Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Aqua

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 1 bijdrage(n) van Aqua (Pagina: 1 van 1)

Topic: balanced en unbalanced (12-4-2003 11:57:00)

Victor schreef:

Een gebalanceerd audiosignaal is gesplitst in een hot (+) en een cold (-)kant, die gelijk in grootte maar tegengesteld zijn. Als de hot +0,5V is, is de cold -0,5V. Ook hier weer een GND. Hot en cold gaan door 2 aparte aders, GND weer op de mantel van de kabel. Het voordeel is dat als de kabel onderweg van bijvoorbeeld je mixer naar je versterker storing oppikt, deze storing gelijke invloed heeft op de + en - aders. De storing heft zichzelf daardoor op, omdat - en + elkaar als het ware uitdoven (tegengestelde fase). Resultaat: storingsvrije signaaloverdracht ook over langere afstanden.
Misschien een kleine opmerking:
je telt de hot-ader (in fase) en de cold-ader (in tegenfase) samen en inderdaad de storing is weg, maar als ik het goed voorheb is de som van +0,5V en -0,5V gelijk aan 0... Dus waar is mijn audio-signaal dan naartoe?
Zou het daarom niet kunnen dat:
- de storing die instraalt op je kabels door de afscherming wordt opgepikt? (www.sale.nl/support/techdocs/article.asp?ID=12&hoofdstuk=1)
- de cold-ader gewoon een 0V-signaal draagt waarop de eventuele storing die dan toch nog door de afscherming door zou komen (herinner de 'kooi van Faraday') invalt? Als we dan ons signaal op de hot-ader bekijken ten opzichte van de cold-ader die we aan de ingang 180° in fase draaien is dit gewoon ons 'clean' signaal. We hebben namelijk ons audiosignaal (wisselspanning) op de hot-ader waarop de storing invalt (stel een wisselspanning met een amplitude van 0,01V). Die storing valt dan natuurlijk ook in op de cold-ader. Maar door deze ader in tegenfase te stellen, tellen we de storing op bij het tegenstelde van die storing en wat blijft er over? Inderdaad alleen ons audio-signaal.