Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Suy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van Suy (Pagina: 1 van 1)

Topic: probleem DR-Pro Rack + ADJ Quad Phase (13-3-2015 19:09:00)
Probleem is opgelost!

In de Quad Phasen kan men instellen wat het apparaat moet doen indien er geen dmx-signaal wordt ontvangen. Keuze tussen MAST (apparaat gaat automatisch in master/slave), BLND (black-out modus), of LAST (apparaat blijft in de laatst ontvangen dmx-instelling).
Door deze op LAST te zetten is het probleem opgelost. Bedankt voor jullie hulp!
Topic: probleem DR-Pro Rack + ADJ Quad Phase (13-3-2015 16:58:00)
Heren,

Vandaag nog verder gezocht.

Tom schreef:

Heb je elk effect apart zonder iets anders op de lijn uitgeprobeerd op juiste werking?
Heb ik gedaan. Het probleem blijft steeds onder dezelfde omstandigheden terugkeren.

Als eerste test heb ik er een moving head bij gehaald om het effect te testen. Dit bleek hetzelfde als bij de scanners: het probleem van het 'flashen' is er niet wanneer de moving head een beweging heeft. Dus als er een beweging wordt gegeven aan de moving heads of de scanners, werkt alles normaal.

Daarna heb ik even een aparte lijn gelegd. Het signaal gaat nu van de dmx-recorder naar een splitter. Hieruit vertrekken twee lijnen: één naar de Quad Phasen, en één naar de scanners en cob-bar. Het was duidelijk dat de storing zich in de lijn van de Quad Phasen bevond: deze flashten terwijl de lampen op de andere lijn allemaal normaal deden. De splitter voorkwam dat de storing zich ook naar de andere lijn verderzette.

Ook is op deze splitter duidelijk te zien dmv een lampje wanneer het toestel exact een dmx-signaal aankrijgt. Hier was ook een duidelijk verschil te zien:
- Wanneer de splitter dmx-signaal krijgt van de cuelux, brandt het lampje constant. De Cuelux stuurt dus een constant signaal.
- Wanneer de splitter dmx-signaal krijgt van de recorder, en er een beweging is geprogrammeerd, knippert het lampje heel erg snel. Het krijgt dus bijna constant signaal.
- Wanneer de splitter dmx-signaal krijgt van de recorder, maar er geen beweging is geprogrammeerd, knippert het lampje aanzienlijk trager (zo'n 2-3 keer per seconde). Dit geeft aan dat de recorder nu geen constant signaal geeft.

Conclusie: Blijkbaar gaan de Quad Phasen storing geven wanneer er geen constant signaal door de lijn gaat. Dit geeft geen probleem bij de Cuelux, omdat deze altijd een signaal uitzendt. Maar de recorder doet dit niet, deze zendt enkel een signaal uit 'wanneer het moet'.

Het probleem is nu dus veel duidelijker geworden; de oplossing daarentegen niet.

Met vriendelijke groeten,
Nick
Topic: probleem DR-Pro Rack + ADJ Quad Phase (12-3-2015 12:37:00)

Tom schreef:

terminator op je lijn gezet?
zijn je kabels wel in orde?
en heb je de programmatuur wel op auto staan, dat deze niet voor de volgende stap in je programmering op een (audio) input zit te wachten?
Er zit inderdaad een terminator op.
Alle kabels zijn in orde aangezien ik het probleem niet heb als bv. de scanners bewegen. De dmx-recorder werkt perfect totdat er een show is waarbij de scanners statisch zijn geprogrammeerd.
Programma's staan inderdaad op auto (manual -> zonder input van externe factoren), aangezien andere shows perfect worden afgespeeld zoals ik ze had bediend tijdens opname.

Met vriendelijke groeten,
Nick
Topic: probleem DR-Pro Rack + ADJ Quad Phase (12-3-2015 12:35:00)
Ik heb geprobeerd alle parameters te veranderden die ik kan.

In de DR-Pro Rack kan je enkel show-specifieke parameters instellen: output, speed en fade-in van een show.
- output: geen effect
- speed: geen effect (vreemd genoeg wel effect op de fade-in tijd van elke lamp, maar het probleem bleef er nog)
- fade-in: geen effect
Verder zijn er geen instellingen in de dmx-recorder.

Onze huidige opstelling:
De cuelux zendt het dmx-signaal naar een eerste splitter (JBsystems Mini DMX-Splitter). Deze zendt het signaal enerzijds naar de dmx-recorder en anderzijds naar een tweede splitter (Showtec DB-1-4).
De dmx-kabel richting lampen wordt aangesloten op de tweede splitter (voor signaal vanuit Cuelux) of op de eerste splitter (voor signaal vanuit de dmx-recorder).

We hebben elke splitter afzonderlijk eruit gehaald, zonder effect. Ook een lijn met enkel 'dmx-recorder -> lampen' gaf geen effect. Ik gebruik ook een dmx-stop.
Ik heb beschikking tot 2 identieke dmx-recorders: het wisselen hiervan geeft geen verschil.

Het probleem moet zich toch ergens tussen Cuelux en Lampen bevinden, aangezien bediening met Cuelux perfect gaat, maar een opname van deze bediening later afspelen dan problemen geeft.

Is het misschien eigen aan de DR-Pro Rack dat deze geen (constant) signaal doorgeeft als bv. de scanners geen beweging krijgen?
En het verband tussen Quad-Phase en scanner blijft me ook onduidelijk: De scanners moeten bewegen of de Quad-Phases moeten uit de lijn gehaald worden om het probleem te elimineren.

Met vriendelijke groeten,
Nick
Topic: probleem DR-Pro Rack + ADJ Quad Phase (12-3-2015 11:22:00)
Beste leden,

Ik heb thuis een testopstelling gemaakt met als bediening:
- Cuelux
- Elation Midicon
- Elation DR-Pro Rack
waarbij de DR-Pro rack als DMX-recorder dient.

Als licht hangt er:
- 1x JB-Systems COB-Bar
- 4x Martin Mania SCX500
- 2x ADJ Quad Phase HP

Met Cuelux programmeer ik een show die ik live in de dmx-recorder opneem. Als ik later deze dmx-recorder gebruik om de show opnieuw af te spelen, krijg ik een probleem.
De show verloopt perfect zo lang de scanners een beweging hebben. Bij een show (of moment) waarbij de scanners statisch zijn daarentegen, begint de hele show te 'flashen'. Elke lamp krijgt precies willekeurig signaal.

Het vreemde is dat dit probleem niet verschijnt als ik (één of allebei) de Quad Phase uit de dmx-lijn haal. Met dezelfde show (zonder beweging op de scanners dus) krijg ik het probleem enkel als de Quad-Phases zijn aangesloten op de dmx-lijn.

Weet iemand hier raad mee? Of iemand die een verklaring kan geven?

Met vriendelijke groeten,
Nick
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (4-6-2010 23:56:00)
rcf 8001 of 8002?