Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bobr

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van Bobr (Pagina: 1 van 1)

Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (26-3-2012 16:40:00)
@)pieter(

Hij lijkt erg veel op de American Audio vlp. Het enige verschil dat ik zo kan zien (van wat ik me kan herinneren van de vlp) zijn de koeltunnels die bij jouw amp korter op de fans zijn geplaatst
Topic: Kijk en luisterdag (25-3-2012 14:00:00)
Mits de datum mij schikt zou ik kunnen komen met een Electro-voice Zx3-TX1181 set op EV of evt Labgruppen amps. Ik zit in Maastricht en zou evt nog wel iemand of iets kunnen meenemen...

Zal dalijk ff een mailtje sturen naar de hierboven genoemde email.

Is het wellicht een idee om de sets niet om en om te testen maar tegelijkertijd naast elkaar op te stellen? Zo kun je sneller switchen en kan er eenvoudigere vergeleken worden. Daarnaast lijkt 10 uur testen mij iets te veel van het goede... 20 min per set en een eventuele shoot-out lijkt mij lang genoeg?

Mvg, Bob
Topic: Geluid carnaval (25-2-2009 15:43:00)
Even een update.

De set heeft prima zijn werk gedaan met carnaval. Craaft speakers vanaf 80hz laten spelen, en zoals geadviseerd onder een schuine hoek gericht tegen de wand aan de overzijde. Na enig eq werk klonk het zeer fatsoenlijk (bij een snelle db meting met een iphone kwam ik op 100 db uit buiten op straat zonder dat het schel klonk of galmde) terwijl slechts 85 db was toegestaan laugh :D

De EP 2500 is absoluut niet warm geworden onder vol vermogen, niet eens handwarm (oke, hij heeft natuurlijk pas vanaf 80hz versterkt en in een koude ruimte gestaan) In ieder geval, hij heeft het alle 5 de dagen 12 uur lang goed volgehouden.

Bedankt voor de hulpvolle reacties!

Gr Bob
Topic: Geluid carnaval (3-2-2009 17:13:00)
Beste forumleden,

Met carnaval ga ik een geluidsset verhuren aan de kroeg waar ik ook werk. Nu zit ik echter met een aantal vragen.

Eerst even wat algemen informatie:

De luidsprekers zullen op de eerste verdieping (prive ruimte, hier komt enkel personeel) van de kroeg in twee ramen komen te staan om de mensen buiten de kroeg van muziek te voorzien.
De gebruikte installatie bestaat uit een Behringer EP 2500 en twee craaft c12 pro luidsprekers.

Wel nu, de vragen:

Gaat mijn behringer amp het volhouden om 12 uur achter elkaar te werken. Ik heb hem nooit langer dan 4 a 5 uur op volvermogen gebruikt, en vraag me af of hij niet te warm wordt en in de protectie gaat. Nu zal de installatie niet continu op volvermogen gebruikt worden maar toch. Bovendien zal de amp in een ruimte staan met open ramen.

Ten tweede: De gebruikte speakers zijn 200 watt rms, de versterker levert 450 watt rms. Normaal gesproken hebben de craaft speakers hier geen moeite mee, ik vraag me alleen af zouden ze dit vermogen ook gedurende een langere periode aankunnen?

Ten derde: Heeft iemand tips om de speakers te plaatsen. Ik was eigenlijk van plan om ze gewoon op een statief te zetten en dan zo kort mogelijk bij het raam, aangezien dit het veiligste is, maar ik vraag me af of ik dan nog het toegestaane geluidsniveau haal (85db). Een ander nadeel is dat ik ze op statief niet goed kan richten. Het raam waar ze in staan is een vrij smalle straat, ik schat 8 meter breed ofzo? Iemand adviezen wat dit betreft?

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Mvg Bob