Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Pyrox

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Pyrox (Pagina: 1 van 1)

Topic: Zijn er hier ook producers aanwezig? (10-5-2004 18:01:00)
Hej,

Na het topic te hebben gelezen heb ook ik wat vraagjes die hier wel op zijn plaats zijn.

Als eerste:
Ik heb al enige tijd een Roland keyboard staan. Een e-28 om precies te zijn. Verbonden via general midi met mijn pc heb ik hier al leuke dingetjes mee gedaan. Nou begint dit keyboard een beetje kuren te vertonen en is dus hard toe aan vervanging.

Nou kan ik natuurlijk een normaal keyboard kopen, ,maar aangezien ik zoveel met de pc bezig ben in combinatie met mijn keyboard leek me het een betere optie om dan een masterkeyboard aan te schaffen. De synths op het keyboard zelf gebruik ik toch amper.

Nou zag ik laatst de Oberheim mc1000 (al eerder besproken in dit topic) te koop staan voor zo'n 600 euro, en dit leek me een mooi keyboard. Ik heb zelf ook een vleugel staan en ben dus erg geneigd om een keyboard te kopen met zoveel mogelijk 'pianotouch'. (die roland was zeg maar alles behalve dat:)) Nu heeft deze oberheim een 88 gewogen klavier dus dit leek me een goeie optie.

Maar wat ik mij nou afvroeg was, kan ik met dit keyboard direct op een vertserker, dus zonder tussenkomst van enig ander apparaat, nu ook een geluid te voorschijn toveren? of heb je daar echt al dan niet soft of hard-warematige synths voor nodig?

Dan nog een vraag: Als ik een sustain voetpedaal aanschaf en op mijn keyboard aansluit. Wordt dit signaal dan ook verstuurd via MIDI? of komt er dan gewoon een plat signlaa de computer binnen met even harde amplitudes overal (alsof er zonder pedaal is gespeeld dus)?