Forum > Geluid

Ingangsgevoeligheid versterker

(10 reacties. Pagina 2 van 2)
Moderator(s): Dré
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 4-10-2024
Berichten: 13472
14-10-2010 09:41
De nieuwere CA9 versterkers hebben, volgens USA fora, deze jumper wel degelijk (Crest heeft alleen liever niet dat een gebruiker gaat frutten in de versterker en meld dus in de gebruikershandleiding dat het niet een user configurable setting is).

Echter... De CA9 heeft in de loop van z'n bestaan zeker en vast en zeker diverse modificaties ondergaan.

Vandaar ook dat het zo van belang is zoveel mogelijk informatie te geven wanneer men een vraag stelt. Bijvoorbeeld melden of men de versterkers nieuw of 2e hands heeft gekocht, hou oud ze ongeveer zijn enz. enz. enz.

Dan nu de CA9: Oude types hadden, volgens USA fora, een "hardwired" gain setting (dus daar zul je echt weerstandjes moeten vervangen; geen idee welke). De nieuwe types CA9 hebben de in de handleiding genoemde jumpers.

Wat is oud en wat is nieuw? Geen idee. Ik zag op een USA forum iemand met CA9's ergens uit << 2005 die deze jumper niet had. Als de jumpers er wel zitten (2 jumpers per kanaal over 5 pennetjes volgens op internet zwevende afbeeldingen) dan zitten ze op het input board, zichtbaar zodra je de deksel van de versterker haalt.

Hoe zullen de jumpers moeten? We hebben het hier over een Op-Ampje met wat weerstandjes eromheen (daarbij zitten de gejumperde weerstanden met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in het terugkoppelcircuit). De hoogste gain krijg je in dat geval met een zo hoog mogelijke weerstand in de terugkoppeling.

PS: Totaal geen ervaring met de CA9 maar bovenstaande simpelweg gevonden door een paar minuten te zoeken...
-- Pardon my French, I'm Dutch --

Terug naar forum Reageer (zonder quote)