Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mc hammer

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Mc hammer (Pagina: 1 van 1)

Topic: DMX-besturing via PC voor discotheek (2-12-2003 14:48:00)
Ik zou toch nog eens naar Martin Light-Jockey kijken: www.martin.dk/service/software/controller/lj/lj_faq.htm is een faq hier over.
Lightjockey kan maximaal 2048 dmx-kanalen aansturen (via usb of pci).
Ook heb je de beschikking over dmx-in (via pci, dmx komt nog) zodat je een normale dmx-tafel aan kan sluiten, dit kost je helaas wel 1 dmx-uit.
Je kan daarnaast nog een 1 of meerdere touch-screens gebruiken en nog een fader-board met het nodige aan (programmeerbare) knoppen via serieel aansluiten (fingers).

De stabiliteit van je systeem hangt af van de computer die je gebruikt, als je windows xp gebruikt met alleen light-jockey is het heel goed te doen, ga je zelf allerlei programma's installeren dan is de kans groter dat het fout gaat.

De service hangt verder van je dealer af, als je een goede hebt dan zal hij er zeker voor zorgen dat jullie ten alle tijden door kunnen draaien en problemen snel verholpen worden.
Daarnaast kan je zelf een reserve pc achter de hand houden met alle instellingen zodat je in geval van nood over kan prikken.

Martin Lightjockey heeft zowiezo een behoorlijk actief gebruikers-forum, dus problemen met programmeren of de software kan je daar stellen. (www.martin.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=14)

Wat betreft het thuis-programmeren: Je moet de show die je hebt meenemen naar huis om daarop verder te programmeren, dit kan eventueel voor verschillende lichtmensen. Het combineren van deze shows wordt wel een tikkeltje moeilijker.
Als je dat wil kan je van je discotheek een tekening in Martin showdesigner laten maken zodat je thuis een realistischer plaatje hebt waar alle bundels terecht komen. Als de tekening goed is scheelt je dit een heleboel werk op de avond zelf (lampen bijstellen die net niet goed staan bv).

Last but not least; voor nieuwe lampen staan al vrij snel personality-files op de site van martin (of je kan het vragen op het forum), daarnaast zijn deze bestanden niet zo moeilijk te maken. Voor alle scans of yoke-spots kan je macro's gebruiken (cirkels, achtjes enzo) en dit kost een muisklik of vier, dus dat scheelt een heleboel werk...

Het programma kan je gratis downloaden van hun site: www.martin.com/service/Software/Logs/LightJockey_sw.htm