Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Freakerd

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 14 bijdrage(n) van Freakerd (Pagina: 1 van 1)

Topic: Homestudio (13-1-2009 10:17:00)
Oke, ik geef meteen toe dat mijn vorige vragen een beetje lui waren. Ik had zelf nog helemaal niks opgezocht.
Maar kan ik dan bijvoorbeeld deze nemen: Numark DJ I/O
En dan mijn keyboard en microfoon aansluiten op de jackaansluitingen op de voorkant en dan twee tulpkabels van de achterkant van de geluidskaart naar mijn mixer.
Klopt dat dan zo? En kan ik dan op de computer kiezen welke lijn ik opneem? Want dan lijkt dat helemaal de oplossing voor mijn probleem!
Gr. Stijn
Topic: Homestudio (12-1-2009 22:23:00)

Brokencore schreef:

Heb je geen monitor-out op je mengtafel zitten welke je aan een enkel kanaal toe kunt kennen? Want zo als ik het begrijp krijg je PC + instrument binnen op het mengpaneel en je wilt alleen instrument terug naar de PC sturen?
Nee, heb even gekeken, maar dat heb ik er niet op zitten.
Heb vandaag dan eens geprobeerd dat ik bijvoorbeeld het keyboard op de microfoon van mijn computer aansluit. Gaat opzich heel goed op deze manier. Maar het geluid van mijn pc gaat soms echt heel raar doen (komen hele hoge rare tonen door) dus ik denk dat ik genoodzaakt ben een externe geluidskaart te gaan kopen. En omdat ik graag een oplossing wil waardoor ik niet steeds kabels hoef te verplaatsen (dus dat alles hetzelfde blijft liggen continue) wil ik er dus één met meerdere ingangen. Maar hoe moet dit dan precies aangesloten worden? Want ja, snap wel eigenlijk hetzelfde als nu, alleen heb je dan meer ingangen. Maar heb je dan ook met meerdere uitgangen, zodat je elke lijn ook weer apart eruit kan komen, zodat het nog apart aankomt op de mixer waar je t ook nog kan mixen? Dus dan is mijn vraag naar wat voor soort geluidskaart moet ik dan kijken (hebben ze er hier één in de webshop)? Budget denk ik ongeveer maximaal 150 euro, hoeft namelijk geen topkwaliteit te zijn (alleen maar voor demo's). En hoe moet dit dan vervolgens worden aangesloten?
Groetjes, Stijn
Topic: Homestudio (9-1-2009 14:27:00)
Hallo allemaal,
Ik ben deze maand begonnen met het aanschaffen en inrichten van mijn homestudio op mijn kamer om mijn eigen demo's op te kunnen nemen. Omdat ik een dj-verleden heb, heb ik nog veel spullen hier staan, nog wat extra spullen aangeschaft en het begint al wat te worden. Deze week ben ik begonnen met alles aan te sluiten, maar daar kwam een probleem om de hoek kijken (hoewel ik dacht dat ik tot nu toe alles helemaal onder controle had).
Ik heb t nu als volgt aangesloten:
- Mijn keyboard, microfoon en computer (voor de lijntjes die ik al eerder heb opgenomen) aangesloten op mijn mixer.
- De main van de mixer naar mijn monitoren.
- De rec van mijn mixer terug naar mijn computer.

Opzich niks mis mee, dacht ik zo. Want ik wil elk lijntje gewoon steeds apart inspelen, eerst piano, dan zang enz. Maar nu zat ik er deze week nog eens goed over na te denken, en ik dacht dat wat ik terug kreeg op mijn computer de complete mix was inclusief de lijntjes die ik al eerder heb opgenomen. Hierdoor is het dus niet meer mogelijk elk lijntje nog apart op de computer te bewerken. Ik heb daarom voor een oplossing al dit forum en internet eens afgestruind, maar heb nog niet echt een direct antwoord kunnen vinden. Dus is zijn mijn vragen voor jullie:
- Hoe kan ik t zo aansluiten dat ik naderhand elk lijntje apart kan bewerken?
- Moet ik hier eventueel nog iets voor aanschaffen?

Alvast bedankt!
Groetjes, Stijn
Topic: dimmerpack/switchpack??? (12-10-2006 16:57:00)
Ik wil toch even verder gaan op het onderwerp, ik kan nu namelijk bedragen noemen.
Ik koop het volgende als één set:
- 4 parbehuizingen
- 5 parlampen (dat ik één reserve heb)
- een standaard (die metal tripod stand)
- een switchpack (dus geen dimpack)
Zou ik dit moeten doen voor 175 euro?
Topic: dimmerpack/switchpack??? (7-10-2006 18:11:00)
Oke, ik weet genoeg. Bedankt iedereen voor de snelle reacties. Ik ga waarschijnlijk toch tot koop over en koop er nog een dimmer bij. Die switchpack kan ik voor in de toekomst nog wel gebruiken als ik effecten erbij ga kopen.
Doe er dus maar een slotje op.
Topic: dimmerpack/switchpack??? (7-10-2006 17:50:00)
Het zijn par 56 spots.
Maar ik ben van plan om er een lichtsturing op te zetten, kan ik dan niet de spots op het switchpack zetten en misschien zijn er wel lichtsturingen die het dan toch nog kunnen dimmen? Misschien domme vraag, maar ik vraag het maar voor de zekerheid. Als dit namelijk kan ga ik zeker tot koop over (als het niet te veel kost).
Topic: dimmerpack/switchpack??? (6-10-2006 15:10:00)
Het is de ShowTec MultiSwitch (DSP-405)/v/24
Ik ga het vooral gebruiken voor kleinere feesten in kleinere ruimtes. Maar ik heb dan denk ik toch liever een dimpack dan een switchpack...
Topic: dimmerpack/switchpack??? (5-10-2006 20:55:00)
Ja, maar ik koop het dus als één set. Zou ik dit moeten doen of niet?
En als ik het wel doe, moet ik dan niet toch nog een dimmerpack kopen?
Topic: dimmerpack/switchpack??? (5-10-2006 20:43:00)
Ik heb gelezen hier op het forum dat je voor parren een dimmerpack nodig hebt. Ik sta op het punt om een par-set van iemand over te nemen, maar nu ben ik er achter gekomen dat daar geen dimmer, maar switchpack bij zit. Moet ik nu nog tot koop over gaan? Of kan je een switchpack ook voor parren gebruiken??
Topic: Licht voor beginner (14-6-2006 09:15:00)
Ik denk dat ik dan voor de ShowTec Lite-4 Power MKII (Botex DC-4P)ga... niet te uitgebreid, en lekker simpel: precies wat ik nodig heb. Dan moet ik alleen nog wel even sparen of wat geld van mijn vader lenen razz :p Mijn totaalbedrag komt nu op 444 euro! Dat vind ik toch wel veel. Valt eigenlijk niet ergens iets op te bezuinigen? of krijg ik dan spijt door te slechte kwaliteit?
Topic: Licht voor beginner (13-6-2006 22:47:00)
ok, bedankt allemaal... ik denk dat ik hier wel wat mee kan! Als t goed is moet ik dan t volgende kopen (ik heb natuurlijk gelet op prijzen):
4X ShowTec Par-56 Can /v/2753 = 4X€13,95= €55,80
4X GE Par-56 Lamp /v/336 = 4X€19,10= €76,40
1X ShowTec Metal Tripod Stand /v/4170 = €87,00
1X dimmerpack
1X controller

Welk dimmerpack en controller dan? Kan ik dit ook goedkoop vervangen door iets dat ze automatisch licht geven op de muziek? ik draai namelijk meestal alleen (soms met iemand anders) en ik heb geen 4 armen wink ;) !
Topic: Licht voor beginner (13-6-2006 22:02:00)
En wat denken jullie ervan om eerst twee goede/goedkope lichtstandaards te kopen met op ieder een mushroom? Daarna als ik weer meer geld heb kan ik daar nog iets bij doen. Het hoeft allemaal niet spectaculair te zijn, als het er maar een beetje leuk uit ziet. Het belangrijkste vinden de mensen bij mij toch meestal het geluid, en dat heb ik al volledig.
Topic: De loop functie? (13-6-2006 14:49:00)
Ik gebruik een loop meestal alleen aan 't begin van het nummer, als een beat zich steeds herhaalt... dan kan ik hem namelijk mooi over laten lopen. Ik kan het dan ook een paar keer proberen zonder dat iemand het merkt. Midden in het nummer moet je het denk ik niet te veel gebruiken, want 1. het kan snel verkeerd gaan en 2. het maakt het nummer meestal alleen maar rommelig.
Topic: Licht voor beginner (13-6-2006 14:44:00)
Ik draai sinds kort voor kleine groepen mensen (echt max. 50 man, maar echt niet meer) maar heb alleen het geluid. Meestal zorgen ze dan zelf voor wat lampen. Nu wil toch wat beter overkomen wink ;) en wil een mooie set lampen kopen + statieven. Een hele truss hoeft niet, want daar heb ik toch meestal niet de ruimte voor. Wat zouden jullie mij aanraden met een budget van rond de 200 euro?