Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj Manusama

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 2 bijdrage(n) van Dj Manusama (Pagina: 1 van 1)

Topic: Zelfbouwen lasersysteem (22-1-2003 22:43:00)

victor schreef:

Tja, daar kan ik me eigenlijk alleen maar bij aansluiten.

Prijzen van componenten vind je op onze internetsite (www.megashow.nl en dan klikken op laser).

Of het moeilijk is uit OEM-onderdelen een laser met scanners, scanneramp, safeguard en bijbehorende voeding te bouwen hangt af van je technische kennis en handigheid. Als je niet weet aan welke kant je een schroevendraaier moet vasthouden zou ik er niet aan beginnen wink ;) . Dan misschien liever even kijken naar een Spooky Blue (staat ook op de site).
wink ;) De vraag die ik gesteld heb is juist naar aanleiding van die site. Als ik een handleiding zou kunnen inzien hoe ik van deze onderdelen een laser zou kunnen bouwen dan weet ik of het aan zou durven. Wat ik verder jammer vindt is dat ik geen prijzen kan vinden van alle medialas produkten. Zou dat wel zo zijn dan kan ik beter vergelijken

happy :)
Topic: Zelfbouwen lasersysteem (22-1-2003 15:20:00)
Hallo allemaal,

Ik log mij nu net in voor de eerste keer dus het lijkt me gepast om me eerst even voor te stellen.
Mijn naam is Steven Manusama, ik ben arts van beroep en had tot voor kort weinig affiniteit met de DJ-wereld. Dit had vooral te maken met het feit dat mijn ouders vonden dat ik een "fatsoenlijk" beroep moest kiezen. Dientengevolge heb ik deze hobby maar in de koelkast gezet. Echter heb ik in december 2002 een hele rigoreuze carreer change gemaakt, waarbij ik nu bezig ben om een grote drive-in show op te zetten als eigen bedrijf, me aan het bezighouden ben met het produceren van muziek omdat ik daar wel in de jaren apparatuur voor had aangeschaft en dit nog combineer met een baan als bedrijfsarts. Voorheen werkte ik als arts assistent anesthesiologie in het academisch ziekenhuis van Maastricht (Ja ik ben zo'n Limbo, maar wel een van aziatische oorsprong). Dit was echter niet te combineren, vandaar dat ik ermee gestopt ben. Een heleboel mensen verklaarden mij voor gek, maar vonden wel dat ik lef had om deze beslissing te durven nemen. De toekomst zal uitwijzen of het de juiste beslissing is geweest.

Dan nu de vraag.
Ik wilde in mijn drive-in een laser hebben en kwam op een site terecht waar je ook de mogelijkheid werd geboden om uit losse componenten (laser, scansysteem, software) zelf een systeem te bouwen omdat dit nogal wat geld uitspaart. Heeft iemand dit al geprobeerd en zo ja is het moeilijk.
De derde vraag is wat een 150mW en 300mW nd Yag laser(catwheazle) van Medialas kost.
Bij voorbaat dank.