Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Anoniem131028

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 7 bijdrage(n) van Anoniem131028 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (30-12-2007 16:57:00)
bedankt voor reacties weer. Is het een multimeter of een universeelmeter? Of wordt dezelfde bedoeld? Die dingen zijn wel duur in de aanschaf neem ik aan.

En de stoppenkast zit beneden in de hal en het stopcontact zit boven, toch al snel een 5 tot 10 meter verder. Kan dat wel?
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (28-12-2007 18:52:00)

Dré schreef:

Er zijn groundloop isolators voor gebruik met kabel TV/radio (worden dus in het kabelsignaal gezet en niet in het audiosignaal).

Controleer ook goed (of laat goed controleren) dat de aarde in het stopcontact ook daadwerkelijk is aangesloten (want ook dat is helaas niet altijd het geval).
Ik heb er zo'n groundloop isolator tussen gezet, de brom is weg! Hoe kan ik zelf controleren of de aarde goed is aangesloten. Is daar een testmanier voor of kan ik er een apparaatje voor kopen?

bedankt alvast
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (27-12-2007 16:32:00)
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties allemaal. Ik heb nu vanuit de keuken randaarde gehaald met een verlengsnoer. Mooi weggewerkt allemaal, prima oplossing dus. Alleen vraag ik me af of het probleem nu is opgelost. Wanneer ik met de stekker van de audiokabel die naar de stereo gaat over de achterkant van de computerkast ga dan begint mij stereo gigantisch te kraken en te brommen. Volgens mij ook een duidelijke zaak van dat er nog spanning op de kast staat. Ook zag ik bij het over de achterkant van de kast halen van een usbkabel een vonkje.

Wat kan er nu niet kloppen? Ik heb de electriciteits kabels goed gemonteerd, want daar heb ik wel verstand van!

Edit:

Ik heb gemerkt dat het kraken en brommen ook aanwezig is als ik de audiostekker langs de achterkant van de pc haal wanneer deze geheel ontkoppeld is van het lichtnet. Bovendien heb ik zojuist het effect van de aardlus (brom door aansluiten van pc op stereo) gemerkt. Als ik de radiokabel uit de stereo verwijder dan is de brom ook weg.

Kan ik er nu van uit gaan dat de pc goed geaard is?

alvast bedankt voor reacties.....
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (24-12-2007 10:09:00)
Ja ik heb in de keuken geaarde stopcontacten. De keuken zit echter aan de achterkant van het huis en de computer staat helemaal aan de voorkant. Dat zou betekenen dat ik een behoorlijk eind kabel moet leggen en ook door muren moet gaan boren.. niet zo veel zin in, maar goed. Ik wil toch wel graag mijn apparatuur op de pc aansluiten (opnemen van mixen etc). Dus ik zal toch op zoek moeten naar een dergelijke oplossing.
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (23-12-2007 22:56:00)
vrij helder verhaal :)

ik zal mijn huurbaas eens benaderen of er iets aan kan worden gedaan!
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (23-12-2007 17:30:00)
en dan kan ik die geaarde verlengdoos in de het ongeaarde stopcontact steken en dan is de boel geaard?

lijkt me niet toch?
Topic: Apparatuur aansluiten en beschermen (23-12-2007 17:21:00)
Hallo allemaal,

Ik las hier op het forum wat zaken over het op de juiste manier aansluiten van je apparatuur op het lichtnet. Nu zijn mijn dj spullen allemaal klasse 2 apparaten, ze hebben allemaal een platte stekker. Mijn pc is klasse 1 en ik kan hem niet op een geaard stopcontact aansluiten want die zit niet in de buurt. Ik begrijp dat wanneer ik mijn apparatuur nu aansluit op de computer ik de kans heb dat mijn apparatuur wordt beschadigd? Klopt dat?

Verder (wellicht wat offtopic) hangt mijn computer ook aan mijn stereo (audio), de modem (ethernet) en de tv (video). De tv en de stereo zijn ook weer aan elkaar gekoppeld en de stereo zit weer aan de cai-aansluiting net zoals de modem (kabelmodem). Alle apparatuur zit dus eigenlijk gelinkt met mijn pc die op een niet geaard stopcontact zit. Kan dit kwaad? En is dit wellicht de oorzaak voor ruis die ik af en toe in de stereo of tv hoor?

Alvast bedankt voor reacties!