Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Remcoheuser

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 7 bijdrage(n) van Remcoheuser (Pagina: 1 van 1)

Topic: Conus van speaker kapot (6-11-2007 11:01:00)
Nee geen kunststof, meer een soort karton oid.
Topic: Conus van speaker kapot (4-11-2007 23:15:00)
Het rooster zat er inderdaad nog voor, dus het kan niet zo zijn dat er in geschopt of geduwd is. Ik denk zelf dat het puur ouderdom is geweest maar ik stond er wel even van te kijken!
Ik heb alle stukjes nog wel maar ik denk niet dat ik hier nog veel mee kan aangezien het zo'n beetje helemaal verscheurd en verpulverd is.
Waarschijnlijk is het vervangen van de speaker zelf dan toch de beste oplossing neem ik aan?
Topic: Conus van speaker kapot (3-11-2007 16:22:00)
Gisteren op een feestje gedraaid, blijkt 1 van mijn boxen te kraken. Dus ik kijk door het rooster naar de speaker die erachter zit, blijkt er zowat niets meer over te zijn van de conus! Ik heb vanaf dat moment het kanaal van die speaker maar dichtgedraaid, en toen het feestje afgelopen was heb ik het rooster verwijderd.

Dit is wat er nog van over is, sorry voor de slechte kwaliteit:

klik

Nu weet ik dat een rubber ophang-ring vervangen kan worden aan een speaker, maar kan dit ook met een gehele conus?
Dit omdat de spoel zelf nog goed is (neem ik aan).
En zo ja, is dit dan rendabel bij een speaker zoals deze van het merk Renkus-Heinz, of ben ik goedkoper uit met het vervangen van de speaker zelf?

Alvast bedankt!
Topic: Vraag over Scanmaster 1612 (27-9-2007 23:43:00)
Nee, inderdaad precies wat ik al dacht... Valt dan toch een beetje tegen maargoed net wat je zegt: Dan maar zo slim mogelijk programmeren, en je kan altijd nog wat veranderen ter plaatse door Program Override te gebruiken.

Wat me ook al opviel is dat de scanmaster alleen stilstaande beelden kan opslaan. De beweging is dus het moment tussen 2 stappen. Het is dus zo goed als niet mogelijk om een moving head bijvoorbeeld een cirkel op de muur te laten draaien, of een vloeiende 8 te maken. Een cirkel zou dan als een 6-hoek of iets dergelijks moeten worden geprogrammeerd.
Ik neem aan dat de uitgebreidere tafels dit wel kunnen?!
Ik zag bij de plaatselijke discotheek hier (waar ze het licht via een pc sturen) dat de movingheads niet van scene naar scene aangestuurd worden, maar op de computer kan de volledige beweging (en dus niet de statische beweging tussen 2 scenes) ingesteld worden, waardoor dus wel vloeiende vormen gerealiseerd kunnen worden.
Als ik dit ook zou willen, met wat voor tafel krijg ik dan te maken? Of ben je dan direct gebonden aan een pc?
Topic: Vraag over Scanmaster 1612 (26-9-2007 22:56:00)
Klopt het dat wanneer je een scene aan een chase wil toevoegen, je deze alleen uit een bank kan halen, of kan je direct een met de schuiven gekozen schene toevoegen aan een chase, zonder deze eerst in een bank te zetten?
Mijn 30 banks staan namelijk al vol, terwijl ik nog maar 2 chases gemaakt heb. Ik zou graag nog wat meer chases aan willen maken, maar dat kan dus niet zonder eerst een bank te overschrijven??? Of zie ik dit nu verkeerd...
Topic: snelle laser vraag ?? (4-4-2007 23:37:00)
Ok dan ga ik hier eens over nadenken hoe ik dit kan verbeteren.
Dank jullie wel!
Topic: snelle laser vraag ?? (26-3-2007 21:31:00)
Ik heb al een tijdje de Big Dipper k100 in mijn bezit, maar ik heb er vanaf het begin al een klein probleempje mee.
De lichtsterkte neemt steeds na een paar uur gebruik langzaam af. Nu zit er op de printplaat in de module een potmeter waarmee de lichtsterkte af te stellen is. Deze stel ik dan ook iedere keer bij maar het probleem blijft terugkomen... Wanneer ik aan de potmeter draai lijkt hij ook erg te ´storen´. De lichtopbrengst verloopt niet soepel en lineair zoals je zou verwachten waneer je aan de potmeter draait wat het erg moeilijk maakt om de laser op de beste lichtsterkte af te stellen en na een paar uur gebruik moet hij weer opnieuw afgesteld worden. Ik heb al contactspray geprobeerd maar dit hielp niet.
Ik ben aan het overwegen om de normale potmeter te vervangen voor een meerslagen potmeter met dezelfde waarde in de hoop dat het probleem dan over is. Heeft iemand een beter idee of is er iemand die toevallig hetzelfde probleem heeft opgelost?

Ook lees ik dat het vrij gemakkelijk is om de laser ´op te voeren´. Maar ik kan nergens terug vinden hoe dit dan zou moeten. Kan iemand een how-to geven hoe dit moet? Ik weet dat de levensduur van de laser op deze manier drastisch verlaagd wordt, maar het zij zo.

Alvast bedankt en excuses voor het omhoog halen van een oud topic.

Greetz, Remco Heuser