Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Wtpro

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Wtpro (Pagina: 1 van 1)

Topic: Wash Heads aanschaffen (martin mac 300) (20-2-2010 17:23:00)
Hallo, heb probleem met MAC 300, 3 van de zes geven een YEER aan, hoe kan ik deze verhelpen.

m.v.gr. Marco
In eerste instantie moet je inderdaad de kabelboom nakijken. De gekleurde bomen in de mac 300 (ook al werkt die nog goed) kan na enkele weken al breuken hebben (zeker als de maccen lang hebben stilgestaan).
Wij hebben over 2 jaar ook die versie gekocht maar dan de mac 250 gewoon (spot dus)
Wij hadden ook goede kabelbomen, goede lampen, en waren enorm goed onderhouden!! En na amper 5x te gebruiken kregen we steeds een gobo error aan 1 toestel. Sensor nagekeken, en uit voorzorg vervangen, kabelboom motor en sensor gobo volledig uitgemeten en geen breuken ... Probleem raakte niet opgelost. Mac binnengedaan bij technische service, en daar hebben ze dan de PCB opgeblazen want bij terugkomst deed de gobo helemaal niets meer! Herstellingskosten was dan meer dan 500 euro. En dat had ik er dan niet voor over! We hadden ze pas gekocht en hebben er niets dan miserie mee gekent. En bij de verkoper was er geen probleem, geen errors, niets fake of bedrogvol aan te vinden, ...

Het is dus "een tref" zoals ze zeggen. Ja kan geluk hebben of tegenslag hebben. Ik was enorm bedroefd want we waren echt enorm blij met die maccen. Maar we hebben de set terug doorverkocht om van de problemen vanaf te zijn!
Martin is een goed en bekend merk, maar toch vind ik soms hun dingen een beetje te fragiel ...

Wat niet wegneemt ik ook aan het uitkijken ben mac 250 kryptons aan te kopen. Zijn makkelijker in onderhoud omdat al hun stekkers bovenaan de module zitten, en dat gewoon meteen los is en uitneembaar. Bij de mac 250 was alles los bekabeld en moest ge dus uw module uithalen en dan pas kon je de motoren afkoppelen ...
De krypton zit op dat punt veel beter in elkaar!

En vanaf de mac 550 zou ze zeggen nog makkelijker, module heeft aan onderkant een multistekker en alle kablage per module kan je dus zo gewoon uitpluggen. Echter deze connectors zijn rampzalig qua slechte contacten!! Soms moest ge een module zeker 6x steken als er geen errors meer opkwamen, en soms sloeg de module er dan wel in!

Wat kosten normaal nog een 2e hands set kryptons ?
Zou je die al vinden voor zo'n € 1500 a 1700 per 2 in originele case ?