Forum > Profiel
Gebruikersgegevens.
Het profiel van CyberDance
Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers
Laatste 200 bijdrage(n) van CyberDance (Pagina: 1 van 10)
Topic: Beamer in truss afstellen (28-12-2018 19:51:00)
Hoe zet je die schotten juist vast?Waar schotten kruislings bij mekaar komen infreezen. Dus het schot wat doorloopt een paar mm infreezen zodat de aansluitende schotten in de groef vallen. Zodanig zagen dat ze precies strak in de kist zitten en wat bruislijm is voldoende. Schotten tegen zijkant/onderkant kist altijd lijmen en schroeven.
Bij echt zware inhoud zoals takels sluit ik de schotten aan de zijkant vaak in met extra plankjes of in ieder geval plankje aan de kant waar het gewicht heen wil. Zie takelkisten eerste foto in het kettingvak. Infreezen zou daar ook een optie zijn maar is redelijk wat werk.Topic: Seamless switcher/video mixer (30-7-2017 19:57:00)
Beamerbeugel met kogelophanging, die kan je met een quick trigger clamp stevig aan de truss fixeren en door de kogel heb je bewegingsvrijheid in alle richtingen.
Of anders een tourframe, dat werkt het beste zeker voor grote beamers, maar is ook het duurste. Ophangpunten kunnen gekoppeld worden met klemmen voor direct aan de truss of oogmoeren als ie lager moet hangen.
Topic: Het bouwen van een case (23-7-2018 16:49:00)Of anders een tourframe, dat werkt het beste zeker voor grote beamers, maar is ook het duurste. Ophangpunten kunnen gekoppeld worden met klemmen voor direct aan de truss of oogmoeren als ie lager moet hangen.
Dat zijn de standaard Penn Elcom ladegeleiders die daarin zitten. De R2418K volgens mij.
Topic: Matrix movingheads (22-2-2018 19:30:00)Ik noem dat soort heads eyecandy lampen. Dus leuk voor het effect maar niet echt te gebruiken als wash op de projecten waar je echt washen nodig hebt (dwz gewoon een egaal verdeelde bult licht).
Topic: 7.1 Surround naar USB Audio Interface (6-1-2018 18:18:00)Opgelost. Ik had bij voicemeeter de Octa Capture ASIO over het hoofd gezien . Die biedt binnen 1 hardware output wel alle kanalen van de Roland aan.
Kortom Voicemeeter virtual input binnen windows configureren als 7.1 apparaat en in voicemeeter de virtuele input 1 op 1 doorrouten naar de Octa Capture ASIO.
Topic: 7.1 Surround naar USB Audio Interface (5-1-2018 17:21:00)Kortom Voicemeeter virtual input binnen windows configureren als 7.1 apparaat en in voicemeeter de virtuele input 1 op 1 doorrouten naar de Octa Capture ASIO.
Voor een aankomend project moet ik 7.1 surround audio via 8 analoge lijnen wegsturen uit een pc/mediaserver. Gezien de setup lijkt een USB audio interface mij hiervoor het best geschikt (audiokwaliteit, gebalanceerde outputs etc). Ik heb o.a. een Roland Octa Capture die ik hiervoor kan gebruiken dus tot zo ver geen probleem.
Het probleem is echter dat de outputs van dit soort interfaces door windows gezien worden als losse stereo paartjes en dus niet als 1 interface.
Waar ik dus eigenlijk naar op zoek ben is een audio-routing programma wat een virtuele "input" interface aanmaakt (configureerbaar als 7.1 device in windows) waarvan ik de kanalen vervolgens naar de octa capture kan routen.
VB-Audio Voicemeeter is zo'n programma wat perfect werkt maar helaas maar 2 of 3 hardware outputs aankan (en aangezien de outputs verschijnen als 4x2 kanalen kom ik dan dus tekort).
Iemand ervaring met gelijkaardige programma's waarmee dit kan?
Topic: Trekontlastingen (11-12-2017 15:31:00)Het probleem is echter dat de outputs van dit soort interfaces door windows gezien worden als losse stereo paartjes en dus niet als 1 interface.
Waar ik dus eigenlijk naar op zoek ben is een audio-routing programma wat een virtuele "input" interface aanmaakt (configureerbaar als 7.1 device in windows) waarvan ik de kanalen vervolgens naar de octa capture kan routen.
VB-Audio Voicemeeter is zo'n programma wat perfect werkt maar helaas maar 2 of 3 hardware outputs aankan (en aangezien de outputs verschijnen als 4x2 kanalen kom ik dan dus tekort).
Iemand ervaring met gelijkaardige programma's waarmee dit kan?
Ik ben op zoek naar dit soort klemtrekontlastingen voor een kabels van +- 10mm diameter. Online zijn ze wel te vinden maar helaas tot een max diameter van 6 á 8mm.
Iemand een idee waar de grotere varianten verkrijgbaar zijn? Wellicht hebben ze een specifieke naam wat het zoeken makkelijker maakt?
Kabelwartels zijn voor deze toepassing helaas geen oplossing (helaas want die heb ik ruim voldoende liggen in alle soorten en maten).
Topic: Het bouwen van een case (29-10-2017 15:25:00)Iemand een idee waar de grotere varianten verkrijgbaar zijn? Wellicht hebben ze een specifieke naam wat het zoeken makkelijker maakt?
Kabelwartels zijn voor deze toepassing helaas geen oplossing (helaas want die heb ik ruim voldoende liggen in alle soorten en maten).
Marijn schreef:
@cyberdanceHoe zet je die schotten juist vast?
Bij echt zware inhoud zoals takels sluit ik de schotten aan de zijkant vaak in met extra plankjes of in ieder geval plankje aan de kant waar het gewicht heen wil. Zie takelkisten eerste foto in het kettingvak. Infreezen zou daar ook een optie zijn maar is redelijk wat werk.
Je hebt seamless en non seamless switchers, die heb je vervolgens weer met en zonder ingebouwde scaler.
Zonder ingebouwde scaler zal je alles op éénzelfde format moeten draaien, dus zowel qua resolutie als timing, maar dat heeft niks te maken met al dan niet seamless schakelen.
Het feit dat bijvoorbeeld de Blackmagic's geen ingebouwde scaler hebben verklaart waarom ze relatief goedkoop zijn voor hun mogelijkheden, maar ze kunnen wel gewoon seamless schakelen.
Topic: Syrincs M3-220 (9-4-2017 20:28:00)Zonder ingebouwde scaler zal je alles op éénzelfde format moeten draaien, dus zowel qua resolutie als timing, maar dat heeft niks te maken met al dan niet seamless schakelen.
Het feit dat bijvoorbeeld de Blackmagic's geen ingebouwde scaler hebben verklaart waarom ze relatief goedkoop zijn voor hun mogelijkheden, maar ze kunnen wel gewoon seamless schakelen.
Let op dat je volledig 1 op 1 bekabelde VGA kabels gebruikt. Er zijn redelijk wat VGA kabels in omloop die intern bepaalde pinnen aan elkaar hebben hangen. Die kunnen dus prima werken voor VGA signaal maar niet met het syrincs setje. Wellicht dat daar je probleem zat.
Topic: Monitoren gezocht 10/1 passief (9-4-2017 12:17:00)Ik heb hier nog een paar setjes nexo PS10 look-alikes staan. B&C componenten met filter. Per 2 in kist.
Hebben wel speakon achter...
Stuur maar n mailtje bij interesse.
Topic: Geluidstafel aansturen via tablet (was geluidstech aanspreken)? (28-11-2016 22:44:00)Hebben wel speakon achter...
Stuur maar n mailtje bij interesse.
Hier alleen maar Ubiquiti Unifi UAP's in gebruik. Wordt voornamelijk gebruikt voor Lake Control maar ook Midas remote, MA remote etc.
Management is makkelijk via de unifi controller software (geen gedoe met IP adressen opzoeken etc), mogelijkheid voor meerdere SSID's/VLAN's en bij festivals kunnen ze gewoon in de regen hangen.
Topic: Het bouwen van een case (3-11-2016 00:47:00)Management is makkelijk via de unifi controller software (geen gedoe met IP adressen opzoeken etc), mogelijkheid voor meerdere SSID's/VLAN's en bij festivals kunnen ze gewoon in de regen hangen.
Was een overweging waarom ik ze eerst los wilde hebben, maargoed met een beetje inzicht en bijtijds doorlopen kom je er prima mee weg zonder tillen.
Zeker als er een beetje aantallen takels mee zijn eerst de eerste takeltjes uit de kist aanpikken en tegen de tijd dat de tweede helft nodig is is de eerste helft al lang en breed doorgelopen. Puntjes een paar meter van mekaar is ook prima met 1 kistje te smokkelen zonder tilwerk.
Voor audiopuntjes bij grote systemen die aan 2 takels gaan is samen in een kist zelfs veel handiger gebleken.
Topic: Het bouwen van een case (2-11-2016 20:17:00)Zeker als er een beetje aantallen takels mee zijn eerst de eerste takeltjes uit de kist aanpikken en tegen de tijd dat de tweede helft nodig is is de eerste helft al lang en breed doorgelopen. Puntjes een paar meter van mekaar is ook prima met 1 kistje te smokkelen zonder tilwerk.
Voor audiopuntjes bij grote systemen die aan 2 takels gaan is samen in een kist zelfs veel handiger gebleken.
Valt mee, de Chainmasters zijn erg goed te doen qua gewicht. De Chainmaster incl 20mtr ketting weegt evenveel als een Lodestar zonder
Wilde ze eerst los in kistjes doen maar aangezien ze zo compact zijn kwam ik er niet echt uit qua maten, dus dan maar zo
Sjablonen zijn de "standaard" penn-elcom sjablonen.
Topic: Het bouwen van een case (2-11-2016 20:08:00)Topic: Turbosound IQ (17-10-2016 10:46:00)Wilde ze eerst los in kistjes doen maar aangezien ze zo compact zijn kwam ik er niet echt uit qua maten, dus dan maar zo
Sjablonen zijn de "standaard" penn-elcom sjablonen.
Hier naast de Milan M12's de iQ12 en iQ18B in de verhuur voor de kleine feestjes etc.
Nette kastjes en zoals eerder gezegd idd gewaagd aan K12, RCF ART etc.
Topic: Eigen stroomkast ontwerpen (29-9-2016 19:49:00)Nette kastjes en zoals eerder gezegd idd gewaagd aan K12, RCF ART etc.
Interessant, ik kende ze nog niet. Ben er ook nooit echt naar op zoek geweest, foutzoeken op een enkel 16A groepje is nou ook weer geen rocket science.
Topic: Eigen stroomkast ontwerpen (29-9-2016 13:16:00)Nope, bestaan die dan?
Topic: Eigen stroomkast ontwerpen (28-9-2016 12:43:00)Dat ligt idd deels aan de installatie of je wel of niet selectiviteit kan toepassen. Bij variable aardleks kan je naast de afschakelstroom ook de afschakelvertraging nog instellen, dan is er vrij easy systeem in te brengen.
32A in installatie wordt vaak afgezekerd met 30mA omdat het als eindgroep beschouwd wordt, dus dan valt er weinig meer te doen. Bij grotere vermogens zit er vaak geen of een aarlek van 300mA achter en dan heeft meerdere aarleks dus zeker zin (al zullen er zeker uitzonderingen zijn). Wat ik bij festivals vaak doe (mits instelbaar) is de aardlek van de hoofdvoeding op 500mA, afgaande krachtgroepen (niet eindgroep) 100 of 300mA en eindgroepen 30mA.
Bij kortsluiting is het vaak simpelweg maar de vraag hoe groot de kortsluiting is. Bij overbelasting van een enkele eindgroep zal je heel erg je best moeten doen om de hogeropgelegen voeding eruit te trekken. Als je je volledige kast overbelast kan het wel, maar als je daar nog niet op let heeft de rest van de maatregelen toch geen zin.
Topic: Eigen stroomkast ontwerpen (27-9-2016 19:52:00)32A in installatie wordt vaak afgezekerd met 30mA omdat het als eindgroep beschouwd wordt, dus dan valt er weinig meer te doen. Bij grotere vermogens zit er vaak geen of een aarlek van 300mA achter en dan heeft meerdere aarleks dus zeker zin (al zullen er zeker uitzonderingen zijn). Wat ik bij festivals vaak doe (mits instelbaar) is de aardlek van de hoofdvoeding op 500mA, afgaande krachtgroepen (niet eindgroep) 100 of 300mA en eindgroepen 30mA.
Bij kortsluiting is het vaak simpelweg maar de vraag hoe groot de kortsluiting is. Bij overbelasting van een enkele eindgroep zal je heel erg je best moeten doen om de hogeropgelegen voeding eruit te trekken. Als je je volledige kast overbelast kan het wel, maar als je daar nog niet op let heeft de rest van de maatregelen toch geen zin.
Remy als ik jou was zou ik gewoon een verdeler bouwen met 6 groepen welke dubbel zitten op Shuko en H16, dan kan je alle kanten op.
Betreft de discussie over losse automaten voor CEE dat blijft een dubieus punt. Als je naar de regels voor vaste installatie gaat kijken mag los afzekeren inderdaad niet. Het is niet voor niks dat je in theaters nog best regelmatig per groep een losse vmvk ziet liggen en geen multikabels. Reden? Een multikabel zou dan enkel volledig afschakelbaar mogen zijn en dat is in die situaties simpelweg niet mogelijk. Dat gezegd zijnde zou als je deze regel doortrekt naar mobiele installaties iedere H16 of SOCA verdeler niet OK zijn
Ik heb begin dit jaar een hoop verdelers laten bouwen en dat heeft wel interessante discussies en inzichten zoals bovenstaande opgeleverd. Zeker als je eens naar het buitenland wil met het spul is het in ieder geval verstandig dat je aan zoveel mogelijk normen voldoet (hoofdschakelaar voor volledige kast, max 30mA op eindgroepen etc.).
Onderstaand ter inspiratie mijn verdelers:
Topic: Versterkers met DSP, of toch niet? (23-4-2016 23:19:00)Betreft de discussie over losse automaten voor CEE dat blijft een dubieus punt. Als je naar de regels voor vaste installatie gaat kijken mag los afzekeren inderdaad niet. Het is niet voor niks dat je in theaters nog best regelmatig per groep een losse vmvk ziet liggen en geen multikabels. Reden? Een multikabel zou dan enkel volledig afschakelbaar mogen zijn en dat is in die situaties simpelweg niet mogelijk. Dat gezegd zijnde zou als je deze regel doortrekt naar mobiele installaties iedere H16 of SOCA verdeler niet OK zijn
Ik heb begin dit jaar een hoop verdelers laten bouwen en dat heeft wel interessante discussies en inzichten zoals bovenstaande opgeleverd. Zeker als je eens naar het buitenland wil met het spul is het in ieder geval verstandig dat je aan zoveel mogelijk normen voldoet (hoofdschakelaar voor volledige kast, max 30mA op eindgroepen etc.).
Onderstaand ter inspiratie mijn verdelers:
- 63A en 125A voeding naar veel CEE, dit zijn voornamelijk audioverdelers. Aangezien in de ampracks per fase een versterker zit is hier bewust de keuze gemaakt om de CEE16's en CEE32's per fase los af te zekeren. Normaalgezien zou ik een CEE32 met 300mA aardlek afzekeren (geen eindgroep) maar in dit geval zijn het dus WEL eindgroepen. Oeps, het onstaan van het idee voor variable aardleks wat ik uiteindelijk helemaal doorgetrokken heb (inzicht in de lekstroom is soms best tof).
- 32 en 63A voeding naar H16 8 groepen per harting. Daarnaast nog 6 losse shuko's los afgezekerd met alamats. Met het idee dat je niet wil dat je artnet node, splitter of ander belangrijk apparaat wat vaak dichtbij de PDU staat eruit klapt als er een harting uitvliegt.
- 125A naar veel harting, zelfde verhaal als bovenstaand. Op iedere verdeler boven 32A trouwens ook nog een CEE16m + Shuko los afgezekerd (Alamat langs hoofdautomaat) als dedicated FOH spanning, ook dat wil je niet ergens bijprikken.
Altijd met losse DSP's gewerkt maar sinds de eerste LAB PLM's hier voor het nieuwe Turbosound systeem draai ik er meer en meer sets op en zullen alle oude racks en DSP's ook stilaan vervangen worden. Geldt dus ook voor de kleine setjes mits ze niet actief zijn.
Waarom? Minder rompslomp (1 type amp/rack voor alle mogelijke soorten speakers), minder ruimte en veel meer mogelijkheden. Heeft bij LAB natuurlijk ook te maken met de geniale lake software.
Als je de infra deftig voor mekaar wil hebben scheelt het onderaan de streep ook niet eens zoveel qua kosten.
Qua betrouwbaarheid heb ik ook nog wel een tegenargument: wat als je losse DSP het begeeft? Dan is het einde verhaal of moet je ook gaan omprikken. Met een rits ampen met ingebouwde DSP verlies je hoogstens een paar kanalen en bij een beetje setup is er altijd wel iets van kanaaltjes bij mekaar te smokkelen mocht er toch een ampje uitvallen, juist omdat het niet uitmaakt wat waarop draait en je ieder kanaaltje kan DSP-en is dat wellicht nog makkelijker dan bij uitval van een losse amp of processor.
Waarom? Minder rompslomp (1 type amp/rack voor alle mogelijke soorten speakers), minder ruimte en veel meer mogelijkheden. Heeft bij LAB natuurlijk ook te maken met de geniale lake software.
Als je de infra deftig voor mekaar wil hebben scheelt het onderaan de streep ook niet eens zoveel qua kosten.
Qua betrouwbaarheid heb ik ook nog wel een tegenargument: wat als je losse DSP het begeeft? Dan is het einde verhaal of moet je ook gaan omprikken. Met een rits ampen met ingebouwde DSP verlies je hoogstens een paar kanalen en bij een beetje setup is er altijd wel iets van kanaaltjes bij mekaar te smokkelen mocht er toch een ampje uitvallen, juist omdat het niet uitmaakt wat waarop draait en je ieder kanaaltje kan DSP-en is dat wellicht nog makkelijker dan bij uitval van een losse amp of processor.