Home > Geluid > Diversen

JB Systems DJS-1

digital DJ sampler 24bit DSP V2.0

JB Systems DJS-1

Artikelnummer: 7550 | 700224
GTIN/EAN: -

 

8
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review


Diversen geluid
JB Systems Diversen geluid

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Voor op z'n tijd...
Door: <anoniem>

Ik heb onlangs de oude versie van dit toestel gekocht, dit verschilt heeel weinig met het nieuwere model (de MK II). Enkel is er een betere loopfunctie in gestoken, 2 soorten gescratch en een dubbel geheugen.

Ik ben best tevreden over een toestel dat reeds 5 jaar oud is, ik had er in feite veel minder van verwacht. Het was een van de eerste "digital scratch" toestellen en dit valt tamelijk mee.

De ingebouwde 4 Mb is wat krap als je op hoge kwaliteit wilt opnemen (klinkt héél goed). Op 22Kh (laagste kwaliteit) klinkt hij nog steeds goed voor stem en simpele samples om in een mix te gebruiken. Zo kan je 190sec opnemen.

De sampler reageert perfect, je drukt op een knop en zonder delay speelt de sample af, zelfs als je 5 keer per seconde op die toets ramt, ook de loop is perfect seamless en gemakelijk te programeren.
Dat je 4 samples tegelijk kan afspelen is ook mooi, meer dan 4 hoeft ook niet echt.

Ook heel leuk is het omgekeert afspelen van een sample, klinkt heel "in", wordt veel gebruikt in techno en werkt perfect seamless.

nadeel: lastig om live te gebruiken, je houdt je beter bezig met op voorhand mooie samples op te nemen om deze dan door je mix te gooien. Ook Beat-syncen gaat niet goed want de Pitch verspringt per procent.

Al bij al... een basistoestel maar voor wie er handig mee omgaat en z'n fantasie gebruikt is het zeker een meerwaarde aan je DJ-installatie.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties