Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Niro ooitgedag

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van Niro ooitgedag (Pagina: 1 van 1)

Topic: HELP! jack afgebroken, tip in mengpaneel (25-1-2005 21:54:00)
Tsja, de verwarring begint een beetje toe te slaan. Ik heb niet echt een idee, waar je het over hebt, Tom. Daarom ben ik maar eens het net op te gaan om een plaatje te zoeken van het betreffende Neutrik jack chassis. Dat is helaas niet gelukt. Wel denk ik gevonden te hebben waar je het wellicht over hebt.

Dus: Op mijn printplaat zit een rij zwart plastic chassis-tjes gesoldeerd, die er ongeveer zo uitzien:
klik

Is dit zo'n boxed chassis?
Op de site zag ik ook andere jack chassis's, die je wel kunt uitbuigen, zoals:

klik

Of:
klik

Het begint een beetje een academische discussie te worden, maar wel leuk.

Niro
Edit Mod: Dré: URL Fix. Overigens staat het boxed chassisdeel hier gewoon in de webshop (en onze links zijn een stuk korter).
Topic: HELP! jack afgebroken, tip in mengpaneel (24-1-2005 19:54:00)
Dank allen voor de reacties!

Het is me uiteindelijk gelukt door het uiteinde van een fietsspaak in het gat van de tip te steken. Het schroefdraad gaf voldoende weerstand om het klemmetje in het jack chassis te overwinnen.

Ik had op dat moment wel al de hele printplaat losgemaakt uit de behuizing, maar goed, beter zo dan niet.

Tom, de veertjes opzij drukken klinkt goed, maar bleek in de praktijk niet doenlijk. De tip zit al geklemd door de tip dus kun je er niks tussen krijgen zonder het nog meer klem te zetten. Helaas geen speling.

Dré, als ik je goed begrijp dacht je dat er een gat in de printplaat zou zitten op de plaats van het jack chassis, zodat je dwars door de printplaat heen zou kunnen gaan? Dat is niet het geval, er zit geen gat in de printplaat.

Reind, jouw oplossing intrigeert me. Ik denk dat je een hele fijne punttang hebt, of niet. De meeste pincetten en tangen die ik kon vinden pasten niet eens in het jack-gat, laat staan in het gaatje in het tipje.

Bart, het chassisdeel was vrij massief. Het veertje opzijdrukken was sowieso niet mogelijk, want er zat geen speling op. Er zat wel een kleine spleet in het chassisdeel. Ik pakte de spaak om te kijken of die erdoor paste. Het paste niet, maar bracht me wel op het idee van de oplossing.

Groeten, nogmaals bedankt, Niro
Topic: HELP! jack afgebroken, tip in mengpaneel (18-1-2005 22:07:00)

-bart- schreef:

Gekeken naar het chassisdeel op de print, ziet het er naar uit dat je het veertje dat normaal de tip vasthoudt, op kan tillen,verschuifen of op een andere manier kan ontgrendelen?
Met een beet geluk valt je tip er zo uit als je hem dan scheef houdt.
Mmmmmm...

Klinkt goed, als het zo in elkaar zou zitten. Wat ik me echter herinner gezien te hebben is een zwart plastic houdertje, waar de jack in verdwijnt, zonder specifieke veertjes of grendeltjes. Misschien moet ik nog eens kijken...

Of toch maar naar de reparateur

Niro
Topic: HELP! jack afgebroken, tip in mengpaneel (18-1-2005 20:54:00)
Beste mensen,

Help mij!
Een jackplug is afgebroken in (de mix-uitgang (!) van) het mengpaneel Soundcraft Spirit 8-kanaals.
De tip zit nog vast in het klemmetje, en is er niet uit te krijgen. het is te smal voor klemmetjes en pincet, en je hebt geen houvast.

Ik het het mengpaneel al opengemaakt, maar het lijkt erop dat de jackhouders, en alle andere elementen direct op de printplaat zijn gesoldeerd. Dus om het alleen al los te schroeven is nogal wat werk, maar ik vraag me ook af of dat zin heeft.

Wat nu?

Alvast bedankt, Niro