Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Donpoint

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Donpoint (Pagina: 1 van 1)

Topic: vinyl mee in het vliegtuig... (14-9-2006 16:50:00)
Bedankt voor al jullie reacties!

Misschien is het wel een goed idee om naar voorbeeld van Reind (op het AboutDJ forum) een kleine platen tas mee te nemen als handbagage. Ik denk dan aan een gewone UDG SlingBag met 50 plaatjes. Dit weegt zo’n 13 kilo heb ik gewogen en dat is maar 3 kilo meer als ik bij de KLM mag meenemen als handbagage.
Tussen mijn kleren in een kleine hard plastic koffer doe ik dan nog tien plaatjes (de minst exclusieve) en zo kom ik dan toch aan de 60 stuks vinyl die ik aanvankelijk wilde meenemen.

Aan de andere kant is de trolley versie van de SlingBag natuurlijk wel makkelijk en past hij inderdaad binnen de handbagage afmetingen van in dit geval de KLM. Maar goed, zoals Reind aangeeft, zit je met het risico dat deze Trolley er toch wat zwaarder uitziet dan een gewone SlingBag.
Topic: vinyl mee in het vliegtuig... (13-9-2006 17:40:00)
Volgens de website van KLM mag ik zelfs 10 kg handbagage meenemen maar goed... zo'n SlingBag Trolley met 60 platen zal waarschijnlijk bijna het dubbele wegen schat ik zo. Ik ben echter ook nog nooit gecontroleerd op het gewicht van mijn handbagage maar ja...
Topic: vinyl mee in het vliegtuig... (13-9-2006 17:08:00)
Ja, ik neig ook meer naar handbagage. Ik ben het met je eens, als je flightcase zoekraakt dan kun je en je gig wel vergeten en ben je in het geval van 60 platen dik 600€ kwijt...
Topic: vinyl mee in het vliegtuig... (13-9-2006 16:57:00)
Geen idee. Ik wil zo'n 60 platen meenemen. Ik ben erg benieuwd hoe andere dj's dit aanpakken...
Topic: vinyl mee in het vliegtuig... (13-9-2006 16:40:00)
Hallo allemaal,

Binnenkort heb ik mijn eerste gig in het buitenland \o/ Ze hebben mij een vlucht aangeboden, maar ik heb geen flauw benul hoe ik mijn vinyl (ik draai uitsluitend met platen) het beste mee kan nemen in het vliegtuig. Ik verwacht geen problemen met handbagage restricties want ik vlieg niet op Engeland of de VS (Amsterdam – Warschau).

UDG beweert dat hun SlingBag Trolley in de handbagage compartimenten past. Heeft iemand hier ervaring mee? En laten ze je daadwerkelijk zo’n relatief zware platentas meenemen als handbagage of kan je daar een beetje mee sjoemelen?

Andere optie is natuurlijk de flightcase. Welke flightcases zijn daadwerkelijk geschikt voor het gooi en smijt werk van de incheck bagage? Gaat dat überhaupt wel goed? Als iemand hier ervaring mee heeft dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor jullie advies,

Remko