Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Remco d

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 9 bijdrage(n) van Remco d (Pagina: 1 van 1)

Topic: 2 vragen over dap kb-18a (8-1-2012 22:03:00)
Hoi,

het probleem is inderdaad opgelost, door het voorgestelde apparaatje aan te schaffen ( ditding)

blijft dat ik het vreemd vind dat dit nodig was.

Groeten Remco
Topic: 2 vragen over dap kb-18a (22-11-2010 18:50:00)

Maarten-square schreef:

Daniel-sound schreef:

Heb je die op je master gestoken, niet toevallig op record out?
Heb je dit al gecheckt? Zitten vlak naast elkaar dus dat kan zomaar fout zitten.
Ja dit zat goed.

Dat kastje van DAP zit daar een soort voorversterkertje in? Dat zou misschien wel een oplossing zijn. Maar dan vind ik het eigenlijk wel vreemd, je zou toch zeggen dat het bereik van een mixer overeenkomt met wat de versterker graag gevoed krijgt?

Zou ik voor het andere probleem, die fout in de versterker, een topic moeten openen bij "geluid"? Want dat is waarschijnlijk niet een simpel probleem die je verwacht bij de rubriek "newbie" .

groeten Remco
Topic: 2 vragen over dap kb-18a (20-11-2010 00:06:00)
mijn verloop gaat van een rood-wit stekker (met twee kleine plugjes) naar 2x xlr

groeten remco
Topic: 2 vragen over dap kb-18a (18-11-2010 23:15:00)
ja, dat verloop zit in een kabel, dat zal goed zijn. master staat voluit, heb het nagekeken.

Los daarvan, is het wel een gangbare manier om een basbox aan te sluiten op zowel het linkse als het rechtse signaal en dan door naar de volgende basbox? lijkt mij dat je dan "mono" speelt of is dat voor bas niet belangrijk?
Topic: 2 vragen over dap kb-18a (18-11-2010 20:09:00)
bedankt voor het snelle antwoord!
ik heb deze mixer:
/nl/dj-mixers/reloop-access-2_20834.htm

volgens mij staat de master voluit. Op de kb18 a kan ik alleen een xlr stekker insteken. Bij het mengpaneel alleen maar jack (gewone gaatjes met rood en wit is toch jack?), daar zit al een verloop tussen. Ik heb al eens gezocht op dit forum, en gevonden dat, als ik xlr in m'n mengpaneel zou kunnen steken, ik daar 3dB mee zou winnen. Dit is natuurlijk wel veel maar, op de speaker zelf kan ik er ook 6 dB bij draaien en zelfs als ik dat doe gaat de boel nog niet voluit. Het gaat wel al behoorlijk hard hoor daar gaat het niet over. Maar de handleiding geeft aan:

zachtjes groen knipperen: signaal
groen branden, geel, dan oranje en dan rood. Bij rood clipt de boel maar het kon ook geen kwaad volgens beschrijving.

Bij ons brandt hij als we alles voluit zetten net groen. Dus dachten wij dat hij een stuk harder moest kunnen...
Topic: 2 vragen over dap kb-18a (18-11-2010 19:08:00)
Hallo iedereen,

sinds een jaartje hebben wij 2 stuks dap kb 18a in het bezit. Daar heb ik 2 vragen over:

1 van de 2 boxen heeft een kleine fout. Na een tijd spelen (half uur ofzo, soms korter soms langer) valt de versterker in de beveiliging. Als je dan de stroom eraf haalt en weer terug erop zet doet hij het gewoon weer. Echter na de eerste keer valt hij iedere keer weer uit, om de 5 minuten ofzo, dat wisselt. Nu hebben we deze weggebracht ter reparatie, en zijn ze druk bezig de fout te vinden. Heeft iemand op die forum misschien een vergelijkbaar probleem meegemaakt? en waar zat de fout toen?

daarnaast heb ik nog een vraagje over het aansluiten. Wij sluiten ze meestal aan op een laptop, via een simpel mengpaneeltje. Op dit mengpaneel stellen we de gain zo in, dat de rode ledjes van de "input" net niet of een klein beetje knipperen. Daarna schuiven we het volume omhoog op dezelfde manier. Alleen de beide kb-18a's gaan dan nog totaal niet hard. Ook als je op de versterker de volumeknop voluit draait branden de clip ledjes nog maar voorzichtig groen, dat zou een stuk harder moeten kunnen.
Dit was het geval wanneer we vanuit het mengpaneel 1 xlr kabel naar de kb-18a lieten lopen. (left out van mengpaneel naar left in van de versterker)
Toen merkte iemand op dat hij harder zou gaan als we beide uitgangen op het mengpaneel naar 1 basbox toe lieten lopen, zowel links als rechts. Daarna vanuit de ene kb18a naar de andere kb8a ook weer met 2 kabels. Hierdoor speelden de luidsprekers wel iets harder maar nog niet zo hard als zou moeten kunnen. Wat doen wij fout?

Alvast bedankt voor de antwoorden! Als ik iets duidelijker moet uitleggen hoor ik het wel!

groeten Remco
Topic: krat radio (9-5-2007 01:04:00)
Hartstikke bedankt iedereen voor de reacties!Veel dingen worden mij langzamerhand duidelijk.

Ook komen er weer nieuwe vragen bij. Iemand had het over de kast berekenen met WINSID of zoiets. Is dit niet vooral om te bepalen wat de speaker doet als hij flink aangestuurd wordt? of juist hoeveel watt je op een speaker mag zetten of dat soort zaken? Ik heb het idee (ken de materie niet goed genoeg dus meld het maar als ik fout zit) dat je bij lage volumes niet echt overdreven veel extra profijt hebt van een uitgerekende kist.

Het is namelijk (ander punt van iemand) zeer zeker niet de bedoeling om het geheel heel hard te laten gaan, ik wil alleen zorgen dat ik met weinig vermogen toch een net geluid heb.

Op mijn slaapkamer heb ik onlangs mijn oude (20 jaar oud, maar waren nog goed en toen zeer prijzig) speakers vervangen door 2x dap k112, toen viel het me al erg op dat de volumeschuif nog niet half zover open hoeft voor hetzelfde volume. Dat heeft me tot dit idee gebracht.

qua versterker zoek ik eigenlijk een degelijk klein licht ding, met een niet al te hoog vermogen (15 watt ofzo kan goed al genoeg zijn als ik hoor wat ik met 45 watt in een k112 kan aanrichten aan volume). Ik denk dat ik gewoon uitkom bij een autoradio + cd speler, dat is het makkelijkst in gebruik. Echter ik heb wel gehoord dat die weer aardig stroom lusten, weer een nadeel dus. Nog aardig wat keuzes te maken dus, hebben jullie nog meer tips?

Zit ik wel op een goed spoor met mijn insteek van met een PA speaker ingebouwd heb je meer volume bij minder stroom? (omdat iemand ook zei van koop gewoon een stel autospeakers?)

Ik hoor het wel weer

groeten Remco

/// edit: ik heb nog eens rond lopen kijken, Heel erg compact hoeft het allemaal niet te zijn. Misschien dat ik 2 kratten op elkaar ga lijmen, dan kan ik gewoon 2x 8 inch speaker er in bouwen. en dan 1 as van een steekwagentje ofzo eronder: kun je ermee rondrijden. Zoiezo wordt wat je ook bouwt erg zwaar om een eind (lees: naar het strand) te sjouwen, al hou je het op 1 krat. Eerst dacht ik 2 x een dap mc8 te kopen en die onderdelen te gebruiken, echter dit is een drie weg systeem, dan moet ik in totaal dus 4 tweeters (of hoorns, wat het ook zijn) inbouwen.
Nu zie ik dat je een dap mb-8 woofer kunt kopen voor 10 euro! geen geld natuurlijk, alleen moet daar nog (als ik het goed heb) een filter en een tweeter bij. Hoe zou ik dat dan aan moeten pakken? of zeggen jullie van met 2x mc8 ben je beter af?
Topic: krat radio (7-5-2007 23:52:00)
Hoi allemaal,

Ik ben van plan binnenkort (ruim zien) een kratradio in elkaar te gaan knutselen. Wellicht dat iemand ze weleens aan het strand gezien heeft ofzo. Ik wil hem echter gaan gebruiken voor de bouw-avonden met vrienden (carnavalswagen e.d.)

Op het eerste gezicht hoort dit niet echt thuis op een P.A. forum, en voor kratradio's zijn al vele dingen op internet te vinden. Echter ik wil het iets anders aanpakken.
Het grootste probleem bij kratradio's is meestal de stroom: veel geluid = veel stroom = hele zware accu, en dat wil je niet. Nu hebben ze het op de meeste fora over auto luidsprekers die ze inbouwen enzo. Maar die hebben vaak een heel laag rendement (rond de 80db/1watt/1meter). Dat is het punt waarop PA interessant wordt, door het hogere rendement van PA speakers kan ik als het goed is meer geluid uit evenveel stroom halen.

Mijn idee was om een speaker te kopen, waarschijnlijk 2e hands. Bijvoorbeeld een DAP RW 10. Daar wou ik de componenten uithalen en die in mijn krat (met inwendige kist ofzo) bouwen. De vraagjes zijn eigenlijk deze:

- kun je een PA luidspreker wel op een versterker op 12V aansluiten?

- ga ik problemen tegenkomen met het ombouwen van de luidsprekercomponenten?

- is het goed voor een versterker om er slechts 1 luidspreker aan te hangen? (of hebben die goedkope autoversterkers een bridge uitgang?)

de afmetingen van een krat zijn natuurlijk niet ideaal voor de luidspreker, iets kleiner namelijk. Maargoed het idee is om het portable te houden + het idee en de uitstraling van een Hertog Jan kratje happy :) .

alvast bedankt voor de reacties!

groeten Remco

P.S.Misschien had deze vraag beter in de "geluid" hoek of de "newbie" hoek geplaatst kunnen worden, echter doordat het om een hele andere toepassing van PA gaat dan normaal, heb ik hiervoor gekozen. Is dat goed?
Topic: Sub kast om de Dap AB-15 speaker (11-4-2006 21:41:00)
over de kosten: als je mdf gebruikt (18 mm ofzo)dan denk ik dat die 60 euro aan de hoge kant is. Zoals ik op je tekening zie gaat het hele ding uit 1 standaard plaat (122 x 244 cm) en die is volgens mij aanzienlijk goedkoper dan 60 euro. En het zagen is meestal gratis.

groeten remco