Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dekodomo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Dekodomo (Pagina: 1 van 1)

Topic: Ken iemand kwaliteit van community luidspreakers? (22-1-2008 15:38:00)
Samen,

Heb in de jaren wel ervaring opgedaan met Community als ex verhuurder zowel in eigen gebruik als tijdens klussen door het land.
RS / SLS is nog steeds een van de betere conventionele systemen ondanks dat de designs uit de jaren 80 / 90 stammen.
De RS220 / SLS920 wie weet nog wel een van de betere compacte kastjes ?
Vind eens een kastje van dit formaat dat 130DB continu / 137DB peak doet (2x8", 2" en 1" per kast) en dat 30m verder in een tent nog duidelijk te verstaan is ? Zet je ze op een voetbalveld dan versta je ze 2 velden verder nog duidelijk qua spraak !
Jarenlang hebben acts als Marco Borsato, 2 brother on the 4th floor, lee towers enz erover (RS220 / 660) gespeelt tijdens de tape act periodes shut up :X dat weet ik nog goed.

Qua drivers hebben ze enkele drivers neergezet zoals de M200/M4/VHF100 die serieus van topkwaliteit zijn !
Community is in veel opzichten voorloper geweest maar heeft vooral met de CSX serie een mindere serie neergezet die naar mijn mening dan ook nog eens gebruikt werden voor klussen waar ze niet geschikt voor waren.
CSX serie met Piezo ben ik niet kapot van, bedenk echter deze CSX systemen zijn systemen van soms wel 20 jaar oud die nu nog steeds draaien dus degelijk moet het spul wel wezen.
XLT idem dito, oudere systemen van de jaren 80 / 90 die nog steeds in omloop zijn en natuurlijk nu haast antiek zijn maar nog steeds in de running zijn.

De oude Community versies gaven inderdaad licht in het donker als je simpelweg aan het overbelasten was, je zat dan wel op absurde DB levels. Echt iets van de jaren 80 die lichtgevende kastjes, maar Community alsook andere firma's maken er soms nog steeds gebruik van geloof ik.
Liever een kastje dat lichtgeeft dan een defecte speaker is mijn advies.
Het is een goedkope maar effectieve manier van beveiligen en niemand wil defecte speakers.

R-series, bij mij, in omgeving Alkmaar,(t Zand ) hangen ze sinds 1 jaar of zo op een voetbaldveld, zien er raar uit maar het is verbazingwekkend wat eruit komt ? 1 kastje telkens voor 1 compleet veld.

Heb het gevoel dat Community de laatste tijd wel hard aan de slag is want er zijn toch bedrijven bij die ze weer installeren en verkopen wat ik zo verneem en ik zag ze zelfs te Eindhoven weer hangen in de horeca.