Home > Geluid > Randapparatuur > DI Box/StageCube

DAP Stage Cube SC-23

Passieve Direct Injection box

DAP Stage Cube SC-23

Artikelnummer: 11451 | D1523
GTIN/EAN: 8717748033260

 

8
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review


DI Box/Stage Cube
DAP DI Box/Stage Cube

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De volgende DAP producten zijn nog wel leverbaar:

De enige veilige en voorspelbare methode om instrumenten en ander bronnen op een mixer aan
te sluiten is doormiddel van een DI box met een trafo. Deze DI box wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld de ongebalanceerde uitgang van een keyboard of een DJ mixer (via jack stekker(s)) om te zetten naar een gebalanceerd microfoonsignaal (XLR uitgang). Dat signaal kan daarna probleemloos op de multikabel gezet worden (tezamen met de andere microfoonsignalen). Dankzij de instelbare pad (0, -20dB en -40dB) kan de DI Box overigens ook gebruikt worden om rechtstreeks aan een luidsprekeraansluiting geknoopt te worden.

Voor stereogebruik kunnen simpelweg 2 stuks gebruikt worden. De DI box is tevens voorzien van een "through" uitgang en een ground-lift. Ook in het geval van DJ controllers die een te gevoelige microfooningang hebben (zoals sommige Pioneer controllers) kan deze DI box een uitkomst zijn. De uitgang van de DI box kan immers direct op een line ingang aangesloten worden (waarmee de te gevoelige microfoongang van de controller simpelweg niet gebruikt wordt).

Een andere (niet geheel gebruikelijke) mogelijkheid die deze passieve DI box biedt is de mogelijkheid deze te gebruiken als microfoon "voorversterker". De ingebouwde transformator wordt in dat geval omgekeerd gebruikt. Vanwege dit omgekeerd gebruik verwisselen ingang en uitgang en is een XLR female naar XLR female verloopje nodig. De microfoon wordt daarna aangesloten op de XLR uitgang. Op de Jack aansluiting(en) is dan het microfoonsignaal in line vorm (hoogohmig) aanwezig. Vanwege het hoogohmige karakter is het wel aan te raden dit vlak bij de uiteindelijke line-ingang te doen.

Aansluitingen:
1x 6.3mm jack (ingang, ongebalanceerd)
1x 6.3mm jack (door, ongebalanceerd
1x XLR male (uitgang, gebalanceerd)

Specificaties:
Frequentiebereik: 15 Hz - 30 kHz, +/- 0dB
Impedantie ingang: 50 kOhm
Impedantie uitgang: 600 ohm
Afmetingen: 74x45x130mm (lxbxh)
Gewicht: 650 gram

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Deze DI box mag bij een band niet ontbreken!
Door: <anoniem>

Wannneer je met een band bezig bent en je wilt er gitaarversterkers, keyboards, elektronische drumpads, CD-spelers en andere elektronische instrumenten op de XLR MIC van een livemixer aansluiten, dan zijn deze DI boxen onmisbaar. De eigen demping is mede door de impedantieverhouding 19,2 dB en door de schakelbare extra demping van 2x 20 dB en de hoge ingangsimpedantie van 50K kun je van alles op aansluiten, zelfs de luidspreker uitgang van een (gitaar)versterker. De rekenkundige spanningsval is dus ongeveer 10x, 100x of 1000x, en dat zijn mooie waardes. Tevens kun je deze DI-box als groundloop isolator gebruiken waardoor brom door aardlussen tot het verleden behoort.

DI-boxen mogen bij live mixers niet ontbreken en beter is ook enkele DI-boxen als reserve bij je te hebben.

De behuizing is erg stevig en is van 3 mm plaatstaal gemaakt. Toch blijft het oppassen voor vallen van grote hoogtes, zoals van een tafel, want een printtrafo is relatief kwetsbaar (wat voor alle merken geldt), vandaar 4 sterren.

TCMC

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +5)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: