Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Charlesvk

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Charlesvk (Pagina: 1 van 1)

Topic: Subjes en vocht (7-11-2010 14:27:00)
Oké bedankt, zijn er ook ideeën/ervaringen welke tijd je (ongeveer) aan zou moeten houden voor het op temperatuur laten komen van de apparatuur?
Topic: Subjes en vocht (7-11-2010 12:44:00)
Weet iemand of het kwaad kan om apparatuur 's winters (buitentemperaturen onder 0) in een bestelbus te laten "overnachten" i.v.m. 's ochtends ergens vroeg op moeten bouwen.

Ik vind hierover niets terug in de gebruiksaanwijzingen van de apparatuur. Verder begrijp ik het belang van acclimatiseren. M'n boxen zitten trouwens in van die gevoerde bags en de rest zit in cases. En de bus ventileert wel wat happy :)

Alvast bedankt!
Topic: Mackie srm450 vs srm450 v2 (26-7-2009 22:03:00)
Ik heb net twee V2's gekocht en vind ze ècht heel mooi klinken!
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (28-10-2008 21:02:00)
Beste Aart,

Wel dan, mijn hartelijke dank voor al uw toelichting. Ik ga een interface aanschaffen. Als u het op prijs stelt, zal ik u mijn bevindingen laten weten.

Vriendelijke groet,

Charles van Kampen
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (28-10-2008 09:51:00)
Ah ja, dus - om zeker te zijn in mijn onzekerheid en u goed te begrijpen - ik kan van de interface outputkanalen naar twee lijningangen op mijn mixer en van - ik neem aan - mijn ST OUT (L,R) Phone jack (TRS) impedance balanced naar de twee inputkanalen op de interface en de interface zelf stuurt de informatie via USB van en naar de laptop?
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (27-10-2008 18:18:00)
Zou in het genoemde geval dit iets kunnen zijn?

Alesis iO/2 USB interface
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (27-10-2008 17:41:00)
Ik snap dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn keuze, maar noemt u de ESI U 24 XL 'zomaar', of denkt u dat ik hiermee een goede keuze zou maken?

Begrijp ik goed dat onze zanger via dit apparaat ook stem op zou kunnen nemen op zijn computer (met de benodigde software) door op een van de ingangen een microfoon in te pluggen? Of kan ik dan beter uitwijken naar een ander model/type (als ik toch zo'n uitgave doe, dan zou ik ook graag over deze functie beschikken)?

En tot slot: ik stel uw hulp zeer op prijs en kan hier geen cursus geluidstechniek verwachten :), maar stel dat dit mijn probleem niet oplost, waar zou u dan - uitgaande van mijn hierboven genoemde apparatuur - het eerst zoeken naar een eventuele brom?
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (27-10-2008 15:57:00)
Bedankt voor de reacties tot zover.

Ik lees ondertussen verschillende resultaten over het al dan niet werken van DI-boxen, etc. Dit lijkt mij dus een gok.

Als ik dit verhaal goed begrijp, zou ik een aparte geluidskaart moeten aanschaffen waarop ik symmetrische verbindingen naar mijn mixer laat lopen?
Zoiets als dit bedoelt u: Behringer UCA-202 U-CONTROL? En symmetrisch, betekent dat trouwens hetzelfde als gebalanceerd?

Op mijn mixer (yamaha MG10/2) heb ik bv de volgende ingangen:

MIC input (ch 1-2) XR-3-31 type (balanced)
LINE input (ch 1-2) Phone jack (TRS) (balanced)

Kan ik vanaf de geluidskaart daar op inpluggen of zou daar weer een verzwakker (?) tussen moeten? En na deze aanpassing zou je dan toch nog last van een brom kunnen hebben?

En dan begrijp ik dat ik goed afgeschermde kabels nodig heb? Hebben die nog een speciale naam, code o.i.d.? Geldt dit ook voor de kabel naar mijn monitors?

Ter informatie, normaliter verlaat het signaal mijn mixer weer via C-R OUT (L,R) Phone jack (TRS) impedance balanced. De monitormix gaat via AUX SEND Phone jack (TRS) impedance balanced naar de zanger.

Groet, Charles
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (26-10-2008 22:52:00)
Ik lees dit nl. in een ander topic op dit forum over laptop voeding en brom:

Is het een passive DI box of actieve DI box?

Als de groundloop isolator niet helpt, dan helpt een DI-box ook niet. In beide apparaatjes zit een scheidinstrafootje ingebouwd.

Een DI box heeft vaak een impedantie verhouding van 50K/600 Ohm, ofwel een natuurlijke verzwakking van 19,2 dB. Je zult de signaal kabel naar de XLR mic ins moeten verleggen.

Een actieve DI box werkt 1:1 maar gebruikt weer batterijen. Phantom power werkt vaak ook, maar is dan alleen geschikt voor microfoon of instrument signalen.

TCMC
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (26-10-2008 22:44:00)
Er vanuit gaande dat een DI-box de oplossing is, is dit dan wat ik zoek: Behringer DI-100 Ultra-Di Active DI-Box. In de gauwigheid zie ik nog een verschil tussen actieve en passieve. Wat is het verschil? En deze heeft twee kanalen. Ik zou denken dat één DI-box dan volstaat?
Topic: Ene keer brom, andere keer niet?? (26-10-2008 20:14:00)
Beste,

Ik heb over brom inmiddels het nodige op dit forum gelezen. Toch zou ik blij zijn met jullie reactie, want ik ben geen geluidstechnicus maar van huis uit acteur. Ik kom er nog niet uit.

Situatieschets eigen geluidsinstallatie:

laptop (audio: minijack -> 2 keer jack/video: VGA -> beamer)
shure sm58 (gebalanceerd xlr)
yamaha mixer mg10/2
lem actieve monitor
"foh": samson actieve monitor(geschakeld aan een niet actieve)

Beeld en geluid komt uit de laptop en er is één microfoon voor een zanger.

Nu merk ik op de ene locatie een brom op mijn systeem en op een andere locatie weer niet?? Ik denk zelf door de geaarde voeding laptop en/of uitgang VGA? Hierover heb ik dus verschillende dingen op dit forum gelezen:

DI-box, 1:1 scheidingstrafootjes, ontstoringssetje, groundlift (wel op mijn lem, maar niet op samson aanwezig), universele klasse 2 voeding (maar mijn laptop werkt nu op een geaarde voeding(driepolig achter de adapter)), opto isolators, groundloop isolator... Tja, kom daar maar eens uit als leek :) In ieder geval sluit ik standaard alles al op dezelfde stroomgroep aan.

Daarbij nog het volgende: wij reizen rond met onze voorstelling en regelmatig maak ik met mijn laptop gebruik van de geluidsinstallatie van anderen. Ook daarop heb ik soms brom en soms niet. Zal de oplossing (die er hopelijk is) daarbij ook werken - of is dat een onmogelijke vraag?

Pas geleden merkte ik in een theater trouwens iets wat ik eerder nog niet had meegemaakt: de verbinding van laptop naar mixer gaf een brom met mijn kabel (minijack -> 2 x jack), maar niet met een andere kabel (minijack -> 2 x tulp -> 2 x verloopstuk xlr). Bij mijn weten is mijn kabel niet beschadigd (nieuwe Cordialkabel). Weet iemand wat voor kabel/pluggen de beste verbinding maakt tussen laptop en mixer. Ik dacht zelf dus dat het beter is om via twee kanalen de mixer in te gaan, dan via 2 x tulp naar één kanaal, omdat ik op de twee kanalen de highpass filter aan kan zetten en op het ene kanaal (van mijn mixer althans) niet.

En dan tot slot: Ik heb inmiddels gelezen dat het taboe is om iets geaards ongeaard aan te sluiten (ik had natuurlijk ook wel begrepen dat die aarding er niet voor niets op zit), maar ik las ook over een aardlekschakelaar. M.a.w. wanneer deze schakelaar aanwezig is, is het gevaar van elektrocutie dan niet ondervangen? Ook fijn om te weten voor de massa elektrische apparaten in huis, trouwens.

Nou een hoop vragen, alvast bedankt voor de reactie.

Groet,

Charles van Kampen