Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diems

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 2 bijdrage(n) van Diems (Pagina: 1 van 1)

Topic: Soundcraft UI16 of Behringer Xair18 digitale mixer (9-1-2016 14:23:00)

Hollender schreef:

Hoe bedoel je precies die +/-27dB?
aangepast :-)
Topic: Soundcraft UI16 of Behringer Xair18 digitale mixer (9-1-2016 13:40:00)
Hallo Allemaal,

Ik ben in het bezit van een Soundcraft ui16. Persoonlijk erg leuk ding met een fantastische (!!!!) (html5) interface. Geen app nodig, gewoon met elk apparaat via de browser de UI bedienen. Na het volgen van de lange post op gearsluts en zelf wat optredens gedaan te hebben, komen er na een lang verhaal maar eigenlijk 2 dingen naar voren welke echt een nadeel genoemd kunnen worden.

- Noise
De Ui preamps hebben behoorlijke noise als de gain boven ongeveer +27 db komt. De noise wordt helemaal erg wanneer phantom voeding gebruikt wordt. Voor stille omgevingen is dit geen optie. Cafe, rock bandjes, weekend gigs, geen probleem. Ook gebruik van microfoons met hoge gevoeligheid, kunnen door de lagere gain settings het probleem minimaliseren.

- Wifi
De ingebouwde wifi van de ui is in 1 woord k**.
Na een firmware update is weleens waar een dhcp probleem verholpen maar bereik en stabiliteit is nog steeds k**.
Mijn persoonlijke ervaring is dat een externe router een prima optie is. De ui wordt dan met een kabel op de router aangesloten. Ik maak dan op de externe router gebruik van de 5ghz band om 2.4ghz drukte te omzeilen. Ook instelling van statische IP's maakt het geheel meer overzichtelijker. Je zou tevens kunnen opteren om 1 DHCP ip adres uit te geven zodat enige verdere aanlog pogingen op je router geen client kunnen worden naast je eigen remote device. Een vaste utp kabel direct naar pc/laptop en uitzetten van wifi geeft de meest betrouwbare bediening.

Mogelijk kennen jullie al de thread op gearslutz waar ook vergelijk met de X-Air te lezen is. Ik weet de uitkomst al maar zal deze hier niet verklappen :p

Mocht je al het wel en wee willen nalezen, onderstaand de link.
www.gearslutz.com/board/live-sound/1002062-anyone-get-soundcraft-ui16-yet.html