Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tekkie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Tekkie (Pagina: 1 van 1)

Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (31-5-2004 13:33:00)
Zo wazig is het anders niet, het is net zo wazig als je het zelf maakt laugh :D

Ik word zo moe van die excuses die ik overal leez "ja, ik heb geen geld om originele cd's te kopen hoor", "ach die platenbazen moeten gewoon niet zoveel geld willen verdienen, de cd's moeten gewoon goedkoper worden". Maar ook wat 'sympathiekere' excuses als: "dit nummer is niet meer op cd te vinden".

Zolang jij in je slaapkamertje draait zal er inderdaad weinig aan de hand zijn, maar ik zie dat er op dit forum heel veel mensen zijn die optreden en gewoon voor aardig wat mensen draaien en daar dan geld voor krijgen (hoe belachelijk laag de bedragen soms ook zijn wink ;).

Als je geen geld hebt om originele cd's te kopen heb je pech! Klinkt hard, maar als je met de pro's mee wilt doen zorg je maar voor voldoende geld. Ik wil ook graag meedoen aan de formule 1, maarja kan zo'n auto ook niet betalen (laat staan autorijden :P).

Dat muziek goedkoper moet worden is ook zo'n suffe redenatie. CD's zijn zo goedkoop vergeleken met vinyl dat die vlieger niet opgaat. Goh, je zou maar €25 voor een cd met 20 nummers moeten betalen zeg. Iemand die met vinyl draait betaalt al snel €12 per plaat (en soms staat daar nog maar één nummer op).

Ook als je een bepaald nummer niet kan vinden heb je gewoon pech. Elk nummer is te vinden, als je maar genoeg geld er voor over hebt! Op ebay is praktisch alle muziek te vinden als je maar geduld hebt.

Maar wat nog wel het ergste is, dat zijn de mensen die het bovenstaande dus als geldige excuses gebruiken. Van die sjappie's die voor 3 cola komen draaien en dan met CD-R's onuitgebracht materiaal gaan staan draaien. Als dj doe je superveel moeite om op een legale wijze aan dat materiaal te komen, en dan komt er zon sukkeltje die misschien wel aardig (of zelfs beter) kan mixen, maar die materiaal draait wat 'ie helemaal niet hoort te hebben.

Dus voor alle mensen:

1 >> Draai geen materiaal wat je niet gekregen hebt van de artiest zelf of wat je niet legaal hebt aangeschaft.

Zo simpel is het eigenlijk :)
Topic: Wat kosten jullie nou? (16-5-2004 19:37:00)
Ik heb geen drive-in ofzo maar als ik draai vraag ik meestal €100 - €300 euro voor 1-1,5 uur draaien. Dat is dan natuurlijk excl. btw en reiskostenvergoeding.
Topic: Sony MDR-V700 (20-4-2004 01:19:00)

Dré schreef:

Zolang het om haarscheurtjes gaat wel. Als het erger is dan is de reactie van Sony: "gebruikersfout". En natuurlijk is het ook moeilijk te achterhalen wat er gebeurd is als de complete schelp eraf ligt.
Ik kan ook wel begrijpen hoe sony denkt, maar 86 euro is echt veel te veel geld. Hoeveel minuten arbeid zal er in zo'n reparatie zitten... 15 ofzo? En die onderdeeltjes kosten natuurlijk ook drie keer niets (gezien de kwaliteit). Ze zouden dan wel iets coulanter mogen zijn t.o.v. hun klanten.
Topic: Sony MDR-V700 (19-4-2004 19:53:00)
wtf?

85 euro betalen om een ontwerpfout van henzelf te laten verbeteren shocked 8O
Topic: Sony MDR-V700 (19-4-2004 15:06:00)
Ik heb ook "tegen beter weten in" zo'n sony v700 gekocht, omdat ik het geluid heerlijk vond, en em ook fijn vond zitten. Ik heb nu dus ook doorgescheurde scharnieren. Nu zag ik in een catalogus van een Engelse DJ zaak (Hard to find Records) dat de "ophanging" van de koptelefoon verbeterd is.

Ik wil mijn koptelefoon dus laten reparen/vervangen met betere ophanging zodat die scharnieren niet weer binnen 1,5 jaar naar de klote gaan.

Maar de vraag is dus: heeft Sony het ontwerp ook echt aangepast (bijv van sterker materiaal gebruikgemaakt)?