Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Pied

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Pied (Pagina: 1 van 1)

Topic: Zelfbouw speakers Wbin + Hoorn (17-6-2007 12:18:00)
Wat is dan precies het nadeel van oud hout? happy :)

Naar mijn weten gaat het goed hard, en draagt het goed ver. Dit is wat wij willen bereiken. Het hoeft niet 100% kwalitatief perfect te zijn. Verder staan er ook nog flinke gitaar en bass kabinetten bij. Dus alleen de synts, zang en drum worden over de PA versterkt. Ook de verdwaalde Dj zal erover moeten worden versterkt.

Verder maakt het formaat van de boxen ons niet uit, wat veel mensen weerhoud w-bins te gebruiken. Wat voor ons dus geen probleem is. Verder heb ik eigenlijk geen redenen kunnnen vinden waarom we geen w-bins moeten gebruiken. Misschien dat ze niet laag genoeg zouden gaan, ~80Hz. Maar als we er 4 zouden stacken zou dit zeker wel de ~60Hz moeten halen.
Topic: Zelfbouw speakers Wbin + Hoorn (17-6-2007 11:44:00)
Wij hadden hetzelfde w-bin design gevonden. Wij hebben hierover speakerstore.nl gecontacteerd, en die kon ons vertellen dat de 18sound drivers goed te gebruiken zijn in dit ontwerp. Dit omdat de T/S parameters heel sterk overeen komen.

Dat dit veel gaat kosten weten wij ook. Daarom willen we eerst nog wat meer informatie opdoen. Over de versterkers zijn we nog niet helemaal uit. Misschien gaan we 2 Crown CTs 2000 versterkers lenen. Deze leveren 1000W per kanaal op 8-ohm voor de w-bins. Verder weten we nog niet hoe we mid en hoog gaan versterken.
Topic: Zelfbouw speakers Wbin + Hoorn (17-6-2007 00:54:00)
Beste mensen,

Ik en een stel kameraden gaan een festival organiseren. Hiervoor willen wij onze eigen speakers gaan bouwen. We verwachten ongeveer 500 man op dit festival. Het is volledig openlucht, en is vooral gericht op bandjes, waar we met name de drum, zang en synths over de PA draaien.

Het idee is om een 3-weg systeem te gebruiken. Met de volgende opstelling:

Laag
4x W-bin kasten: JBL K151 met de volgende drivers: 18sound 18LW1400.

Mid
4x 500w rms. (zoeken nog nog een goed bouwplan, mocht je er eentje weten, laat het ons weten)

Hoog
2x RCF HD2414/T

Gelieve hier commentaar op te geven.

We doen dit voor de eerste keer dus we staan open voor ieder mogelijk advies.

Met vriendelijke groet,

Peter