Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DEROOVER

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 9 bijdrage(n) van DEROOVER (Pagina: 1 van 1)

Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (15-7-2011 21:55:00)
Hey,

neen de Beyma sm112 valt niet buiten het budget, die kost amper 25 euro meer dan de eminence/woofer.
Meer dan waarschijnlijk gaan we ( mede dankzij je advies, waavoor dank wink ;) ) dan toch de beyma's nemen.
In een frontloaded kast ( triplex ) ( in de stijl van JBL SRX 722 van model ), waarvan ik het plan heb kunnen bemachtigen, met dan je voorgestelde Beyma 2x12" en die B&C driver en hoorn.
Dan zit de kost rond een goede 500 euro.
We laten jullie zeker en vast de stappen zien op foto alsook het resultaat.
Op je vraag, hebben we al iets gehuurd waarvan we zeggen, ja dat is het?
Ja toch wel, maar dat waren Nexo PS10 en PS15 ( nogal duur voor ons budget, maar die vonden we de max! )
Verder eigenlijk niets dat ons kan bevredigen, ( toch niet beter dan onze vertrouwde Audac ) collega is invoerder van Bose en probeert me steeds te overtuigen, maar ik vind dat maar niks ( waren 802 met langwerpige smalle hoge baskast ) vond de klank voor discobar maar niks, vond het wel keigoed voor spraak en draagt ver.

Verder eigenlijk niks van topkasten, van baskasten wel, daar hebben we wel iets keigoeds ooit gehuurd.
Dat waren ook zelfontworpen baskasten, dubbele 15 inch.
We hebben dat ontwerp gekregen en ze dan zelf gemaakt, ze doen het na 10 jaar nog steeds perfect.
Die zijn gemaakt in vezelhout, voor baskasten vond diene gast vezelhout het beste.
We hebben ze ooit ook eens gemaakt in MDF, en de klank is inderdaad niet meer zo goed.
Dus, desondanks voor baskasten gebruiken wij vezelhout..., voor de toppen triplex.

We houden niet zo van plastieken topkasten happy :)
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (15-7-2011 15:59:00)
ok, maar is dat niet allemaal relatief?
Als je goede set kan hebben zonder naar de prijs te zien ( versterkers, crossover, toppen, baskasten ) en je zit aan bvb 50000 euro of veel meer nog, en we zetten de kwaliteit op een schaal van 1op 10.
Indien deze set dan 10 zou hebben en wij halen een 6,5 met een budget van amper 5000 euro dan zijn wij zeer tevreden! ( voor 10 keer minder dan de prijs... )
Als we natuurlijk maar 2 halen, dan zijn we niet tevreden sad :(
Persoonlijk denk ik ook dat het gedacht veel doet, zoals ik reeds zei hebben wij ooit eens miskoop gedaan met RCF topkasten tweedehand... steekt low budget speakers in tot en met ( geen RFC dus ), alleen de kast is nog origineel.
Soms komen wij op fuiven daarmee aandraven, terwijl er ook een optreden is van artiesten met professionele P.a. mensen...
Ze lachen met onze installatie, want is voor hun rommel ( ze willen die dure topmerken horen... ) en dan zien ze die toppen RCF en zeggen ze, da's tenminste kwaliteit, die klank dat hoor je direct!
Dan kijken wij elkaar verbaasd aan en denken?????? wat zeggen die nu, er steekt low budget in tot en met...
Daarmee wil ik zeggen dat het allemaal relatief is, natuurlijk kan je met bvb een woofer van 12" van 20 euro nooit superieure kast maken voor fuiven, maar kan je dat niet met bvb woofers (van 100 a 150 euro) een klein budget, en toch iets bevredigends maken? hoeft niet de suptop te zijn, maar wel goed en aangename klank.
Volgens mij wel happy :) ... maar kan me vergissen ashamed :$
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (15-7-2011 14:18:00)
Hey Bombes,
Merci voor de info, ik leer weeral bij, dus EP4000 heeft dat vermogen voor een piekmoment...
Welke versterkers zijn dan voor zo'n configuratie de beste aan de beste prijs? de crown serie? of zijn er goedkopere die dat ook aan kunnen?
Beste AMX,
Wat is het probleem met de huidige opstelling? wel, het gaat niet luid genoeg, of wel, maar dan is de klank niet meer mooi, klank is op zijn best bij 70% belasting en voor grote toestanden ( tot 1000 personen ) moeten we ze veel meer belasten ten koste van de klank. ( lees schreeuwerig ) en op het clippen toe...
Ook zijn 8 topkasten wel wat, wij vinden het niet mooi en professioneel ogen en willen er minder zetten. ( daarom de gedachte van 2x12" te gebruiken )
Maar ik denk dat we de knoop gaan doorhakken, ondertussen hebben we ook wel door dat 2 dubbele 12"top met 2 dubbele 18" bas het ook niet gaan redden als we al deze reacties horen.
Vandaar dat we dit gaan verdubbelen.
Het moet de beste keuze worden verhouding prijs/kwaliteit, dus voorstellen wat mensen hier aanbieden van zelf kasten te maken voor 1200 euro doen we niet.
Dan zitten we nog amper aan 500 euro verschil ( promotieprijs ) voor een hoogrendement kast dat we kopen. ( zoals bvb JBL SRX reeks of andere ), dat vinden wij echt teveel sad :(
Daarom toch onze keuze op frontloaded topkast met 2x12" woofers Eminece Delta 12LFA 500 Watt met als driver B&C DE250 en 1" hoorn 90x40 B&C.
Dan zitten we aan ongeveer aan een goede 500 euro per kast, dat willen we eraan besteden voor zelfbouw, meer niet.
We bouwen zo 1 exemplaar als test, en indien goed bevonden bouwen we er zo'n 3 bij, indien niet goed genoeg sparen we verder en houden we deze voor andere kleinere toestanden ( eventueel als monitor )
Hopelijk gaat dit lekker klinken ( ok, niet ze zo lekker als dure hogerendementskast ) maar met een voldoende bevredigend reslutaat. wink ;)
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (15-7-2011 10:54:00)
zo een kast heeft controle nodig en vermogen zeg je, een behringer EP 4000 heeft 2x1400 Watt aan 4ohm, is zelfs meer bvb een crown XTi 4000 ( die ze aanbevelen als set in bvb JBL SRX reeks ) die het moet stellen met 2x1200 watt aan 4 ohm.
Wat bedoel je met controle?Actieve crossover doet toch de controle? en Ecler FAB is toch niet slecht?
Of zie ik het verkeerd?
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (14-7-2011 10:47:00)
Beste Wattextra,

We deden inderdaad fuiven met wel degelijk 1000 personen met amper 8 audac RX112 en 4 dubbele 15 inch en we deden dat zelfs ook soms met beghinger versterkers EP4000 met Ecler FAb 30L crossover, wel tegen clippen aan, dus geen overschot, dat geven we toe.
We plaatsten de topkasten ook in een vierkant ( dus op de dansvloer, niet op 1 lijn )
Persoonlijk ( is mijn idee natuurlijk, zit ook met tinnitus linkeroor ) vind ik 115DB een goed volume, hoeft geen 130 a 140 db te zijn voor mij, doe ik niet aan mij, warme klank met diepe bas aan 115 db vind ik super en voldoende...
Is een omgekeerde wereld, we gaan steeds luider en beginnen oordoppen te dragen??? zie daar het nut niet van in? maar da's een andere discussie happy :)

Beste Jerronimo,

Thanks voor de link, lijken me inderdaad mooie shema's en ook betaalbaar, maar welke prijs denk jij dat ik dan per kast ga zitten?
En kan je evengoede topkasten maken met 1woofer 12" met hoorn dan met 2 woofers 12" volgens de shema's.
Wat denk jij hierover?
Vind zo'n grote topkast wel iets hebben... lijkt impressionanter...
Doen versterkers ook veel aan de kwaliteit? dus geen EP4000 gebruiken? we hebben ook vele duurdere Interm versterkers, maar eigenlijk horen wij geen verschil en hebben zelfs de indruk dat EP4000 meer aankan dan onze interm 2000.
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (14-7-2011 09:28:00)
Ik zal dan meer dan waarschijnlijk nieuwe kasten kopen als ik dit hoor, want wou inderdaad iets gelijksaardigs zoals JBL SRM722 en die kan ik nieuw hebben voor 1700 euro het stuk.
Je zegt Beyma is goed, maar bijlange geen JBL en dan zit ik volgens jou ook reeds op 1200 euro ( amper nog 500 euro verschil ) en dan heb ik nog niet dezelfde kwaliteit, geen zekerheden dat deze wel een knaller gaat zijn en blijkbaar dan ook problemen om een goede fiter te vinden?
Kan ik maar 1 ding vaststellen, zelbouw is niet goedkoper...
tweedehands doe ik niet meer om de volgende reden :
1) heb in het verleden supertopkasten gekocht van RCF in een veiling, achteraf na openmaken en controle op de componenten bleek er Beyma low budget in te zitten!!! enkel de kasten waren nog origineel, maat maakte hetzelfde mee met JBL Baskasten...
EN zelfs al zijn ze nog origineel, wat hebben ze al niet meegemaakt? en dat hoor je niet altijd onmiddellijk, moet je maximum vermogen zetten wat als test in bvb garage niet haalbaar is...

Als ik het goed begrijp zijn kasten zelf maken vooral voor de fun? en de trots van, heb het zelf gedaan...
Maar niet beter dan nieuwe en ook niet goedkoper...
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (13-7-2011 21:22:00)
Thanks voor info...
Dus kort samengevat : Hogeredementstopkasten kan je niet zelf maken? of niet goedkoper dan je ze koopt? Is Eminence dan slecht? en is Beyma dan zoveel beter? Heb je zelf enige ervaring met Beyma 12p80nd? ( kost rond de 300 euro ) en welke driver en hoorn zou jij er dan bijzetten?

Ben ook eens gaan kijken naar markplaats voor die tweedehands "master" zullen meer dan waarschijnlijk loeihard gaan en misschien lekker klinken, maar wat zien ze er afschuwelijk uit zeg, het ook wil toch ook wat happy :) Wat inderdaad de bedoeling om kwa looks iets te hebben dat ongeveer trekt op JBL SRM722, en kwa klank ook, maar dat ik blijkbaar een illusie sad :(
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (13-7-2011 20:14:00)
Alvast bedankt voor de reacties, Pa is niet echt de bedoeling, vooral fuiven wensen we ermee te doen.
Gewone fuiven zoals back to the 80-90's party's, dus 130 DB hoeven we niet te halen happy :)
Wat ik wel niet goed begrijp is dat wat ik vraag precies onmogelijk lijkt terwijl we het tot nu toe deden met 8 AUdac topkasten RX112 ( dus 12 inch en amper 300Watt per kast ) en 4Xdubbele 15 inch baskasten met 4 interm 2000 Versterkers en Crossover Ecler Fab 30, ok veel overschot hebben we niet, maar klinkt nochtans redelijk goed...
Maar desnoods geven we dan nog ondersteuning met enkele Audac's indien nodig.
Het is vooral de bedoeling om minder luidsprekers te plaatsen.
Vandaar de gedachte zwaar topkasten te maken met dubbele 12 inch 500Watt per woofer, dus 1000Watt ( is 3 keer meer dan Audac speakers... ), daarom dachten we dat we er konden geraken met zulke topkasten, maar blijkbaar niet heb ik de indruk...
We hebben ook nog ander probleem, woofers 12inch vinden is niet moeilijk, bijhorende tweeter daarentegen lijkt wederom onmogelijke opgave, 1" zou de 2 woofers 12" niet kunnen bijhouden?
en 2" driver klinkt slecht? en bovendien onbetaalbaar? ( vanaf 500 euro ' t stuk )
Welk model betaalbare driver met hoorn kunnen jullie me aanbevelen?
Topic: topkasten 2x12inch zelf maken (13-7-2011 08:33:00)
Ben nieuw op dit forum hier, lijkt me wel leuk om samen al deze info te delen, daarom mijn volgende vraag :
Ik zoek zelf 2 sterke topkasten te bouwen ( heb eerder al kasten gebouwd, maar kleinere, ben wel handig ) ) met 2x12inch woofer en Hoorn.
Deze kasten zouden moeten dienen voor fuiven tot 1000 personen samen met 2 dubbele 18inch baskasten. Alles stuur ik actief aan met 2 versterkers Interm 2000 en Ecler Fap 30L actieve filter, heb wel ondervonden ( puur als test voor fun ) dat 2 behringers EP4000 (amper300 euro/t stuk) i.p.v. Inter M 1000 euro ' t stuk niet moeten onderdoen, naar mijn gevoel.
mijn vraag : welke 12inch woofers moet ik gebruiken?Hoor veel goeds over Eminence? dus dacht aan Delta LFA of Beyma 112N?
Is er een serieus verschil ( klankkwaliteit ) tussen bvb RCF MB12N? ( in prijs alleszins wel! )
Welke hoorn en driver dien ik te gebruiken? hoor hier tegenstrijdige reacties tussen 1" en 2", met 1" zou ik er niet komen ( kunnen de 2x12inch niet bijhouden? en 2" zou slechter klinken? welke driver zou ik hiervoor moeten gebruiken alsook de filter?
en vooral belangrijk, aan welke prijs ( los van hout en flightcasemateriaal ) dus enkel prijs componenten zou ik per kast zitten?
reden voor zelfbouw is dat zeer goede klankkasten van dat type al snel 2000 euro/t stuk kosten wat volgens mij met zelfbouw veel goedkoper kan, als ik 2X12" woofers van Eminence neem zit ik amper aan 200 euro, ok moet dan wel nog driver en hoorn alsook filter hebben, maar kom ik er met 200 euro niet mee? ( dus samen dan 400 euro? ) en als ik de kasten enkel actief ga gebruiken ( dus nooit passief! ) met crossover ecler Fap 30L, moet ik dan ook nog filter in luidspreker plaatsen? of moet dat altijd?
Als ik kasten koop bvb Sync van dat type ( dus hoorn en 2X12 inch woofer ) zit ik ook al snel aan 800 euro per kast en hoorde kasten al, vond ze niet warm klinken, kasten moeten veel vermogen aankunnen, maar ook aangenaam warm klinken