Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Riposo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Riposo (Pagina: 1 van 1)

Topic: Het aansluiten van...?! (8-3-2007 20:58:00)
Als dat het geval is dan ga ik ff zoeken naar wat verloop stekkertjes....... Of m'n versterker hier zal komen te staan is nog de vraag. Voor zo ver in ieder geval ontzettend bedankt voor de hulp.
Topic: Het aansluiten van...?! (8-3-2007 14:48:00)
Waarschijnlijk wel ja...... ;)
Topic: Het aansluiten van...?! (8-3-2007 13:57:00)
Wordt dat niet allemaal netjes beschreven in de handleidingen?
Absoluut, maar daar kom ik dus niet uit. :) En het er niet uit komen gaat dus voornamelijk om het aansluiten van, welke aansluitingen ik nodig heb, of er verloop stekkers zijn voor tulp naar XLR. Dat soort zaken.
Is dit echt of neem je iedereen in de maling? Je hebt een versterker gekocht voor je actieve boxen? Zeg me dat het niet waar is....
"I kid you not" Maar gezien de reactie is dit dus niet echt goed doorgedacht. Nu ik het inderdaad terug lees klinkt het niet echt snugger. Dan een volgende vraag, is het dus uberhaupt niet mogelijk om dit soort speakers op de DAP aan te sluiten? Versterker + versterker = vast niet goed.
De Behringer speakers zij actieve speakers en hebben dus geen versterker nodig, deze speakers hebben een XLR ingang.
De Air FX heeft RCA inputs en outputs (handleiding p12). Wanneer je nu Mixer-> Air FX -> Behringer speakers wil doen heb je deze kabels nodig:
mixer -> Air FX
Air FX -> speakers
(tenminste als de RCA connectoren op de Air FX female zijn)
oooohhhh oke, nu word het wat duidelijker. Enig probleem is wel, de RCA zijn male. Dan zou ik dus eerst een verloopje moet hebben naar female en dan van RCA(female) naar XLR.
Maargoed ik snap ook niet zo waarom deze persoon een versterker heeft gekocht bij een setje mooie versterkte monitorspeakers.

aan de OP; hoe had je dus gedacht alles op elkaar aan te sluiten?
De versterker heb ik aangeschaft omdat ik dacht dat de aansluiting tussen de mixer --> AirFX --> en het hoorbaar maken, anders niet kon. Vandaar...... Als het dus Mixer --> AirFX --> Speaker is dmv verloop-stekkertjes, dan is de versterker idd overbodig.

Hoe ik dacht alles aan te sluiten? Hier dus de eerste fout van mijzelf, niet nadenken en gewoon kopen.... (lompheid)
De oplossing van stekelvarke is precies wat ik bedoelde, alleen had ik het over een verloopje. Uiteraard is een kabel met aan beide kanten verschillende connectoren veel praktischer. Tussen XTC en Air FX hoeft niet persé een RCA/XLR. Dat kan ook met RCA/RCA, want de XTC heeft verschillende uitgangen.
De verbinding tussen XTC en AirFX kan met RCA. Als ik even type wat ik denk, IN van Air FX op de OUT van de XTC en van van de OUT (AirFX) --> verloopje RCA(Male)/RCA(Female) en dan weer een verloop RCA(Female)/XLR om naar de Behringer te gaan.........

Klopt dit zo ongeveer of is dit ook niet goed doordacht?

Thx in ieder geval voor alle reply's, ben er vrij zeker van dat het helemaal goed gaat komen. Toppie mensen....
Topic: Het aansluiten van...?! (6-3-2007 21:06:00)
Mochten er een aantal zaken niet helemaal duidelijk zijn dan zal ik proberen er een zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Grtz,
Hugo
Topic: Het aansluiten van...?! (6-3-2007 21:02:00)
Ik zit met een vraag zie wellicht lomp overkomt, heb even gekeken of ik ergens een oplossing kon vinden maar toen dacht ik dat het ook misschien wel handig is als ik het aan mensen vraag die er verstand van hebben.

Ik zit met een aansluitings probleem. Draai al een tijdje en dat gaat allemaal goed en leuk maar toen dacht ik dat het misschien wel leuk was om een Alesis Air FX te kopen. Zo gezegd, zo gedaan maar toen kwam ik er achter dat ik een versterker tussen mijn mixer en m'n speakers nodig heb anders gaat het niet werken. Direct op m'n mixer aansluiten gaat iig niet werken.

Ik dan een versterker kopen, ook best, kom ik er achter dat ik 'm niet kan aansluiten. (Of niet weet hoe.)

Ik kan even een lijstje met apparatuur geven en misschien dat iemand mij een beschrijving zou kunnen geven omtrent het aansluiten hiervan.

Op de manier hoe ik nu draai is alsvolgt:
Draaitafels op mixer ( i/o tulp )
Monitorspeakers op mixer ( XLR )

En ik heb tot nu toe altijd geluid gehad.

Totaal wat ik nu heb is:
Dateq XTC
Draaitafels (2 stuks)
Behringer Truth B-2031A (2 stuks)
Alesis Air FX
DAP PALLADIUM P-500 Vintage

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe en met welke kabels ik alles aan kan sluiten?

Alvast heel erg bedankt.
Grtz,
Hugo