Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mr_petit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 2 bijdrage(n) van Mr_petit (Pagina: 1 van 1)

Topic: Multiband compressor? (18-1-2009 01:27:00)

TCMC schreef:

Voor multiband compressing (en nog veel meer) denk ik aan de Behringer DEQ2496. Hier kun je naast compressor en harde limiter ook eeb soort van loudness functies creeren in de vorm van dynamische EQ's. Als je dit zorgvuldig doet, is het zelfs onhoorbaar.
tnx.
Die DEQ2496 ziet er met de dynamische EQ's zeer interessant uit (er gaat een wereld voor mij open laugh :D ) (ik kan helaas geen beveiliging dmv een code oid in vinden, maar presets kan je vergrendelen wink ;) ).
Weet jij ook hoe je de normale compressor of limiter zou instellen als je deze als 'horecalimiter' zou gebruiken? Gebruik je dan de limiter / compressor met harde knee/snelle attack of kan je beter een zachte knee en langzame attack/release gebruiken?
(die laatste lijkt me beter voor de geluidskwaliteit wink ;) )

Van de dbx driverack PA kan ik (uit de manual) niet achterhalen dat deze dynamic eq's zou hebben. Jammer, aangezien ik wel wat verontruste verhalen lees over de behringer DEQ2496 die speakers opblazen / ruisen / fluiten etc vanwege rare fouten in het systeem.
Ik kan sowieso weinig ander dynamic eq's vinden die numeriek te sturen zijn (menutjes met getallen) sad :(
Topic: Multiband compressor? (16-1-2009 15:57:00)
Ik zoek (in het kader van handhaven geluid wet geluidhinder) een apparaat wat frequentieselectief kan limiten.
Het apparaat moet bijvoorbeeld alle frequenties onder (bijvoorbeeld) 80hz limiten op een bepaald niveau wanneer het ingangssignaal groter wordt. De frequenties boven de 80hz moeten gewoon ongelimiteerd doorgang vinden.
De 'normale' horecalimiters van merken als dateq schijnen deze mogelijkheid niet te hebben.
Wat ik begrijp van compressors is dat ik hiervoor een multibandcompressor zou kunnen gebruiken (met een hard knee en veel compressie, snelle attack etc), maar met die zoektermen vind ik niet zoveel (voornamelijk plugins voor pc audiobewerking). Of moet ik hiervoor een crossover en een compressor met side chain gebruiken? En hoe werkt dat dan?
Zou een apparaat als een DAP DCL-2 of een Behringer XR-4400 Multigate Pro dat kunnen?
www.new-line.nl/v/14045
www.new-line.nl/v/15656

Omdat het hier handhaving betreft zou het -indien mogelijk- een pre zijn als het apparaat beveiligd is tegen bediening (bijvoorbeeld menugestuurd met wachtwoord of een losse DSP met PC die de sturing instelt (bijvoorbeeld rane RPM-2, maar die zal wel wat kosten)