Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Sfinx

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van Sfinx (Pagina: 1 van 1)

Topic: Revisie Dateq GPM-8 Stereo (25-9-2007 12:45:00)

Tom schreef:

voedings condensators alsmede de elco's op de vu meter print vervangen lost het meestal op
Is zoiets zelf te doen? Ken wel iemand die wat soldeerwerk voor mij wil doen, maar dan moet ik wel precies weten wat er vervangen moeten worden. Of is het misschien handiger om even contact met Dateq op te nemen?
Topic: Faders schoonmaken. (25-9-2007 11:09:00)

Diederik schreef:

Daarnaast zijn er nog de potjes van de EQ. Die kraken niet maar gaan her en der nogal zwaar. Ik zit dus een beetje te twijfelen of ik de broodjes helemaal zal uitwassen (danwel de potjes uitspuiten met contact 61) of dat ik ze alleen zal smeren, omdat ze verder goed werken. Ik weet namelijk niet of ze zwaar gaan van het ploegen door vet en het vuil, of dat ze simpelweg droog staan. Voorgaande SBM's die ik onder handen heb gehad was er niets mis met deze potjes en heb ik er dan ook niets aan gedaan.
Hoe reinig je zulk soort potmeters in een DX1000? Ik heb hier nog zo'n mengpaneel staan, waarbij naast de faders ook sommige potmeters (equalizer, gain, etc.) nogal stroef gaan. Kan dit ook met kontact 60/61?
Topic: Revisie Dateq GPM-8 Stereo (24-9-2007 14:38:00)

goahead schreef:

Ik heb de trafo buiten de kast gemonteerd en nu werkt ie perfect. Waarschijnlijk hoorde hij afgeschermd te zijn want als de trafo in de buurt van de masterprint kwam begon ie te brommen. Volgende keer maar weer inbouwen en afschermen, nu ff genieten van een werkend mengpaneel met de trafo in een aparte kast
Hoe hard was deze brom precies? Sinds kort ben ik in het bezit van een GPM 8 ti. Het viel me op dat hier ook een klein brommetje op de master output zit. Deze is bij normaal volume niet echt hoorbaar, maar op vu-meter van de leveler die er achterzit is wel een constant signaal te zien als alle schuiven dichtstaan. Vraag me af of er misschien wat mis is met m'n 'nieuwe' aanwist..
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (26-9-2005 22:51:00)
Trouwens.. zou je een DJ-S niet gewoon op 4g naalddruk in kunnen stellen? Dan is ie in principe even stabiel als een Pro (4g standaard) in de RP-4000, maar betere geluidskwaliteit (in principe). Of is dit een heel stom idee? :)
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (26-9-2005 15:39:00)

Reind schreef:

Denk dat je er weinig van zult merken. Gewoon de pro nemen dus.
Oke doe ik dat. Ik ben op het moment helemaal niet tevreden met de geluidskwaliteit.. de hoge tonen klinken bij bijna alle platen (draai vooral wat oudere 7" singles) vrij schel. Afstellingen lijken oke (4g naalddruk en 4g antiskating). Heb elementen 2dehands gekocht dus kan niet echt inschatten of de naalden versleten zijn, dus misschien ligt het daar aan.
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (25-9-2005 23:28:00)

Dré schreef:

Op een RP-4000 een Ortofon Pro (die zilveren). De arm is niet licht genoeg om echt stabiel met een DJ of NightClub te kunnen werken. Het zal wel werken MAAR het is niet optimaal (daarom maar "gewoon" de zilveren Pro).
Ik heb hier ook een RP-4000 met Concorde Pro elementen. Ga binnenkort nieuwe naalden bestellen, maar twijvel ook nog tussen Pro en DJ-S naalden. Snap dat een DJ-S op een RP-4000 minder stabiel is, maar uit zich dit ook in de geluidskwaliteit? Maw. is de geluidskwaliteit van DJ-S naald alsnog beter dan de Pro op een RP-4000?