Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van N1els

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van N1els (Pagina: 1 van 1)

Topic: Beginnerssetje CD-spelers en mixer (17-4-2006 18:55:00)
-Ik ben niet voornemens om er ook echt mee op feestjes te gaan draaien, ik zal het in ieder geval eerst moeten leren, dus voorlopig in ieder geval niet.
-Geen fratsen, dat scheelt. Ik wil in eerste instantie gewoon leren mixen, zonder al te veel toeters en bellen.
-Ik kan zo gauw niet bedenken waarvoor ik extra aansluitmogelijkheden nodig zal hebben, ik heb verder geen vinyl oid, dus alleen cd als input is in principe al voldoende?
-Que? Ik gok dat het de lengte van het schuifbalkje is, en dat als die langer is dat je preciezer in en out kunt faden? Maar dat als hij korte is dat hij dus sneller is? Aangezien ik zelfs nog nooit een plaatje hebt gemixt heb ik helemaal geen voorkeur, en ook geen idee wat mij prettiger lijkt.
-Ik ben er nog niet helemaal uit over mijn budget, Het geld voor het numark setje zou ik in 2 á 3 maanden wel over kunnen hebben, en ik weet niet of ik wel langer zou willen sparen ervoor. Als ik toch mee geld overhoudt dan verwacht (vorige week bij een nieuwe baas begonnen, dus ik weet niet hoe met overuren zit enzo) vind ik het ook geen probleem om ~1100 euro neer te leggen voor bijvoorbeeld die Denon set. Het punt is natuurlijk wel dat het me nu alleen leuk líjkt en dat ik feitelijk nog 0,0 mix/DJ'ing ervaring heb. Wel ben ik een aantal keer sidekick geweest in een radioprogramma, maar dan heb ik eigenlijk nooit iets hoeven doen.
Topic: Beginnerssetje CD-spelers en mixer (17-4-2006 18:08:00)
Die Denon spelers zien er inderdaad (veel) beter uit qua specs dan de CDJ-100's (en als actieprijs tijdelijk even duur.)

Als ik ga kijken naar Denon Mixers kom ik ook de Denon DN-X100 ingevuld. Het totaalbedrag van mijn lijstje daalt ook direct met bijna 200 euro, terwijl ik dan volgens mij geen slechtere apparatuur zou hebben.

Bovenstaande is er trouwens ook als setje: maar dan voor maar 1100 euro! (je vraagt je af of jullie op water brood leven als je ziet dat er zomaar even bijna 50% van de prijs afgaat.)

Nog even verder zoekende kom ik ook langs de Numark Fusion 494 Kit, is met zijn 649,00 ook wat beter betaalbaar voor mij. Ik merk wel dat dit echt een behoorlijk stapje lager is dan het setje van Denon, maar aan de andere kant denk ik dat je beter eerst gewoon straight to the point mixen kan leren, en dat betere apparatuur daar later een aanvulling kan geven.

Zelfde als met auto's: naar mijn mening leer je beter autorijden als je eerst in een alto'tje moet rijden dan als je direct een dikke mercedes onder je kont hebt, je moet namelijk nog echt werken voor het resultaat (geen stuurbekrachtiging en fratsen) en tegen de tijd dat je het onderste uit de kan kan halen ben je ook beter voorbereid op het betere stuurwerk.
Topic: Beginnerssetje CD-spelers en mixer (17-4-2006 17:49:00)
Dus een leuk en compleet setje zou voor mij bijvoorbeeld kunnen bestaan uit:
2x Pioneer CDJ-100 898,00 CD-speler (449,00 per stuk)
1x Pioneer DJM-300 429,00 Mixer
1x Stanton SJ Pro 2000 (+tas) 97,00 Headphone (75,00 + 22,00 voor de Headphone Bag)
1x Beheringer Truth B-2031A (2stk.) 379,00 Monitor

Dan zit ik op een totaalbedrag van 1803,00

Hoewel ik het op termijn geen probleem vind om een dergelijk bedrag aan een hobby uit te geven is het natuurlijk wel veel als je nog moet beginnen met de hobby.
Ik zal ook even spieken in het tweedehands gedeelte.

* gaat beginnen met sparen razz :p
Topic: Beginnerssetje CD-spelers en mixer (17-4-2006 17:27:00)
Die Pioneer CDJ-100 ziet er inderdaad goed uit!

Dan zou ik denk ik wel richting de 1500 euro gaan denk, of niet?
2x Pioneer CDJ-100 á 449,00 = ~€900,-

Hoe zoek je eigenlijk uit of een bepaalde mixer bij een bepaalde cd-speler past?
Heeft het voordeel als je alles van hetzelfde merk haalt?

Ik zie trouwens ook de CDJ-200 staan nu, is de toevoeging van MP3 naar jullie mening de 100 euro (x2) extra waard?
Ik neem aan dat als je GOEDE kwaliteit mp3'tjes hebt (dus vanaf 320kbps VBR etc.), dat het verschil met een gewone cd eigenlijk heel klein zou moeten zijn?
Topic: Beginnerssetje CD-spelers en mixer (17-4-2006 17:17:00)
Hoi Allen,

Ik ben op zoek naar een -simpel- beginnerssetje om te beginnen met cd'tjes draaien. Ik verwacht niet binnenkort op te treden buiten mjn slaapkamer, dus het mag echt van beginnersniveau zijn.
Na het doorzoeken van het forum en de catalogus hier, kom ik vooral uit op de combinatie van een Gemini CDJ-20/PMX-500.
Helaas is deze CDJ-20 niet meer leverbaar.
Wat is een vergelijkbaar setje die nog wel leverbaar is?

Ik heb overigens nog niet echt besloten hoe hoog mijn budget precies is. Ik wil dan ook niet iets uit de categorie "bagger" kopen, dan geef ik liever een paar honderd euro meer uit voor iets waar ik nog 1 of 2 jaar mee vooruit kan.

Verder wil ik wel zeker weten met CD'tjes werken, en ben ik van plan vooral een beetje groovy house muziek te draaien (dus niet battlen etc.)

Verder sta ik compleet open voor alle suggesties, en ben ik niet gehinderd door enige kennis van zaken.

mvg,

Niels

(btw: dit is mijn eerste post hier, eerder zat ik eigenlijk alleen te lurken cq. mee te lezen.)