de vier decks van Serato en aan tot acht Hot Cues, zes samples en tien hoogwaardige effecten van iZotope.

De Pioneer DDJ-SX zit boordevol mogelijkheden die het plezier van een DJ-optreden nog meer vergroten, zoals Dual Deck Controle, waarmee live edits op twee decks tegelijkertijd kunnen worden toegepast, de Slip Mode die een nummer verder laat afspelen terwijl de DJ bijvoorbeeld loops maakt of scratcht, en de nieuwe FX Mode, die het mogelijk maakt geluidseffecten op twee decks tegelijkertijd toe te passen.

Pioneer garantie is 2 jaar.
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: DJ (Midi) Controller

Meegeleverde software: Serato DJ

Aansluitbronnen: Midi en/of HID

Aantal Mixerkanalen: 4

Ingebouwde Geluidskaart: Ja

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Het beste alternatief voor losse spelers!
Door: <anoniem>

Heb hem vorige week mogen ontvangen en er al een paar keer mee gespeeld. De eerste indruk direct uit de doos was meteen positief; hij is lekker zwaar en de bovenplaat is van metaal. Dit kwam erg degelijk op mij over. Na een paar knoppen ingedrukt te hebben werd ik nog enthousiaster want de klik die deze gaven klonken een stuk beter als die op m'n oude Numark.

Installatie van de software ging feilloos op mijn Windows 8 laptop (terwijl Serato zelf zegt dat het nog niet ondersteund is) en hij werkte meteen zonder morren. Ook hier weer pluspunten.

Nu het eigenlijke werk; het draaien. Nummertje inladen en spelen maar! De latency van deze controller is nagenoeg nihil (veel beter dan m'n vorige oplossing). De resolutie van de Jog is daarnaast dermate hoog dat wanneer je deze met de hand roteert je gewoon een bruikbaar stuk geluid eruit krijgt in plaats van raar gestotter. De EQ's klinken heerlijk, de filterknop onder de EQ sectie is zéér bruikbaar en de ingebouwde effecten van Serato klinken ook prima.

De performance-pads presteren ook boven verwachting, de gevoeligheid is perfect om onopzettelijke aanrakingen niet te registreren maar opzettelijke aanslagen wel. Latency is nul, je kunt met de slicer een nummer helemaal door elkaar gooien (en als je een beetje gevoel voor ritme hebt klinkt het ook nog ;-)) en als je de sampler handig instelt kun je compleet nieuwe nummers spelen.

Ik heb hem nog te kort om mijn ervaringen in het Live werk te kunnen delen, maar dat komt later nog wellicht. Zoals het er nu uit ziet is dit de ultieme controller voor computer DJ's en doe je hiermee zeker niet onder voor een setje CDJ's met een DJM of iets dergelijks, de performance-pads geven zelfs nog wat extra functionaliteit.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +7)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties