Forum > Profiel
Gebruikersgegevens.
Het profiel van Snake
Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers
Laatste 200 bijdrage(n) van Snake (Pagina: 6 van 10)
Topic: Detroit Techno & Chicago House (2-11-2004 10:19:00)Ja zeker? Dat moet iedereen toch voor zichzelf uitmaken. Sommigen werken liever met een analoge sequencer of nog wat anders.
Ik vind de Electribe ER-1 beter voor live gebruik want kleiner, zeer makkelijk te bedienen, goede sounds, erg geschikt voor live, goedkoper, ... (en kom nu weer niet af van <<Wat als geld geen rol speelt?>> alstublieft)
Maar als ik zelf mocht kiezen voor een live doos dan zou ik een sample gebaseerd toestel nemen. Al eens gekeken eigenlijk naar de Korg ES-1? Ik zou eerder daar voor opteren want het is een zeer fijne drumsampler (hiermee bedoel ik one-shot sounds).Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (26-10-2004 08:17:00)Niet echt, is een sample machiene niet een groovebox -> die heeft een rompler als uitgangspunt.
Electribes kun je ook als grooveboxen zien, zo je wil.Topic: Harddisk-recorder (25-10-2004 18:05:00)Korg ER-1 MKII.
Als het een sample-gebaseerd toestel mag zijn een Yamaha SU700 en een MPC1000 als het toestel ook compact moet zijn.
Electron machinedrum zou ik nooit gebruiken, die is veel te ingewikkeld voor mij :DTopic: Drumcomputer voor live gebruik? (24-10-2004 17:11:00)Ja tuurlijk, het is een ander apparaat...
ER-1 (MKII of niet) is een drumdoos, hier komen enkel drumgeluiden en piepjes en kraakjes uit (als je dat wilt). Met de MC505 kun je volledige tracks maken. Dit is trouwens ook gedaan door sommigen. Maar het is niet de ideale live drumdoos, dus...
Trouwens de D2 mag dan wel van plastiek zijn, het voelde wel stevig aan, en zeker niét als speelgoed. Het is ook helemaal geen speelgoed!
"The Roland D2, it may look like a toy, but guess again!"Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (23-10-2004 16:12:00)Haha ja hoor! Ze zijn ZEER gebruiksvriendelijk. Die Electribes zijn wat dat betreft juweeltjes van apparaten. Ik had zelfs geen handleiding nodig (die overigens heel erg dun is). De user interface is gewoonweg fantastisch, dat ding klopt als een bus. Heel logisch opgebouwd.
Enige nadeel wat ik kan bedenken is misschien dat de mute status van je tracks (instrumenten) niet opgeslagen wordt. Maar dit valt prima te omzeilen door gewoon verschillende patterns te maken, het eerste pattern bevat dan bvb enkel de bassdrum en de clap, het volgende ook maar heeft hihats extra, enzovoorts enzoverder. Met de pattern set functie (zie hierboven) kun je dan heel handig tussen de patterns switchen.
Ik had vroeger ook een Roland D2 groovebox (die ik nu heb verkocht - ik had dringend geld nodig en ik gebruikte hem toch bijna niet meer), en dat was een ander paar mouwen om onder de knie te krijgen...Topic: Harddisk-recorder (23-10-2004 13:44:00)Ja inderdaad tegen schroeven zeggen wij west-vlamingen ook wel eens vijzen.Topic: Cd zit vast in CDJ-800 (20-10-2004 15:25:00)Dat is zeker waar. Feit is wel dat digitale technologie steeds goedkoper wordt in tegenstelling tot analoge electronica. Er komt een tijd dat zuiver analoge apparaten enkel nog in musea zullen bestaan.Topic: digital output (3-10-2004 10:42:00)
Sneak heeft een beetje z'n eigen stijl he... (Sneak style / filtered disco). Filtered disco samples met dikke beats. Mijn favoriet qua muziek. Ook qua dj.
Topic: Detroit Techno & Chicago House (29-10-2004 13:28:00)Ik weet niet of de topic opener hier nog komt, maar zowieso een mooie site om wat muziek te beluisteren (en te kopen):
www.sneakbeats.com/
Topic: Lounge (29-10-2004 13:27:00)www.sneakbeats.com/
Ik draai zelf vaak deephouse en daar valt wel altijd op te dansen.
Maar er bestaat idd ook deephouse die niet dansbaar is.
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (26-10-2004 19:25:00)Maar er bestaat idd ook deephouse die niet dansbaar is.
MuuskE schreef:
een yamaha rm1x geen optie?Ik vind de Electribe ER-1 beter voor live gebruik want kleiner, zeer makkelijk te bedienen, goede sounds, erg geschikt voor live, goedkoper, ... (en kom nu weer niet af van <<Wat als geld geen rol speelt?>> alstublieft)
Maar als ik zelf mocht kiezen voor een live doos dan zou ik een sample gebaseerd toestel nemen. Al eens gekeken eigenlijk naar de Korg ES-1? Ik zou eerder daar voor opteren want het is een zeer fijne drumsampler (hiermee bedoel ik one-shot sounds).
Ik heb trouwens de elektribe M beluisterd
Dat is een combo van de ER-1 en EA-1. Wordt trouwens niet meer gemaakt. En ik weet niet of je het begin van deze thread gelezen hebt maar genoemde apparaten kosten nog maar 200 euro per stuk. Stukje goedkoper dan een RM1x.Het is de kok, niet de keuken.
Of de ER-1 nu goedkoop is of niet, het blijft een steengoed apparaat. Oké een Machinedrum is beter maar ik wil liever een niet te ingewikkeld machien, zeker niet als hij live gebruikt moet worden.
Trouwens mocht ik iets live gebruiken van midi gear dan was het zeker een sample bak; ik ben niet echt goed in synthese van geluiden en ik vind het veel gemakkelijker en leuker om samples te gebruiken.
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (25-10-2004 21:34:00)Of de ER-1 nu goedkoop is of niet, het blijft een steengoed apparaat. Oké een Machinedrum is beter maar ik wil liever een niet te ingewikkeld machien, zeker niet als hij live gebruikt moet worden.
Trouwens mocht ik iets live gebruiken van midi gear dan was het zeker een sample bak; ik ben niet echt goed in synthese van geluiden en ik vind het veel gemakkelijker en leuker om samples te gebruiken.
QuincMan schreef:
Edit: SU700 is toch meer een groovebox?Electribes kun je ook als grooveboxen zien, zo je wil.
Weet er iemand eigenlijk een toestel dat kan opnemen aan 16 bit 44,1 kHz en dat een microfoon ingang heeft (mini jack of zo).
Mag gelijk wat zijn, zolang het maar niet te duur is. Ik wil het toestel gebruiken voor samplen on the road. Een machientje zoals reporters hebben zou ideaal zijn, maar ik vrees dat zoiets heel erg duur is...
Ik heb trouwens al eens gekeken naar de Sony site, maar de goedkoopste MD met microfoon ingang kost iets van 250 euro... Dat vind ik wel eventjes te veel van het goede. Zijn er goedkoper alternatieven?
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (25-10-2004 18:00:00)Mag gelijk wat zijn, zolang het maar niet te duur is. Ik wil het toestel gebruiken voor samplen on the road. Een machientje zoals reporters hebben zou ideaal zijn, maar ik vrees dat zoiets heel erg duur is...
Ik heb trouwens al eens gekeken naar de Sony site, maar de goedkoopste MD met microfoon ingang kost iets van 250 euro... Dat vind ik wel eventjes te veel van het goede. Zijn er goedkoper alternatieven?
DJ Quinten schreef:
als geld geen rol speelde, wat voor drumcomputer zou je dan gebruiken voor live gebruik? dus puur een 'beat generator', geen groovebox oid.Als het een sample-gebaseerd toestel mag zijn een Yamaha SU700 en een MPC1000 als het toestel ook compact moet zijn.
Electron machinedrum zou ik nooit gebruiken, die is veel te ingewikkeld voor mij :D
DJ Quinten schreef:
Maar hoor je het ook in het geluid terug?ER-1 (MKII of niet) is een drumdoos, hier komen enkel drumgeluiden en piepjes en kraakjes uit (als je dat wilt). Met de MC505 kun je volledige tracks maken. Dit is trouwens ook gedaan door sommigen. Maar het is niet de ideale live drumdoos, dus...
Trouwens de D2 mag dan wel van plastiek zijn, het voelde wel stevig aan, en zeker niét als speelgoed. Het is ook helemaal geen speelgoed!
"The Roland D2, it may look like a toy, but guess again!"
DJ Quinten schreef:
Is het ook gebruiksvriendelijk, dat je niet weken met dat ding bezig moet zijn om hem helemaal te snappen? Zoveel ervaring heb ik niet met die dingen, alleen met programma's waar een drumcomputer in zit zoals Reason e.d.Enige nadeel wat ik kan bedenken is misschien dat de mute status van je tracks (instrumenten) niet opgeslagen wordt. Maar dit valt prima te omzeilen door gewoon verschillende patterns te maken, het eerste pattern bevat dan bvb enkel de bassdrum en de clap, het volgende ook maar heeft hihats extra, enzovoorts enzoverder. Met de pattern set functie (zie hierboven) kun je dan heel handig tussen de patterns switchen.
Ik had vroeger ook een Roland D2 groovebox (die ik nu heb verkocht - ik had dringend geld nodig en ik gebruikte hem toch bijna niet meer), en dat was een ander paar mouwen om onder de knie te krijgen...
Om enkel een dj-mix setje heb je helemaal geen harddiskrecorder nodig, wat voor zever is dat nu... Doe dat gewoon met je computer, of met een tape-deck, zoals ik doe.
Topic: Drumcomputer voor live gebruik? (22-10-2004 20:00:00)Groot gelijk dat je voor een drumdoos kiest om naast draaitafels te gebruiken. Vaak is een synth partij toevoegen aan bestaande muziek heel lastig, omdat praktisch alle tracks al redelijk "vol" zitten. Om daar dan een passend geluid bij te vinden vergt heel veel tijd, dus iets wat je niet live kunt doen als je aan het draaien bent!
Wat ik je aanraad is deze: www.netzmarkt.de/thomann/thoiw7_artikel-166810.html
(Link verwijst wel naar een andere webshop maar Dré verkoopt deze versie (nog) niet dus is deze link niet verkeerd hier mag ik hopen...)
Prijzen van deze nieuwe versies zijn trouwens gezakt als een zinkende duikboot, ze worden verkocht voor spotprijzen, zoals je kunt zien in de link. Behuizing is nu eindelijk van metaal (enige minpunt eigenlijk van de vorige versies vind ik).
De Electribes passen ook in een platentas, als dat niet handig is! Probeer dat maar eens met een RM1x of MC505.
Oude versies van de electribe (zoals in de webshop) zijn niet meer te koop (behalve tweedehands natuurlijk), ze worden zelfs niet meer gemaakt. Dus Dré misschien een idee om dat aan te passen.
Ik heb zelf trouwens zo één, nog van voor de prijskeldering helaas pindakaas (ik betaalde 300 Euro in een Belgische winkel wat toen een goede prijs was). Ik zweer het je die bakjes zijn super hands-on! Ook over de klank ben ik zeer te spreken. Het is natuurlijk geen Elektron Machinedrum, maar die kost dan ook 6 keer zoveel.
Er is ook een pattern set functie, heel erg ideaal voor live. Die functie houd in dat je onder elk van de 16 stepkeys een pattern kan opslaan (klaarzetten is juister eigenlijk), dat kan je zelf instellen. Je hebt zo 4 banken van 16, dus je kunt maximaal 64 van die patterns programeren voor live klaarzetten. Door middel van één druk op de toets verander je dus die 16 stepkeys in selectietoetsen voor patterns. Zo kun je onmiddelijk van bvb pattern A32 naar pattern D05 switchen. ZEER leuke live feature dus!
Ook live recorden zonder de sequencer te stoppen is mogelijk, wat je met een Roland MC niet kunt (behalve de 909 dan). Dit is een functie die heel erg handig is en die je eigenlijk niet zo vaak terug vind, zeker niet voor deze prijs.
Mijn advies is dus kopen! Maar het is slimmer eerst te testen, dat geld voor alles. Maar voor die 200 euro zul je je er geen buil aan vallen, én er is trouwens geen beter alternatief voor die prijs.
Fantastische user interface, gewoon ideaal voor live (maar ook voor in de studio natuurlijk).
Nog iets als afsluiter: Een groovebox kan idd meer, maar wil je dat ook? Ik zou je allesinds geen groovebox aanraden als je live wilt gaan mixen met draaitafels... Er is beters voor dat soort toepassingen; de electribes bvb.
Topic: Ableton Live 4 (21-10-2004 22:38:00)Wat ik je aanraad is deze: www.netzmarkt.de/thomann/thoiw7_artikel-166810.html
(Link verwijst wel naar een andere webshop maar Dré verkoopt deze versie (nog) niet dus is deze link niet verkeerd hier mag ik hopen...)
Prijzen van deze nieuwe versies zijn trouwens gezakt als een zinkende duikboot, ze worden verkocht voor spotprijzen, zoals je kunt zien in de link. Behuizing is nu eindelijk van metaal (enige minpunt eigenlijk van de vorige versies vind ik).
De Electribes passen ook in een platentas, als dat niet handig is! Probeer dat maar eens met een RM1x of MC505.
Oude versies van de electribe (zoals in de webshop) zijn niet meer te koop (behalve tweedehands natuurlijk), ze worden zelfs niet meer gemaakt. Dus Dré misschien een idee om dat aan te passen.
Ik heb zelf trouwens zo één, nog van voor de prijskeldering helaas pindakaas (ik betaalde 300 Euro in een Belgische winkel wat toen een goede prijs was). Ik zweer het je die bakjes zijn super hands-on! Ook over de klank ben ik zeer te spreken. Het is natuurlijk geen Elektron Machinedrum, maar die kost dan ook 6 keer zoveel.
Er is ook een pattern set functie, heel erg ideaal voor live. Die functie houd in dat je onder elk van de 16 stepkeys een pattern kan opslaan (klaarzetten is juister eigenlijk), dat kan je zelf instellen. Je hebt zo 4 banken van 16, dus je kunt maximaal 64 van die patterns programeren voor live klaarzetten. Door middel van één druk op de toets verander je dus die 16 stepkeys in selectietoetsen voor patterns. Zo kun je onmiddelijk van bvb pattern A32 naar pattern D05 switchen. ZEER leuke live feature dus!
Ook live recorden zonder de sequencer te stoppen is mogelijk, wat je met een Roland MC niet kunt (behalve de 909 dan). Dit is een functie die heel erg handig is en die je eigenlijk niet zo vaak terug vind, zeker niet voor deze prijs.
Mijn advies is dus kopen! Maar het is slimmer eerst te testen, dat geld voor alles. Maar voor die 200 euro zul je je er geen buil aan vallen, én er is trouwens geen beter alternatief voor die prijs.
Fantastische user interface, gewoon ideaal voor live (maar ook voor in de studio natuurlijk).
Nog iets als afsluiter: Een groovebox kan idd meer, maar wil je dat ook? Ik zou je allesinds geen groovebox aanraden als je live wilt gaan mixen met draaitafels... Er is beters voor dat soort toepassingen; de electribes bvb.
Hier al aan gedacht?
www.kentonuk.com/homepage/index.shtml
Je kunt ervan uitgaan dat Kenton controllers heel lang meegaan. Geen plastieken brol hier, behuizing is metaal. Kost wel wat maar dan heb je ook wat.
Of hieraan?
www.doepfer.de/home_e.htm
(tweede kopje)
Of hieraan?
www.ucapps.de/
(voor de doe het zelvers onder ons, diverse zelfbouw projecten uitvoerig uitgelegd waaronder een hoop midi-controllers)
Topic: Cd zit vast in CDJ-800 (20-10-2004 15:36:00)www.kentonuk.com/homepage/index.shtml
Je kunt ervan uitgaan dat Kenton controllers heel lang meegaan. Geen plastieken brol hier, behuizing is metaal. Kost wel wat maar dan heb je ook wat.
Of hieraan?
www.doepfer.de/home_e.htm
(tweede kopje)
Of hieraan?
www.ucapps.de/
(voor de doe het zelvers onder ons, diverse zelfbouw projecten uitvoerig uitgelegd waaronder een hoop midi-controllers)
massive schreef:
@ Snake; neem aan dat je met 'vijzen' uitelkaarschroeven bedoeld? Lijkt me geen goed plan indien er garantiestickers aangebracht zijn, zoniet, dan nog vraag ik me af in hoeverre het binnenwerk van de cd-drive toegangelijk is.Misschien is het een idee om hem open te vijzen? Of toch maar naar een service centrum gaan, maar dan wel met het risico je cd speler een geruime tijd kwijt te zijn.
Topic: Welke actieve luidsprekers? (6-10-2004 17:06:00)Vorig jaar op de fuif van onze jeugdbeweging (ik zat er toen nog bij, nu niet meer maar dat ter zijde) waren er twee zalen, één grote (ik schat 800 personen) en één kleinere (ik schat 400 personen). In de kleine zaal werden 4 van die Mackie's gebruikt voor de FOH en 2 voor de monitoring. In de grote zaal werden 2 Mackie's gebruikt voor de monitoring.
Met de Mackie's als monitors heb ik geen ervaring want ik mocht niet draaien van één persoon die nogal veel te zeggen heeft (soort vete, vanwege die vete heb ik de jeugdbeweging ook verlaten).
Ik moet wel zeggen dat in de kleine zaal die 4 Mackie's meer dan voldoende waren, mooi geluid en ze kunnen heel hard (dat had ik echt niet verwacht want het zijn eigenlijk kleine kastjes). Als ik in jouw schoenen stond dan zou ik voor de Mackie's gaan, al heb ik geen ervaring met andere speakers.
Topic: digital output (3-10-2004 13:16:00)Met de Mackie's als monitors heb ik geen ervaring want ik mocht niet draaien van één persoon die nogal veel te zeggen heeft (soort vete, vanwege die vete heb ik de jeugdbeweging ook verlaten).
Ik moet wel zeggen dat in de kleine zaal die 4 Mackie's meer dan voldoende waren, mooi geluid en ze kunnen heel hard (dat had ik echt niet verwacht want het zijn eigenlijk kleine kastjes). Als ik in jouw schoenen stond dan zou ik voor de Mackie's gaan, al heb ik geen ervaring met andere speakers.
kvm schreef:
Digitaal hoeft niet beter te zijn.Komkom voor dj-gebruik is 44,1 kHz aan 16 bit toch meer dan voldoende.
Dat 92 kHz 24 bit gedoe vind ik heel zwaar overdreven als het op dj-toepassingen aankomt.
Topic: digital output (2-10-2004 15:42:00)Dat 92 kHz 24 bit gedoe vind ik heel zwaar overdreven als het op dj-toepassingen aankomt.
Elke digitale mixer heeft mijns inziens digitale in- én uitgangen. Lijkt me vrij logisch, anders heb je weer twee conversietrappen bij digitaal opnemen.
Topic: Vervelende harde piep uit Xone:62 (1-10-2004 17:31:00)Ik zou eens binnen wippen bij de dealer (voor zover dat mogelijk is) en het volgende onder de neus duwen: firearms.smith-wesson.com/userimages/163640_large.jpg
Serieus: Ik vind dat je hier helemaal geen genoegen mee moet nemen!! Als men de fout in de mixer niet kan herstellen dan heb je gewoon recht op een nieuwe. En geen reeds gebruikt model...
Serieus: Ik vind dat je hier helemaal geen genoegen mee moet nemen!! Als men de fout in de mixer niet kan herstellen dan heb je gewoon recht op een nieuwe. En geen reeds gebruikt model...