Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Lieven

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Lieven (Pagina: 1 van 1)

Topic: Links naar speaker ontwerpen (28-2-2012 06:00:00)
heb je deze site al eens bezocht? www.petoindominique.fr/php/mysql_menu.php

Loont zeker de moeite!
Topic: Stage Accompany Blue Box. (6-3-2010 19:14:00)
voor wie goede open blauwe foam zoekt, duur maar ja:

https://www.veit-direct.com/product_info.php?info=p234_SCHAUMSTOFF-VEIT-SOFT-blau--5-mm.html

Webbie schreef:

Hallo,

Eindelijk foto's gevonden van de originele foamen Blue Box frontjes die de tand des tijd hebben overleefd.
Foto's heb ik gekregen van een Duits lid die op de SA-Vintage mailinglist* zit.

Hier dan de foto's:

- Foto 1.
- Foto 2.
- Foto 3.
- Foto 4.
- Foto 5.
- Foto 6.
- Foto 7.
- Foto 8.
- Foto 9.

Greetz Webbie...

* De SA-Vintage mailinglist is een lijst van SA gebruikers/liefhebbers (inmiddels al zo'n 60 man actief waaronder ook een paar oud SA-medewerkers) die ik een paar maanden terug heb opgezet om een beetje de leegte te vullen na het faillissement van Stage Accompany.
Over de lijst kan iedereen, die lid is, mailtjes sturen met een "Gezocht" of "Aangeboden" die natuurlijk betrekking hebben op SA apparatuur en onderdelen.
Ik zit er zelf niet tussen (ik verzorg alleen het "transportmiddel"), de mail met het gevraagde of aangebodene krijgt elk lid, waarna geïnteresseerden rechtstreeks contact leggen met de zoeker of verkoper.

De SA-Vintage maillinglist is overigens gratis en iedereen mag/kan zich daar bij aanmelden. Het enigste wat je hoeft te doen is even een mailtje naar mij te zenden (zie profiel).
Topic: Hulp met maken van baskasten (7-6-2004 18:03:00)
tja dre, het gewoeker in opgegeven wattage van lightweight versterkertjes is er ook fel op voortuitgegaan, samen met het optrekken van de toegelaten wattage van de speakers.
Ik denk dat IEDERE fabrikant mee moet met de trend, of hij verkoopt niks meer.
Het niveau dat beiden nu zitten laat geen foutmarge meer toe, clippen op 150 Watt, zelfs 250 Watt kan nog effe rap weggedissipeerd worden, maar op 400...700 Watt ruikt zoiets rap naar fataal aangebrandde spreekspoelen.

Ik ken maar 2 series beyma's die werkelijk fabricatiefouten hadden: de 12GI100 en de 15GI100. Allebei problemen met de las (soldeersel) tussen de vlakke aluminium spreekspoeldraad en de litze naar de aansluiting op het chassis. Te repareren door handige harry's zonder te reconen.
Raar maar voor de rest vond ik persoonlijk juist deze speakers van het beste wat beyma ooit geproduceerd heeft op vlak van mid-bas. Punch , rendement en bandbreedte, gewoon ideaal. Jammer, maken ze niet meer. De opvolger, 15g300 was gewoon goed, zonder meer.
Voor de rest zijn alle modellen met dubbel spreekspoel meer dan gemiddeld bedrijfszeker. Op vlak van klankwaliteit kun je stellen dat andere merken misschien hier en daar in een vergelijkbaar model beter scoren, maar qua consistentie doorheen het hele gamma vind je beyma's gelijke niet.

A propos, speel met goeie versterkers, genre bose 1800 series I of II, Crest 8000-series, DE ZWARE!!! QSC's, Amcrons,... kortom die dingen die een beetje zeer doen aan de rug, ZIJ zorgen ervoor dat die speakers PROPERE signalen toegestuurd krijgen, ook als dat clip ledje regelmatig oplicht.(zeker van toepassing voor diegene die lager dan 4 ohm willen gaan)