Forum > Geluid

Vestax PMC-CX

(20 reacties. Pagina 3 van 3)
Moderator(s): Dré
SnakeEffect Guru
Uit: België
Sinds: 17-2-2003
Laatste: 19-4-2014
Berichten: 675
1-12-2004 15:03
Dj effecten kun je altijd beter aansluiten met een master loop. Dit is hetzelfde als je de uitgang van je menger zou aansluiten op de ingang van je effector, en de uitgang van deze laatste op een versterker of wat dan ook.

Send-return is eerder om reverbs en delays te gebruiken, of om audio naar een sampler te routen. Al heb je bij dat laatste een pre fader send nodig, niet een post fader send zoals dat meestal het geval is. Als je met resonant filters werkt dan geeft een send-return opstelling helemaal geen goed resultaat. Zelfde bij distortion. Bij een tremolo effect (geluid aan - geluid uit - geluid aan enz.) zul je in vele gevallen zelfs helemaal niks horen.

Wat mij betreft zijn bij dj mixers die een post send hebben die functie dan ook compleet overbodig.

Kijk maar eens hoeveel dj mixers een master loop hebben... ZEER weinig, terwijl het een makkie is voor de fabrikant om dat in een mixer te implementeren (trouwens stukken goedkoper als een send-return). Ik hoop dat dit in de toekomst gaat veranderen.

De benaming 'master loop' is trouwens helemaal geen fancy term om de verkoopcijfers de hoogte in te jagen of wat dan ook. Op veel productiemixers kun je deze functie terugvinden.

Terug naar forum Reageer (zonder quote)