Forum > Off-Zone

Post hier je logo!

(392 reacties. Pagina 16 van 40)
Moderator(s): Dré
W0uterStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-5-2007
Laatste: 29-11-2010
Berichten: 126
17-11-2007 16:06
Logo van Exca
Heb ik het goed ? laugh :D
Het begint wat te worden..
XkStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 6-7-2006
Laatste: 10-8-2009
Berichten: 59
19-11-2007 16:37
Ja dat heb je goed ;)

Idd meer een logo dat een herkenbaar beeld vormt dan mijn naam. Nochtans heeft het erg veel met mijn naam te maken; 4 streepjes toevoegen en ie staat er ;)
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
20-11-2007 16:10
Tja, leuk bedacht maar zonder die streepjes is het een nietszeggende tekening die niks te maken heeft met het bedrijf, de branche of wat dan ook...
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
XkStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 6-7-2006
Laatste: 10-8-2009
Berichten: 59
20-11-2007 21:43

YourLiVe schreef:

Tja, leuk bedacht maar zonder die streepjes is het een nietszeggende tekening die niks te maken heeft met het bedrijf, de branche of wat dan ook...
Nu heb je wat gezegd razz :p

Als je wat bekender bent in je regio samen met jouw logo zal het de mensen nog een worst wezen of je naam daar in te lezen staat of niet, men zal dat beeld blijven associeren met jouw activiteiten en dat wordt deels jouw handelsmerk. Heb je geen naambekendheid, heb je bijgevolg ook niks aan een logo hoe duidelijk dat ook mag zijn men onthoudt het toch niet. Mensen associeren trouwens het beeld, en niet zozeer wat er onderliggend te lezen valt. Zo gaat dat namelijk met logo's en dat is meteen ook de reden waarom ze werken, anders schreef iedereen gewoon een stukje tekst. Dus er is geen enkele reden om daar duidelijk mijn naam in te vermelden of wat dan ook, dat zou absoluut geen meerwaarde betekenen. Belangrijker is dat het logo duidelijk overkomt en blijft hangen, dat het werkt.

Aangezien dit mijn eigen (geregistreerde) logo is heeft het net alles te maken met mijn 'bedrijf' en met mij, ik heb namelijk nog nergens anders het logo zien opduiken. Met een statement als de jouwe zou je gemakkelijk de gehele vormgevingsector over je heen kunnen krijgen ;) vooral als je er dan nog een schepje bovenop doet dat het "helemaal niks" met wat dan ook te maken heeft, valt gewoonweg niet te begrijpen. Alles wat uit de hand van een artiest vloeit is net heel persoonlijk. Bovendien komt het rechtstreeks voort uit mijn naam. Misschien heeft het niet zozeer iets te maken met de branche, maar directe verwijzingen zijn al jaren niet meer terug te vinden in logo's, kijk maar eens naar logo's in de auto-industrie. Blijkbaar loopt men wat achter in deze wereld, maar dat komt vooral omdat de particulier, die conservatief denkt, zijn logo zelf probeert te maken en de maturiteit niet heeft om één te ontwerpen dat veel verder reikt dan enkel de naam & een slappe verwijzing. Dat vergt bij de meesten namelijk een studierichting en een pak onderzoek wink ;)

Ik heb vooral gewerkt aan een beeld dat sterk geladen is, krachtig staat en zich tegelijk wat geheimzinnig aandoet wat de mensen onbewust nieuwsgierig maakt naar wat erachter schuilt. Zo was het je waarschijnlijk ook aan het logo duidelijk dat ik een stijldj ben. Wou ik duidelijk maken dat ik allrounder ben kon ik een zeer dynamisch logo met kleuren en vuurwerk maken (bvb), wat meteen een heel andere kant opgaat. Nuja ik praat veel op het gevoelsmatige maar ik hoop dat ik mij begrijpbaar uitdruk.

Ik zeg niet dat dit het ultieme logo voor mij is, het is 1 van de zovele oplossingen die kloppen.

Er zijn talrijke logo's die overbekend zijn en deze principe's/denkwijzen toepassen, in die zin is mijn (intussen toch wel lang) betoog eerder een oproep om duidelijk te maken dat er nog andere richtingen zijn ook...
SylviaEx Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 4564
20-11-2007 23:52

Xk schreef:

Heb je geen naambekendheid, heb je bijgevolg ook niks aan een logo hoe duidelijk dat ook mag zijn men onthoudt het toch niet.
Zonder naam in je logo zal je die naamsbekendheid iig niet via je logo alleen krijgen.

Ik zou de bedrijfsnaam er dus wél in verwerken, erin of eronder bijvoorbeeld, in kleine doch leesbare letters.

Xk schreef:

Ik heb vooral gewerkt aan een beeld dat sterk geladen is, krachtig staat en zich tegelijk wat geheimzinnig aandoet wat de mensen onbewust nieuwsgierig maakt naar wat erachter schuilt.
Ik vind je logo ook wel leuk, maar hoe zou ik, mocht mijn nieuwsierigheid gewekt zijn, erachter moeten komen welk bedrijf eraan hangt?
DJ DelayStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-6-2005
Laatste: 5-6-2022
Berichten: 892
21-11-2007 09:08
Ik zag eerst alleen het logo dat W0uter hieboven poste, vond hem wel appart. Had wel iets. Alleen als ik kijk naar wat je echte logo is, dan is het niks meer dan een (met gevoel welliswaar) gekreukeld lijntje... Als iemand het logo ziet, en er staat geen naam oid bij, dan is het niet te onthouden. Als je hem nu aanpast op de manier van W0uter (alleen dan iets subtieler razz :p ) dan heb je er lijkt mij meer aan. EN herkenbaar door het golfje, EN omdat je naam er in af te lezen valt.
Ducktape is like The Force... it has a Light side and a Dark side, and keeps the universe together!
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
21-11-2007 09:25

Xk schreef:

Nu heb je wat gezegd razz :p
Kijk, dit vind ik nu een leuke reactie! Ik zie nu in elk geval wel dat er een duidelijke gedachtengang achter je logo zit en dat is meestal niet zo. Dat vind ik ook jammer van dit topic, mensen posten hun logo maar vertellen er niet bij waarom ze dat logo juist zo hebben opgebouwd.

Het is natuurlijk niet mijn bedoeling je te beledigen maar naar mijn mening (en die van allerlei marketingboeken) moet een logo uitstralen waar het bedrijf voor staat. Ik kan uit jouw logo niets halen, ik zie daar niks in terug van geluid, licht, dj, draaitafels, cd's, entertainment of wat dan ook. Ook niets wat te maken heeft met een bepaalde waarde waar je voor staat (betrouwbaarheid, gezelligheid etc).

Een goed logo hoeft overigens niet perse de naam te bevatten, al zie je vaak dat dat in het begin wel vaak het geval is en later nog maar 1 herkenbaar onderdeel uit het logo gebruikt wordt (de schelp van Shell, de M van McDonalds, de V van YourLiVe laugh :D ).
Misschien heeft het niet zozeer iets te maken met de branche, maar directe verwijzingen zijn al jaren niet meer terug te vinden in logo's, kijk maar eens naar logo's in de auto-industrie.
Een logo hoeft ook niet perse naar de branche te verwijzen, zoals gezegd is een bepaalde waarde waar je als merk (want je bedrijf is natuurlijk gewoon een merk!) voor staat ook mogelijk. Denk aan het paardje van Ferarri, dat kracht uitstraalt, of het degelijke logo van Volvo, de ster van mercedes enzovoorts. Geloof maar dat er achter die logo's een flink team marketingspecialisten zit.
Ik heb vooral gewerkt aan een beeld dat sterk geladen is, krachtig staat en zich tegelijk wat geheimzinnig aandoet wat de mensen onbewust nieuwsgierig maakt naar wat erachter schuilt. Zo was het je waarschijnlijk ook aan het logo duidelijk dat ik een stijldj ben.
Uhmmm nee eigenlijk niet... dat is het 'm nou juist, jouw logo maakt voor mij helemaal niks duidelijk... kan ook aan mij liggen natuurlijk, maar ik zie alleen een paar streepjes (overigens geen nette ook nog eens, dit lijkt me gewoon in Paint gemaakt?)
Nuja ik praat veel op het gevoelsmatige
Ik merk wel dat je een sterke passie hebt voor je logo en dat je een bepaald gevoeld wilt oproepen, en dat moet een goed logo ook doen, maar ik krijg dat gevoel niet als ik jouw logo zie.
Er zijn talrijke logo's die overbekend zijn en deze principe's/denkwijzen toepassen
Noem er eens een paar dan?
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
DJ DelayStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-6-2005
Laatste: 5-6-2022
Berichten: 892
21-11-2007 09:34
Nu kom ik hier toevallig je logo tegen, en moet toch toegeven dat het er wel gelijk uitspringt en ik moest gelijk weer aan dit topic denke, dus op de een of andere manier werkt je logo toch beter dan je op het eerste moment zou zeggen... Stiekem toch mijn complimenten. wink ;)
Ducktape is like The Force... it has a Light side and a Dark side, and keeps the universe together!
W0uterStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-5-2007
Laatste: 29-11-2010
Berichten: 126
21-11-2007 12:45
Ik heb wéér een nieuw logo gemaakt, ik was toch nog niet tevreden over het vorige logo. De opmerking over het "spijkerbroeken-merk" was ook wel terecht. Nu is het dit geworden:
Logo

Wat vinden jullie ervan? Ik ben bang dat het opnieuw te speels is, ik wil graag dat het overkomt als een Allround Drive-In, die vooral "FeestMuziek" draait.

Mvg,
Wouter
Het begint wat te worden..
Big bangVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-11-2003
Laatste: 22-9-2024
Berichten: 2389
21-11-2007 12:55
Sterretje: Leuk
Lettertype: Net TE Kinderlijk. Voor een feest voor boven de 18 zou ik je niet boeken, en middelbare scholieren vinden zichzelf ook al heel groot wink ;).
It's time to play the music, It's time to light the lights..

Terug naar forum Reageer (zonder quote)