Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Zildjian

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Zildjian (Pagina: 1 van 1)

Topic: Time-Out Gemert (13-7-2008 16:51:00)
Hey iedereen,

Via google kwam ik op dit oude topic. Ik ben een jaar lang lightjockey geweest in "The Sub" in de time-out. De zaal draait met 1 lightjockey. hieronder een samenvatting...

In “the sub” beschikken we over 2 trussconstructies. Op het podium hangt een rechthoek tegen de muur. Die dmv takels horizontaal tegen het plafond getakeld kan worden. In deze rechthoek zijn 108 scans geplaatst in een matrix van 6 hoog en 18 breed.
Boven het podium hangen 2 Fresnells van 2 kW en 2 profielen 1 kW voor het frontlicht op dj's en danseressen. 2 Hazers (en nog 1 boven dansvloer) zorgen voor de nevel tijdens de show.
Boven de dansvloer hangt de “spin”. Dit is een constructie met een buitencirkel, binnencirkel en 8 armen. De buitencirkel omringt de gehele constructie en reikt van balkon tot balkon. Hier zijn afwisselend scans, wash- en spot movingheads gehangen.
De binnencirkel hangt in het midden van de spin. Hierin hangen wash- en spot movingheads. De gehele binnencirkel kan zakken tot 2,5 meter boven de dansvloer.
De armen hangen tussen de cirkels in. Deze kunnen per 4 zakken en omhoog. Aan het eind van elke arm hangt een vierkante truss wat zowel een pan als tilt beweging kan maken (zelfde principe als een movinghead. De vierkante truss is aan beide kanten voorzien van licht. Er hangen scans, moving heads (spots), atlassen, astro's, color changers, stroboscopen en pinspots in. Tussen de armen hangen ook nog vier takels voor het laten vliegen van danseressen.
De gehele contructie met armen en cirkels is ook nog 540 graden roteerbaar. Dit is alles is HARD bekabeld!
Tussen de dansvloer en het podium hangen vier ventilatoren die kunnen zakken en stijgen. Voor deze ventilatoren zijn 16 confettishooters gemonteerd, deze kunnen in groepen van 4 afgeschoten worden, elke pot bevat 1 kilo snippertjes.
Het licht wordt aangestuurd met een grand-ma full size. Deze is met een ethernetwerk verbonden met 2 nsp’s (network signal processor). Deze sturen in totaal meer dan 4000 dmx kanalen uit. Ook wordt gebruik gemaakt van een midikeyboard om zo het aantal direct beschikbare excecutors uit te breiden. De takels en confetti worden met een apart paneel aangestuurd en de armen van de spin met een aparte computer. De gehele lichtshow is ook getekend in Grand Ma 3D, hierdoor kan de hele show geprogrammeerd en afgespeeld worden zonder dat er 1 lamp aan hoeft te staan. Daarnaast zijn er nog twee zwembakken aan het plafond voorzien van ledlights en bubbels (te besturen door de lj).

Kortom: 1 grandMA + 2 nsp's, meer dan 350 moving lights, veel specials (confetti, paaldans, zwembaden, vliegende danseressen). Gewoon gaan kijken dus!

Deze constructie is ontworpen door Techno-construct, deze heeft in Belgie en in Denemarken ook nog een exemplaar van deze "spin" hangen. De spin in time-out is echter de grootste en de snelste en bevat de meeste lampen.