Home > Geluid > DJ Gear > Afspelers

Vestax CDX-05

Tabletop CD-Speler met Scratch en Effecten

Vestax CDX-05

Artikelnummer: 13355 | V2500
GTIN/EAN: 4516184220180

 

9,3
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ Afspelers
Vestax DJ Afspelers

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De CDX-05 beschikt over indrukwekkende features voor DJ gebruik. De volledig instelbare pitch tot +/- 100% maakt het mixen van iedere track en stijl mogelijk. Met de hoogwaardige Master Tempo functie blijft de geluidskwaliteit behouden, zelfs tijdens extreem pitchen.

De CDX-05 leest MP3 data en CD-RW, zodat de gebruiker eenvoudig eigen opnames kan gebruiken. Met de CDX-05 kunnen seamless loops gemaakt worden, en met een aparte 8-seconden sampler en multiple beat-sync effecten kan creatief gemixt worden zoals nooit tevoren. De toegevoegde TT-LINK® accessoire socket geeft DJ’s bovendien de mogelijkheid om de basis CD functies te controleren via een draaitafel, door de Tascam accessory Wheel toe te voegen.

Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: DJ Afspelers

Subcategorie: CD-Speler TableTop

MP3 ondersteuning: Ja

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 9,3

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

A++++
Door: <anoniem>

Ik heb de vestax nu al een paar weken, maar wel via een ander webshop gekocht en ben tot de conclusie gekomen dat het echt een ware top product is! Hierbij sluit ik bij Daan aan dat alle mogelijke funties echt top zijn mits je hem ook update naar een nieuwe firmware en dat is zo gepiept.
Dit product krijg van mij ook 5 sterren, omdat het ook waard is!!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Goed product
Door: <anoniem>

Ik heb deze cd-speler al bijna een jaar en het is echt een goed product. De loop werkt uitstekend, de sampler is erg eenvoudig in gebruik en werkt ook prima, het jog wiel is (waarschijnlijk) zoals alle andere cd-spelers van dit type en in deze prijsklasse niet geschikt om over-the-top mee te scratchen (het is iig niet vergelijkbaar met de dn-s1000). Je kunt er wel goed mee baby scratchen maar verwacht niet een geweldig werkende platter. Er is gezegd dat je er geen back- en front spin mee zou kunnen, maar dit is niet zo. In tegenstelling tot andere cd-spelers is dit gewoon een ander systeem. Als je een backspin wilt doen moet je terwijl je de platter naar achter draait op pauze drukken, niet zoals bij de denon dat je er een slinger aangeeft terwijl die loopt en dat ie dan een backspin doet en op een willekeurig moment begint te lopen.

Wat ook een leuke functie is van de vestax zijn de 3 cue knoppen. Er zit een extra knopje naast deze knoppen zodat ze alle drie als hot-cue gaan werken. Wat je daarmee bijvoorbeeld kunt doen is bijvoorbeeld drummen (of gewoon als hot cue punten gebruiken uiteraard).

Het geluid en scratch geluid klinkt heel goed, het scratch geluid is vergelijkbaar met het geluid van mijn technics. Hier zullen de meningen natuurlijk over verdeeld zijn, maar geloof me HET IS ECHT EEN GOED SCRATCH GELUID! Alleen als je er cds mee wilt scratchen zou ik er wel dat ding van tascam op aansluiten zodat je hem op een draaitafel kunt aansluiten (wat ik overigens niet heb) want zoals al eerder vermeld is die platter gewoon te klein en te soepel voor serieus scratch werk.

De master tempo gebruik ik soms als ik een mash-up maak van een wat langzamer nummer, en deze is redelijk, maar je moet niet onder de nul komen.

Als je een beetje in het product verdiept kom je erachter dat je de delay vol kan zetten zodat je een echo loop krijgt vergelijkbaar met die van de denon. Deze gebruik ik soms, maar je moet wel (eenmalig) een combi van een paar knopjes indrukken voordat deze functie geactiveerd wordt. De flanger doet het ook redelijk (hij gaat heel diep enzo) maar als je hem uitzet hoor je soms een korte plop (echt een heel klein beetje, dit is voor de echte kwaliteitsfreaks wel een minpuntje). De filter werkt heel goed, je kunt hem in twee modussen zetten (auto en manuel, dan draai je zelf aan de platter en gaat de filter van laag naar hoog).

Dit product krijgt van mij 5 sterren en ik raad het ook echt aan, maar het is wel een product waar je voorzichtig mee moet zijn en niet mee moet raggen (tenminste, ik rag er niet mee en ik ben dat ook niet van plan). Ik ben inmiddels zo aan dit product verslaafd dat ik er binnenkort nog 1 ga kopen (heb er nu pas eentje). Het is een betrouwbare cd-speler en voor de echte scratch fanaten die cd's willen scratchen (wel met dat ding van tascam aan je draaitafel) raad ik hem zeker aan en voor alle dj's die snel en makkelijk creatief met hun muziek om willen gaan. Je kunt er overigens ook house mee draaien (dat doe ik) maar als je een pietje precies bent kun je beter een cdj-200 (zonder back- en front spin, effecten, reverse, drie hot cue knoppen) kopen omdat deze pitch preciezer is af te stellen.

Toen ik deze cd-speler kocht bij new-line kostte hij 400 Euro ipv 500 euro, so what's up with 100 extra new-line?

update:
Inmiddels heb ik de tascam tt-m1 erop aangesloten, deze werkt goed, hij is alleen niet zo mooi. Ik scratch bijna nooit dus eigenlijk is het onzin dat ik dit ding erop heb aangesloten, maar ik vind het persoonlijk wel fijn om met mijn draaitafel te pitchen en het nummer erin te gooien. Het systeem werkt heel goed, het voelt gewoon als een plaat aan (die niet kan skippen) en het klinkt bijna net zoals een plaat, je hoort wel een beetje dat het een cd is.

Ook heb ik mijn vestax geupdated vanaf de vestax site, hij heeft nu een betere effecten sectie, de filter is uitgebreid (kan nu ook alle lage tonen wegfilteren) en de flanger maakt nu ook geen plop geluid meer. Verder als je hem update klinkt de master tempo ook beter (veel beter dan eerst!). Je kunt er nu ook gewoon een backspin mee doen zonder eerst op de pauze knop te drukken, en dit is toch fijner moet ik zeggen, maar omdat ik nu de tascam tt-m1 heb gebruik ik dit toch niet, ik doe gewoon een backspin op mn draaitafel!

Ik raad je wel aan om te kijken of hij geupdate is, dit scheelt best veel namelijk.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

prima cd speler
Door: <anoniem>

prima ding,pitch is nauwkeurig,leest de cds zeer snel:)

ziet er ook mooi uit:)

alleen doen mn effecten opeens raar,ik gebruik ze eigenlijk niet, dus voor mij maakt het weinig uit,ook jammer dat er geen vinyl mode op zit.

maar prima ding vooral voor deze prijs.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: -1)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties