Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vectum

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Vectum (Pagina: 1 van 1)

Topic: Beginnen als DJ. (22-10-2009 16:39:00)
Hehe, ik hoop het ;)

Trouwens nu al een probleempje, krijg de fader van Channel 1 niet aan het werk als MIDI - > kanaal 2/3/4 werken wel en als ik miditrace gebruik herkent hij hem ook gewoon, iemand suggesties?
Topic: Beginnen als DJ. (22-10-2009 15:47:00)
Het ging me dan ook inderdaad meer om draaien in clubs ; hiervoor zal ik tegen die tijd wel Pioneer gear aanschaffen.

Inmiddels de DDM 4000 binnen ; druk met midi mappen ; kom ik erachter dat ik 1 midi kabel te weinig heb liggen voor de midi-receive; nou ja, dan maar weer naar de winkel happy :)

Nu wachten tot de S1200's binnen zijn en dan kan het echte werk beginnen!
Topic: Beginnen als DJ. (22-10-2009 00:09:00)
De keuze is toch uiteindelijk gevallen voor de Behringer DDM-4000 als mixer, die is inmiddels besteld.

Als cd/mp3 spelers met MIDI compatibiliteit heb ik lang getwijfeld tussen de Pioneer CDJ-400's en Denon S-1200's , de prijs heeft de doorslag gegeven en tevens hoor ik van eigenlijk iedereen dat er met de Denon's weinig mis is. De Denon's ga ik volgende week halen ; morgen eerst maar eens de Behringer volledig mappen voor MIDI-gebruik totdat ik de cd-spelers heb.

Als ik serieus wil gaan draaien na volgend jaar dan moet er maar eens Pioneer - gear gekocht worden ; tegen die tijd is er ook het een en ander veranderd qua financïen.

Iedereen in elk geval hartelijk bedankt voor de tips!

Groet,
Remon
Topic: Beginnen als DJ. (13-10-2009 22:46:00)

dj stoke schreef:

wil je nou dj worden of niet? Waarom wil je met een pc gaan werken? een beetje dj heeft 2 cd spelers staan en een meng tafel. Op de cdj400 kun je een pc aansluiten maar dan alleen om de opgeslagen muziek die in je pc staan af te spelen. Als je hogerop wil komen zou ik me meer gaan richten op de spullen die in de meeste discotheken staan. min: 2 cd spelers en een meng tafel. Nou hoef je natuurlijk niet meteen een djm 800 met cdj 1000mk2/3 aan te schaffen maar iets wat daarop lijkt is ook makkelijker om op te leren draaien. Op marktplaats staan div: cd spelers en mengtafels te koop, je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Maar ik denk dat je wel net onder die 1500€ kan blijven als je maar goed zoekt. wink ;)
Het grootste probleem ligt hem erin dat als ik écht een set ga kopen met 2 cd/mp3 spelers en een mixer dat ik waarschijnlijk meteen een echt goede set wil hebben. Op dit moment heb ik weinig zin om nu al 3000 euro of meer uit te geven aan bijvoorbeeld 2 DN S-3700 en een DJM800 mixer, ook al heb ik er wel over nagedacht. Het eerste jaar ben ik dan ook niet van plan veel publiek te gaan draaien, misschien op een feestje van bekenden of iets dergelijks. Verstandig zou het zijn om een Pioneer setje te halen, hoor ik van iedereen ; maar 2 CDJ-400's met een mixer wordt het niet voor mij, aangezien de mixer minstens 4-5 kanaals moet zijn ; er moet nog meer op aangesloten worden dan alleen de DJ-Set. Dan kom je uit bij de DJM700/800 en andere dure mixers. Ik heb toch zo mijn twijfels nog gekregen over de DDM-4000 van Behringer en of het misschien niet verstandiger is om toch maar door te sparen voor een DJM700.
Topic: Beginnen als DJ. (12-10-2009 20:27:00)
Heb de handleidingen van de CDJ-400 en DDM 4000 even doorgelezen, denk dat dit toch het setje wordt. CDJ-400 is compatibel met USB/Midi en de mogelijkheid om MP3/CD's te draaien is ook goed aanwezig, tevens kan ik weinig negatieve reviews vinden. Kom ik toch boven het budget uit, maar dat maakt verder niet zo heel veel uit.

Als iemand anders nog suggesties heeft wat betreft de CD-Spelers luister ik er graag naar.

Zou het trouwens misschien verstandig kunnen zijn te wachten op de release van de CDJ2000 en CDJ900? Of zullen er weinig prijsverlagingen plaatsvinden?
Topic: Beginnen als DJ. (9-10-2009 21:23:00)

patrickspan schreef:

Je kunt dan op een programma op je computer/laptop je tracks laden, maar je hoeft de tracks niet te bedienen met de computer, dat doe je dan met de knoppen/fader/jogwheel van je cd spelers. Zo kun je dus ook je knoppen enz van je cd spelers toewijzen aan een functie van je programma op je computer/laptop.

Je moet je wel even afvragen of je digitaal (met midi) wilt gaan draaien of dat je met cd's wilt gaan draaien.
Als je digitaal wilt draaien, zou je in plaats van de Denon DNS-1200 ook eens naar de American Audio Radius 2000 kunnen gaan kijken: www.new-line.nl/v/28379 is toch ook weer 131 euro goedkoper en echt een leuke speler.
Maar het geluid komt dan wel wel gewoon door de mixer als ik het goed heb? Dat begrijp ik namelijk nog niet helemaal, hoe je spul afspeelt via midi/usb en het geluid uit de mixer komt.
Topic: Beginnen als DJ. (9-10-2009 20:19:00)
ok datv plaatje had ik ook in m'n hoofd. Maarkan ik op deze manier de mp3's van m'n pc browsen in de mp3/cd spelers? of moet ik dan alsnog alles op mp3/cds branden? als iemand nog alternatieven heeft voor de cd/mp3players zijn ze hartelijk welkom als die goedkoper kunnen zou het helemaal mooi zijn.
Topic: Beginnen als DJ. (9-10-2009 13:53:00)

dj pyro schreef:

En dan vind ik de DN-S1200 een zeer mooie keuze.
Heb hier zelf ook al een aantal keer mee gewerkt zowel als cd speler, alsook als controller voor virtual dj.
Je kan ze zelfs voor beide gebruiken, maar dan moet je wel een extra geluidskaart op je computer voorzien als ik mij niet vergis.
Voor de rest vind ik het heel compacte degelijke spelers die voor hun prijs echt nog veel mogelijkheden hebben.


ok, hoe gaat het preccies in z,n werk als ik dit allemaal wil aansluiten? de keuze op de ddm4000 en 2x denon 1200 staat eigenlijk wel redelijk vast. ik mooet met de denon's dus bij de mp3's op m'n pc kunnen en het geluid moet door de mixer uiteraard.. mijn zorg is de mixer aansluiten. deze moet op een versterker van jvc. deze heeft een coax/spdif aansluiting waarop ik de mixer kan aansluiten, toch? tegelijk moet m'n pc eigenlijk ook geluid hebben, dat kan via de mixer, maar is dan niet meer digitaal? m'n synth moet er ook nog op maar dat is simpel aan te sluiten als ik het goed begrepen heb.
Topic: Beginnen als DJ. (9-10-2009 11:31:00)

patrickspan schreef:

Die 1500 blijf ik het liefste onder, het kan wel hoger, maar dan wordt het wel een aardig grote investering. De DDM4000 staat in m'n hoofd eigenlijk al vast, een gelijkwaardig alternatief voor die prijs kan ik namelijk nergens vinden. De DJM400 heeft een stuk minder effecten, minder kanalen en is een stuk simpeler. Het is dus inclusief CD-Spelers. Ze moeten wel met software te gebruiken zijn, maar is dit niet altijd het geval als je de DDM4000 met Midi/USB aansluit op de pc?
Bedoel je dat als je bijvoorbeeld een cd speler aansluit op de mixer, dat de mixer het dan omzet naar een midi-signaal? Als je dit bedoelt dan moet ik je teleurstellen. Je kunt de DDM4000 via een midi-usb kabel aansluiten op je computer/laptop. Hiermee kun je dan elke knop/fader (behalve de gain knoppen en de effect-sessie knoppen) van de DDM4000 toewijzen aan een functie van een programma op de computer, bijvoorbeeld traktor, Ableton en Fruity Loops. Ik zelf gebruik het om traktor mee te bedienen, dit is erg leuk, maar totaal niet te vergelijken met 2 cd-spelers en een mixer, je kunt het geluid van een bepaald kanaal niet voorbeluisteren (tenzij je een geluidskaartje erbij koopt) en er zit geen jogwheel op de DDM4000. Ik weet dus niet precies wat je met deze midi-functie wilt gaan doen..?
Heb ik weer wat geleerd. Dat eerst was eigenlijk wel 'soort van' de bedoeling. Wat dan het plan zal zijn is de CD/MP3-Spelers met USB/Midi op de PC aansluiten en met die 2 cd-spelers kan ik dan toch wél m'n mp3's van m'n pc afspelen? Of móet het dan op een USB-Stick gezet worden en ingeplugd worden in een speler die daar compatibel voor is? Het belangrijkste is dat ik de mixer wel vol kan gebruiken ; dat kan dus niet als je hem aansluit op een programma als Traktor of iets dergelijks, maar wel als de cd-spelers er op aangesloten zitten, als ik het goed heb begrepen. Het zou mijn insziens namelijk zonde zijn om de effecten van een mixer niet te gebruiken ; dan kan ik hem net zo goed niet kopen en gewoon 2 cd-spelers op de pc aansluiten.

Wat dus het belangrijkste is is dat ik bij m'n MP3's op de pc kan terwijl het geluid door de mixer gaat en ik de controls heb van een normale cd/mp3-speler. Ik begin dan ook een beetje terug te deinzen om alles softwarematig te houden, tenzij ik het simpelweg verkeerd begrepen heb. Het is toch allemaal weer heel wat nieuwe informatie.
Topic: Beginnen als DJ. (8-10-2009 21:21:00)

patrickspan schreef:

Hallo,

Is die 1500 euro inclusief mengpaneel?
verder is die DDM4000 een goed keuze, ik heb hem ook en ben er erg tevreden mee!

groeten
Die 1500 blijf ik het liefste onder, het kan wel hoger, maar dan wordt het wel een aardig grote investering. De DDM4000 staat in m'n hoofd eigenlijk al vast, een gelijkwaardig alternatief voor die prijs kan ik namelijk nergens vinden. De DJM400 heeft een stuk minder effecten, minder kanalen en is een stuk simpeler. Het is dus inclusief CD-Spelers. Ze moeten wel met software te gebruiken zijn, maar is dit niet altijd het geval als je de DDM4000 met Midi/USB aansluit op de pc?
Topic: Beginnen als DJ. (8-10-2009 02:15:00)
Beste mensen,

Ik speel al meer dan 10 jaar piano en sinds een jaar of 7 synthesizer en maak hier zelf ook muziek mee. Sinds een familielid me heeft laten zien hoe het DJ'en in het werk gaat (ik had eigenlijk altijd al willen draaien) ben ik ook begonnen met rustig draaien via een pc, gebruik makende van de midi-knobs en sliders op m'n synthesizer. Nu is de tijd gekomen dat ik graag een setje wil kopen met een mixer en als het nodig is 2 cd-tafels. Het probleem op dit moment is wat ik precies móet kopen. Het liefst ben ik zo weinig mogelijk kwijt, maar ik wel degelijke kwaliteit, dat zit nou eenmaal in mij als persoon. Tevens had ik nog wat vragen over een eventuele opstelling van m'n pc / laptop / synthesizer etc. op de mixer.

De mixer die ik gekozen heb zal worden de Behringer DDM-4000. Heb er aardig wat reviews over gelezen en ik denk dat dit de beste keuze is voor value-for-money. Deze mixer kost vrij weinig vergeleken met wat er geboden wordt. Voor de cd-spelers heb ik mijn keuze eigenlijk nog niet gemaakt, deze vallen mij dan ook erg duur uit, terwijl ik redelijk veel met MP3's/via de PC/Laptop zal gaan mixen. Als ik ze dan toch móet aanschaffen zou mijn keuze waarschijnlijk vallen op de Pioneer CDJ-200 of de Reloop RMP2. Iemand commentaar of suggesties op deze artikelen? Qua kwaliteit, qua compatibiliteit?

En dan nog iets. Ik zit op dit moment op een kamer waar ik gewoon alles kwijt moet, het wordt dus in elk geval een 'home'-setje. Op dit moment is mijn setup als volgt ; Ik heb een versterker van JVC staan waarop een setje JBL boxen is aangesloten. Deze versterker zit via een digitale in/uitgang op de PC aangesloten op een Creative geluidskaart die deze ondersteund. Tevens zit mijn synthesizer op dit moment aangesloten op de midi-ingang in het frontje dat bij de geluidskaart zat van Creative. Het probleem is dat ik een vrij uitgebreide opstelling nodig ga hebben waarin ik geluid kan hebben van mijn Synthesizer (geluid direct uit synthesizer) , mijn PC zelf (om nog gewoon films te kunnen kijken en muziek te kunnen luisteren), PC > DJ-Set (om met bijvoorbeeld Traktor of Serato te kunnen draaien) en van mijn PC naar Synthesizer (om nog met Reason/FL/Ableton te kunnen werken). Daarnaast moet natuurlijk ook de DJ-Set los kunnen werken; als ik cd-spelers koop zou het zonde zijn om geen CD's te gebruiken maar ze alleen te gebruiken als controller in een software programma in combinatie met de mixer.

Nu is mijn vraag eigenlijk wat het meest verstandige is en of dit allemaal wel mogelijk is? Ik heb momenteel nog niet echt een vast budget maar ik zou het eigenlijk het liefste onder de 1500 Euro houden, zonder kwalitatief erg ver achteruit te gaan. Of zou het misschien verstandiger zijn om met wat 2e hands uitrusting te beginnen? Ik ken wat mensen die al draaien ; maar het liefste wil ik gewoon een setje voor mezelf hebben staan, aangezien ik het aardig serieus neem.

Alvast hartelijk bedankt voor enige reactie.

Groeten,
Rémon