Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van LiveCommander

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van LiveCommander (Pagina: 1 van 1)

Topic: Showtec Atmos serie (31-7-2011 14:17:00)

)pieter( schreef:

Heb hier de Atmos 1000 en de F350 in gebruik.
- Atmos F350: Leuk apparaatje, zeker voor het geld en met DMX wat fantastisch is natuurlijk. Het blijft wel een fazer, dus af en toe nog wel eens een echt rookpluimpje maar voor het geld. Kopen! Afstandsbediening heb ik nog niet gebruikt.
Heb jij (of iemand anders) toevallig enig idee hoe de F350 zicht verhoudt ten opzichte van de Vivid F-1?

Bij de beschrijving van de F-1 staat in de webshop
The top mounted fan at the front of the fazer forces the haze to expand while pushing it downwards. This disperses the haze so that the light can be seen while not obscuring everything else in a cloud of smoke.
De F350 lijkt daarentegen de haze direct horizontaal uit te stoten. Ik zoek zelf een hazer voor gebruik bij bands.
Topic: vraag over renoveren / ombouwen Martin Robocolor 2 set (20-7-2011 19:14:00)

Lunt schreef:

Door overspanning die ontstaat door de kortsluiting van het springende lampje
Dat gebeurt dan als het loshangende deel van de net doorgebrande gloeidraad naar beneden zwiept/valt en daarbij de twee 'pootjes' waar de gloeidraad tussen zit (en die onderaan vaak dichter bij elkaar zitten) met elkaar verbindt?

Kan me voorstellen dat daar inderdaad een kans op is, vooral als de lamp naar boven gericht is. Is die naar onder gericht dan lijkt de kans op zoiets me echter vrij klein, of is de oorzaak van de kortsluiting een andere dan ik beschrijf? Het doorbranden van de gloeidraad op zich veroorzaakt geen kortsluiting, het moet volgens mij een indirect gevolg daarvan zijn.
Topic: vraag over renoveren / ombouwen Martin Robocolor 2 set (20-7-2011 15:36:00)

HobbyBob schreef:

Neemt niet we dat het prijsvergelijk niet helemaal correct is: als een ENH stukgaat, ga ik ervan uit dat het tweede lampje een opdonder krijgt en daarom direct of kort daarop vervangen moet worden.
Waarom zou dat zo zijn? Ik heb er geen praktische ervaring mee en geen kennis van het elektronisch ontwerp voor dit soort apparaten dus het volgende is puur theoretisch, maar als een van de twee lampen die in serie staat doorbrandt ga ik ervanuit dat dat neerkomt op het simpelweg onderbreken van de stroomkring, niet anders dan waneer je de spanning er af haalt met een schakelaar of relais (of thyristor of weet ik veel). Ik kan me niet voorstellen dat de weerstand van een gewone hallogeenlamp tijdelijk lager wordt tijdens het doorbranden, in dat geval zou de tweede lamp wel een opdonder krijgen.

Zou het niet gewoon kunnen dat het tweede lampje kort daarop vervangen moet worden omdat ie ongeveer even oud is? In de RoboColor gaan alle vier de lampen tegelijk aan en uit dus verouderen ze even snel.
Topic: vraag over renoveren / ombouwen Martin Robocolor 2 set (19-7-2011 14:11:00)

HobbyBob schreef:

Ik heb al heel lang een robocolor 2 set van Martin in mijn bezit. De fixtures zijn erg gebruikt maar werken nog wel (momenteel niet meer in gebruik). Zij maken gebruik van 110 volt lampen per 2 in serie. De lampen zijn duur vergeleken met gewoon ELCtjes
Wat vind jij duur?

ENH voor EUR 10,80 van OSRAM: www.new-line.nl/nl/elc-enh-efr-lampen/osram-enh-lamp_4528.htm
versus
ELV voor EU 8,10 van OSRAM: www.new-line.nl/nl/elc-enh-efr-lampen/osram-elc-lamp_4531.htm

of

ENH voor EUR 5,60 van ShowTec www.new-line.nl/nl/elc-enh-efr-lampen/showtec-enh-lamp_11396.htm
versus
ELC voor EUR 3,80 van ShowTec www.new-line.nl/nl/elc-enh-efr-lampen/showtec-elc-lamp_11395.htm

Ik heb zelf toevallig sinds kort de beschiking over twee RoboColors (originele versie I) en had nog niet echt naar de lampen gekeken maar ik vind bovenstaande prijzen nog wel meevallen. Onze RoboColors zijn in perfecte staat (amper gebruikt) en kunnen nog wel even mee maar eigenlijk zou ik liever met LED werken.

Dat moeten wat mij bereft dan echter wel TCL modules zijn (RGB in één) of liever nog QCL (RGBA of RGBW in één) om ze ook als frontlight te kunnen gebruiken en dan wordt het toch nog wel een beetje prijzig. Zit zelf te kijken naar de nieuwe EuroLite ML-56 QCL PAR of de CLS-18 maar die zijn nog best wel prijzig. De combinatie van zowel RGBA als RGBW TCL modules lijkt me erg geslaagd. Ik ga waarschijnlijk gewoon nog ff wachten tot de prijzen van TCL based PARs gaan zakken en behelp met tot die tijd wel met de RoboColor. Of heel misschien dat ik nog een goedkope TCL bar oid aanschaf voor backlighting, dan mis je die witte of amber kleur volgens mij nauwelijks.