Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj pimpiwimpie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Dj pimpiwimpie (Pagina: 1 van 1)

Topic: dubbel 18 inch op 8ohm (9-8-2012 18:33:00)
het zijn de tas-4000 versterkers van dap audio, net ietsje te weinig vermogen eigenlijk om er twee van deze kasten mee aan te sturen. dacht idd dat het in eerste instantie geen probleem zou mogen zijn, maar als er één woofer stuk kan ik me idd wel voorstellen dat de tweede hier problemen van kan ondervinden. alvast bedankt vr de reacties. groeten
Topic: dubbel 18 inch op 8ohm (9-8-2012 17:20:00)
hoi! ik vroeg mij af of het aan te raden is een dubbel 18" baskast ipv op 4 ohm te versterken, elke woofer apart te versterken. (er zit geen scheidingswand tussen de woofers, het gaat om de DAP LT-218B baskasten) ik heb echter een versterker die gebriged niet om 4 ohm mag draaien.
zo zou ik per baskast toch één versterker kunnen gebruiken.
kan dit een probleem vormen als er wel hetzelfde signaal doorgestuurd wordt?
alvast bedankt!

groeten hans
Topic: db technologies fifty line vss dap touring (14-9-2010 18:52:00)
hoi!

Ik vroeg mij af waar de verschillen liggen in geluidskwaliteit en geluidsvolume. logisch gezien zou ik denken dat aangezien db technologies iets hoger staat aangeschreven als dap audio hier ook mooier geluid uit zal komen. echter zijn de nieuwprijzen van de twee sets ongeveer vergelijkbaar (bij de dap gaat het dan over een dubbele 15 inch top en een dubbele 18 bass per kant) alsook het aantal watt. is de fifty line mss een budgetreek van db technologies? waarom is deze zo goodkoop tegenover andere speakers van het merk?

alvast bedankt

groeten hans
Topic: defecte vu meter rodec mixbox (15-1-2009 19:25:00)
Ik heb idd echt alles al getest hoor, oa ook gain helemaal open. als ik het zo begrijp zullen de ledjes van het toestel gewoon stuk zijn. alles is ook correct aangesloten hoor happy :) toch bedankt voor de info, een van de dagen het toestel eens binnen brengen bij rodec.

groeten hans
Topic: defecte vu meter rodec mixbox (14-1-2009 01:17:00)
dankje voor je reactie! de oranje ledjes onderaan die aangeven dat het toestel aanstaat doen het wel, in de andere heb ik nog geen beweging gekregen.
het lijkt me idd niet zo makkelijk hier zelf aan te gaan prutsen daar ik niet echt veel van electronica ken. ik zal één van de dagen eens om raad vragen bij rodec zelf.

groetjes hans
Topic: defecte vu meter rodec mixbox (28-12-2008 21:26:00)
echt niemand?
Topic: defecte vu meter rodec mixbox (17-12-2008 21:56:00)
beste mensen,

ik heb mij pas een rodec mixbox tweedehands aangeschaft (zonder hem te testen, was door omstandigheden niet mogelijk) en na hem thuis aan mijn computer aangesloten te hebben tot de conclusie gekomen dat er geen beweging te krijgen is in de vu-meters. er is wel geen versterker op aangesloten (dit kan ik pas binnen enkele dagen uittesten), maar ik vermoed dat dit hier niets mee te maken heeft? bij dit model kan je namelijk de vu meter ook instellen op het input-signiaal. de masteruitgang zend wel een signiaal uit (getest op een computerluidsprekertje zonder ingebouwde versterker welliswaar)
hopelijk kan iemand mij wijzer maken

groeten hans
Topic: Bandpasskast dubbel 18'' ( MSP18B ) (24-9-2006 15:19:00)
hoi ivo, ben ook op zoek naar een geschikt baskastsysteem, waar zou ik diot ontwerp kunne vinden, lijkt me ook wel interesant,
groetjes hans...
Topic: w-bin (21-9-2006 16:32:00)
zo'n submeeting lijkt me ook wel een interesant evenement happy :) had er nog nooit van gehoord eigenlijk, maar zou er echt wellis graag een gaan bekijken(luisteren) :)
als je er nogis eentje weet zijn okido mag je altijd laten weten hoor happy :) (en mercie voor het plannetje he)
groetjes hans...
Topic: w-bin (18-9-2006 17:04:00)
bedankt voor de toch wel snelle reacties! happy :) jammer dat w-bins blijkbaar minder presteren in iets kleinere zalen, toch blijf ik het een intereant en leuk systeem vinden, voorlopig ga ik het houden bij een enkele w-bin per kan, maar is de bedoeling dat er later een tweede paar bijkomt, alles ineens is een beetje duur voor de moment happy :) heb ondertussen al wat kosten gemaakt aan cd-speler, en rookmachine, als ik het zo hoor zou het mss ook interesant kunne zijn per kant een w-bin met een basreflex te combineren, om zowel voor in de zaal als achter een goede bas te creëren.
als je wil mag je dat ontwerp wellis doorsturen hoor okido happy :) heb er al wel gevonden maar zijn niet altijd helemaal in detail duidelijk,
groetjes hans...!
Topic: w-bin (18-9-2006 03:13:00)
hoi allemaal, ben nog niet echt heel vertrouwd met dit forum, maar heb er al wellis doorgeneusd enook veel interesante informatie gevonden. happy :)
nu zit ik zelf ook met een aantal vragen i.v.m. (het bouwen van) een goede baskast.
mijn oog was gevallen op het w-bin systeem, omdat dit, volgens de meeste (blijkbaar denker er ook veel anders over) een betere basweergave heeft als de veel gebruikte bas reflex-systemen.
hierover zijn er blijkbaar veel meningsverschillen, waardoor ik er niet echt meer goed aan uit kan wat nu juist de voor en nadelen zijn van beide systemen en ook vooral het verschil in geluid. de grootte is allesins geen nadeel voor mij, vind het ook tof(ben denk ik niet de enige) dat het mooi en stoer en groot oogt. happy :)
nu (met mijn twee fullranche boxen aw-115 van dap audio) ondervind ik dat de bassen veel mooier en dieper klinken als ik achter de luidsprekers sta dan ervoor, of bv. in de hoeken van de zolder, ik zou denken det het w-bin systeem dit effect min of meer nabootst, zit hier een waarheid in of klopt dit niet? happy :)
ook heb ik gelezen dat sommigen menen dat 1 w-bin per kant echt geen nut heeft, in hoeverre klopt dit of is het echt nodig om er twee op te stellen aan elke kant?
(aangezien ik de prijs niet al te hoog wil houden zou ik opteren voor 15" woofers van bv.dap 400 watt aes)

dank bij voorbaat voor de reacties en groetjes hans... happy :) laugh :D