Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Yann

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Yann (Pagina: 1 van 1)

Topic: Welke kasten best geschikt? (23-10-2006 21:53:00)
Hallo,

Na enkele maanden ben ik hier terug... Ik heb toen de folded horn subwoofers gemaakt zoals hier aangeraden werd.
https://users.pandora.be/teekiteezi/subs.jpg Mn maat voor wie ik ze moest maken is er erg tevreden over, ik echter niet zo, volgens mij gaan ze niet laag genoeg. Als ik een bepaalde frequentie laat weergeven (via tonegen) geeft de subwoofer het grootste resultaat (op het gehoor, volume afgegaan dan) rond de 100 - 120 hz. Je krijgt een forse kickbass maar de laagste bassen laten wat te wensen over vind ik. Je hoort ze wel van 500m ver ofzo... (wat de buren niet altijd leuk vonden bij onze feestjes...)

Hier moeten nu nog topkasten bijkomen (voorlopig geleend van vrienden), waarbij ik gedacht had aan een bullet tweeter + hoorn + 10-12 " mid/bass speaker, budget is best niet meer dan 100 euro per kast, wat hopelijk realiseerbaar is, enige suggesties welke goed zijn voor deze prijs (en toch wat kwaliteit ook...) Hiervoor moet ik nog wat meer opzoeken (ben er al een beetje mee bezig geweest) Suggesties zijn altijd ten zeerste welkom.

Tot zover dit projectje. Momenteel ben ik echter aan het uitkijken om subwoofers te maken voor mijzelf, maar dan wel betere...
Na flink wat uren zoeken op t forum ben ik er nog niet volledig wijs uit welke woofers ik zou gebruiken. Enkele zaken staan ongeveer vast:

- budget iets rond de 200-300 euro voor 2 subwoofers (tenzij 1 duurdere beter zou zijn dan 2 goedkopere samen???) (voor de drivers alleen)
- Gebruik veelal voor openluchtfeestjes, voor zover ik weet presteert een ported systeem niet erg goed dan, dus worden het opnieuw hoorngeladen subs (correct me if i'm wrong)
- een Xmax van toch zeker boven de 6 mm (wat bij de vorige subs waarschijnlijk veel te laag was)
- doel: allerlei soorten muziek (r&b dnb tech oldies :)
- had gedacht aan 15" (18" heeft blijkbaar niet zoveel voordelen tov 15" in een hoorn voor zover ik gelezen heb op forum, behalve de grotere omvang)
- indien mogelijk iets rond de 400 watt of mogelijks meer?

Voor de aansturing twijfel ik nog tussen 1 of 2 versterkers, dus ofwel
- crossover -> 2 versterkers voor subs en tops (zijn dan nog filters nodig in de kasten, neen he?)
- 1 versterker en crossovers in iedere kast
met een crossover en 2 amps lijkt me veel handiger, en niet zoooveel duurder, nog voor en nadelen?

Heeft iemand enige voorstellen welke woofers ik best kan kopen zodat ik toch een deftig resultaat heb voor een redelijk budget. Na uren rondneuzen op het forum ben ik er totaal niet uit, er bestaan honderden woofers... (deze keer geen conrad woofers meer)

Alvast bedankt voor de komende tips ...