Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Redgoblin83

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 8 bijdrage(n) van Redgoblin83 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Aanschaf Nieuwe DJ PC (16-11-2006 09:52:00)
Bestaan er eigenlijk profesionele DJ mp3 software voor Linux ?
Topic: Aanschaf Nieuwe DJ PC (16-11-2006 08:33:00)
Tuurlijk dat jouw P2 niet kan volgen, hij is juist sterk genoeg voor een programma te doen draaien met zijn mp3's maar al gewoon die USB Harde schijf neemt al veel cpu vermogen. Op nieuwe P4 zal je dat niet merken.

Waterkoeling: Heb je enkel nodig wanneer je geen fans in je pc wilt. Of wanneer je aan Overclocking doet van je cpu. Een goede fan van Zalman bv is al goed, een 120 mm fan vooraan in je kast die op de hd blaast en eentje achtereaan om de warme lucht uit te zuigen is dus genoeg. Je hebt de oude P4 en de nieuwe P4 de zogehete Core Duo en Core Solo die zou ik nemen. Reden --> die oudere P4 zijn echte centrale chaufages.
Topic: Aanschaf Nieuwe DJ PC (15-11-2006 18:49:00)
Ik ga ermee akkoord dat je met een P2 of P3 al ver komt. Maar het is juist het laatste wat je vermelde dat ik bedoel. Als je hiernogbij je licht gaat sturen via een pc programma kan dat ook nog op de p2 of p3 maar opnemen van de audio terwijl mixen, en daar nog eens bij effecter gebruiken en loops enz, veel in ene keer soms loopt dat toch wel mooi mis. 100 Gb mp3 is veel maar als je ze kwijt bent ... :)
Topic: Aanschaf Nieuwe DJ PC (15-11-2006 15:10:00)
Algemeen gezien heb je voor een goed draaiende Dj programma een windows systeem nodig dat niet belast wordt door onnutige dingen zoals anti virus programmas enz. Hiermee bedoel ik dat je pc liefst vrij is van extra software dan windows en resterende programas die je nodig hebt om je muziek te mixen bv.

Voor een propere pc blijf je liefst met deze computer van het internet af.

Wat belangrijker is hedendaags is een systeem dat veel kan opvangen van verwerkingen die het programma moet uitvoeren. Werk je met mp3 bestanden dan is een pc met 512 ram juist nipt vermits je dj programma al wat gaat snoepen en windows zelf ook. Minimaal 712 Mb ram. Voor de cpu is een gewone cpu van z'on 3 ghz ok maar wat het beste is en waarmee ik zelf mee test is een Dual Core systeem. Julie zullen hier wel al reclame van hebben gezien van Intel , op de chip waar de cpu zit zitten nu 2 cpu's , hierdoor wordt de workload verdeeld en is je systeem stabieler wanneer er juist veel gedaan moet worden. Een instap model zo'als de E6300 die maar aan 1,8 Ghz draait is al goed. Verder is 2 Gb geheugen overdreven, maar als je met flac of wav besanden zit te spelen zijn deze toch wel veel groter dan een mp3 en dan zou ik wel voor 2 gig ram gaan, is wel vrij duur. Voor een fatsoenlijke audio kaart zal je wel meer te weten komen door de pc dj specialisten :) .

Om jouw collectie de beschermen tegen beschadigingen zou ik toch wel kijken naar een Raid opstelling van jouw harde schijven, je verliest wel plaats maar aan zekerheid. Op he net kan je hier veel info over vinden. De bedoeling is namelijk van wanneer een schijf stuk gaaat je gedwoon een ander erin steekt en het systeem zal automatisch al je bestanden kunnen genereren door een copie dat staat op 2 of meerdere schijven. Raid-0 of -5 is dit, tijdje geleden dat ik dit nog opgesteld heb.

Voila,

N: Ik ben een computer fanaat die steeds ook prijs/prestaties gericht is.
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (7-12-2005 21:44:00)
Inderdaad hij zit niet in een case. Ik vond dat weggesmeten geld vermits ik bijna nooit muziek draai, ik heb de laatste 2 jaar niet veel tijd met de studies enz. En nu ga ik draaien via mijn laptop.
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (7-12-2005 14:41:00)
Spijtig dat het plastiek van deze platnespeler zo slecht is. Ik heb die nu al 5 tal keer verplaats voor feestjes en nu is de plastiek wat aan het loskomen.
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (6-12-2005 21:18:00)
Ik heb namelijk de eerste versie van de HQ30 dus niet die MKII . Die heb ik nog zo een oude 14.000 Bef betaald of 350 euro, hij was toen juist een week uit. Op een site waar ik ben gaan kijken is de nieuwe versie van de HQ30 goedkoper dan de reloop. Maar de nieuwe platnespeler is voor mijn pa die nu effe terug wil gaan mixen met nieuwjaarsdag, ik via pc en hij old school. Natuurlijk draaien wij geen techno enzo, meer trouw muziek, feest, ambi, zo waar het mixen niet alles doet maar meer de liedjes die je brengt. Jaren 50 tot nu.
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (6-12-2005 11:25:00)
Vermits Reloop Rp 4000, JBSystems HQ30, Akiyama 3000 en DAB 2500 dezelfde draaitafels zijn, weet iemand ook nog welke andere merken deze leveren. Namelijk heb ik een HQ30 en zou ik nog een tweede willen.

Wat is nog het verschil met de Numark TT1650, Stanton T.60 en de Stanton STR8-30 L die allemaal rond dezelfde prijs schommelen.

Vriendelijk bedankt,