Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Timmerjans

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van Timmerjans (Pagina: 1 van 1)

Topic: Welk software programma voor mijn cdj-400 (5-12-2010 01:18:00)
Beste,

Ik werk met Traktor Pro en 2 CDJ's 400. Dit werkt zeer goed en stabiel. Op enkele minuten is de set-up klaar door de standaard mapping van de Pioneers. De functies als midi-controller verschillen niet van die van de cd-speler functie. Tracks selecteren, pitch, jog, cue,... is net hetzelfde. Enkel de drie effecten en reverse werken enkel in de 'cd' mode. Wisselen tussen 'usb'- en 'cd' mode gaat vlot, 2 à 3 seconden latentie.
Ik werk met een externe mixer. Werken met de interne mixer van traktor gaat ook, dan kan je bijvoorbeeld het mastersignaal via één CDJ400 sturen en voorbeluisteren via de headphone output van je laptop. Je kan ook twee deck's bedienen met één CDJ400.
Om je (cross)faders te bedienen zou je dan best een kleine externe controller kopen want mixen met de computermuis werkt niet leuk.
De handigste opstelling lijkt mij wel de combinatie van twee CDJ's 400 met externe mixer.
Topic: Muziek rippen (13-8-2010 15:31:00)
@ Evert J.

Als je muziek wilt importeren zou ik zonder twijfel kiezen voor iTunes. Met iTunes heb ik tot op heden alles kunnen importeren, en ook de album art wordt toegevoegd. Updates worden regelmatig, automatisch en zonder problemen doorgevoerd.
Tag's aanpassen (indien nodig) kan ook eenvoudig.
Ook het formaat en kwaliteit kan je naar wens instellen.
Een bijkomend voordeel is dat programma's zoals ableton, traktor of serato iTunes afspeellijsten herkennen. Zo kan je eenvoudig je muziek rangschikken in iTunes, of op je iPod-iPhone zonder steeds die specifieke programma's te openen. Handig om bijvoorbeeld op de trein een setlist te maken.
Topic: Traktor (8-8-2010 12:51:00)
Om cruise play te activeren ga ik eerst naar de playlist die ik wil laten afspelen. Playlists van iTunes worden niet automatisch afgespeeld, deze moet je eerst importeren.
Het eerste nummer laat ik dan afspelen in vb. deck A en het volgende nummer selecteer in in deck B. Dan klik ik op 'cruise'. Wanneer het nummer in deck A afgespeeld is wordt automatisch het nummer net onder het nummer dat nu in deck B speelt geladen.

Je kan ook manueel een ander nummer laden in de niet-actieve deck, uit een andere playlist. Na afspelen van dit nummer wordt het volgende nummer geselecteerd uit de eerst gekozen playlist.

Zo werkt cruise play in ieder geval bij mij zonder problemen. Ik heb wel altijd de 2 deck layout geselecteerd.

Topic: Traktor (30-7-2010 17:21:00)
Om in Traktor een afspeellijst vanzelf te laten lopen heb je een upgrade naar traktor duo of traktor pro nodig. Die hebben de optie 'cruise play'.
Deze upgrade kan je (tegen betaling) downloaden op de traktor website.