Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jays

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 7 bijdrage(n) van Jays (Pagina: 1 van 1)

Topic: Speakers voor rock zanger (24-8-2011 13:17:00)
Na jullie raadgevingen heb ik toch besloten om te kiezen voor 1 goede speaker ipv 2 budget speakers.

Alleen blijft de vraag nog indien ik nu slechts 1 speaker neem, of het in dit geval niet beter is om een 15" te nemen? (dient enkel voor vocals)

Wat denken jullie van deze: Solton AA-craaft mf 15/2 actief. 300w

grts
j.

Rene, kan je dan een paar voorbeelden geven van de "betere" dap reeksen?
Topic: Speakers voor rock zanger (10-8-2011 17:04:00)
hallo

met al mijn respect naar jullie vakkennis en vrijgevigheid van bijkomende tips, maar ik heb niet de intentie om discussies te ontketenen rond in-ear, compressie, gate, feedback (wat ik trouwens nooit echt als een probleem heb gemeld hier), eq, enz... (toch is jullie nuttige informatie overigens wel zeer mooi meegenomen, met dank hiervoor)

maar ik zoek eigenlijk richtlijnen voor een stel speakers. ik verdrink namelijk in het aanbod van merken en types... (ben ondertussen de X-12 aan het bestuderen) probleem is dat ik geen speakers deftig kan testen bij de aankoop, ok je kan er eens een cd op afspelen of een micro op aansluiten, maar of het goed/slecht klinkt kom dat pas te weten wanneer ik het effectief gebruik met de band, ... vind het moeilijk.

(for the record: ik heb ook de ervaring dat compressie feedback erger maakt, een 32 bands EQ is onderweg, we zijn te ouderwets om muziek te creëren met in-ear, gate verprutst mijn delay, en Rene.... je hebt 100 % gelijk! wink ;) )
Topic: Speakers voor rock zanger (9-8-2011 21:54:00)
oeps sorry ik besef nu pas van het kwaad... is aangepast.

is die X-12 dan beter dan de K112? (voor mijn toepassing)
Topic: Speakers voor rock zanger (9-8-2011 21:32:00)
ok, stel dat mijn budget nog wat aangepast kan worden, deze kan ik 2dehands kopen:
peavey ul 12

is het wat?

ik zie wel dat de impedantie 4 ohm is, terwijl de meeste andere 8 ohm zijn?

die laney wordt nu gebruikt als een pre amp, de eindversterker ligt rond de 350 watt denk ik.

ik zoek dus verder in de 12" speakers, iemand nog een suggestie?
Topic: Speakers voor rock zanger (9-8-2011 16:49:00)
hey Jan, bedankt voor de tip, maar in-ear is geen optie
Topic: Speakers voor rock zanger (9-8-2011 14:03:00)
hey hey

hartelijk dank voor jullie replies!

Tom, ik zing door een Beyerdynamic M88 micro. Op een lightgewicht laney, weet juiste type niet van buiten kan morgen avond pas checken (8 kanalen, met enkel bass en treble regeling, ik gok zoiets van +/- 100w), heb daarbij nog een onbekende eindversterker "kotec", zal juiste gegevens morgen allemaal opzoeken...

Daarvoor hangt een vocal effect floor processor die ik enkel gebruik als EQ, een subtiele delay en reverb.

De huidige setting lukt, en feedback is net op het randje.

Roytje, ja zeker, missch een goede kwalitatieve actieve monitor?? Maar de huidige indeling van de kamer laat moeilijk toe om slechts 1 monitor op 1 enkele stratetische plek te plaatsen zodat iedereen het goed kan horen, dus dacht sowieso voor een setje te gaan, op statieven weliswaar.

Dave22, ja, aangezien mijn budget dacht ik sowieso iets 2dehands te kopen, alleen ben ik echt onwetend op vlak van merken en types... het is ook belangrijk dat de band mij goed hoort, vandaar dacht ik om speakers op een stevig statief te zetten in de 2 uiterste hoeken van de kamer....
Topic: Speakers voor rock zanger (9-8-2011 11:12:00)
Hallo beste geluidspecialisten

Ik zoek een setje speakers om te repeteren, dus niet om optredens te geven, maar enkel voor in de oefenruimte. Mijn budget = 300€

Heb al veel opgezocht en referenties als DAP K112, Behringer B1220, .... komen boven.

Nu de speakers moeten wel wat volume aankunnen, ik speel in een prog/experimentele rock band, met stevige drummer en scheurende gitaren en massieve bas in een ruimte van 5 x 5 m.

Mijn zangstem ligt vaak tussen mid, mid-hoog en hoog (Soundgarden, At the drive in, Tool, Jeff Buckley, Mars Volta, Lep zep, ...), dus missch best speakers die niet al te schel klinken?? en dan is (zoals ik vaak lees) de K112 missch geen goede optie meer?

heeft er iemand ervaring gehad met zulke muziek genre? en wat stellen jullie voor?

Om te beginnen een 12" of 15"?
12" geeft beter mids weer, maar missch moet ik toch voor een 15" gaan omdat ik juist meer warmte kan gebruiken en niet te schel wil klinken? Weet niet goed of dit de juiste redenering is...

alvast vriendelijk bedankt!

grts
J.