Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jelletb

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Jelletb (Pagina: 1 van 1)

Topic: Kwaliteit van de duurdere Showtec producten (12-4-2005 12:25:00)
Hallo,

Je ziet bijna nooit dat iemand werkt met het duurdere licht van Showtec, altijd de bekende merken zoals Martin en dergelijke. Daardoor zijn er ook bijna geen reviews te vinden over de duurdere Showtec producten hierdoor. Is er hier iemand die ervaring heeft met de duurdere spullen van showtec, zoals de movingheads en washlights bijvoorbeeld?
Ik heb zelf 2 pilot PR-2250 MH's en ik denk dat die kwalitatief gelijk zijn aan de MH's van showtec. Ze zitten ongeveer in dezelfde prijs klasse, en het zou me niets verbazen als het ook nog uit dezelfde fabriek komt.

Ik ben zeer tevreden over deze MH’s. Voor mijn toepassing (drive-in shows) zijn ze perfect.
Zelf denk ik dat je je moet afvragen waar je de MH’s voor wilt gebruiken. Ik werk ook regelmatig met een aantal Mac 250+, en mijn ervaring is dat de Mac 250+ op een aantal punten luxer is uitgevoerd. Om een voorbeeld te geven, als je het prisma aanzet in de Pilot dan geeft dat lawaai, bij de mac is dit niet het geval. Als je met MH’s in een theater staat dan zit je niet te wachten op een lawaaierig prisma, maar voor een drive-in of band maakt dat vaak geen fluit uit. Martin heeft er gewoon wat geld tegen aan gegooid om dat prisma stiller te krijgen en daar betaal je dan uiteindelijk ook meer voor. Zo zijn er natuurlijk een aantal punten waarop de Mac’s luxer zijn, de vraag is dus of je dat ook echt nodig hebt voor je toepassing.

Verder speelt het natuurlijk een rol hoe je er mee omgaat. Is het altijd smijten en gooien, of behandel je ze op een normale manier (netjes in een case). Is dat eerste het geval dan is het misschien handig om voor een duurder merk te gaan waar je makkelijk onderdelen bij kunt krijgen. Mijn ervaring is dat de MH’s die ik heb best tegen een stootje kunnen (ze gaan wekelijks mee op klus). Ik heb ze nu meer dan een jaar, en gelukkig nog niets mee gehad.

Ik zou als ik nieuwe MH's nodig heb, wel weer voor een "budget" merk gaan, want die voldoen goed voor mijn toepassing.