Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Soundmen

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 33 bijdrage(n) van Soundmen (Pagina: 2 van 2)

Topic: Ev speakers (20-2-2006 11:36:00)
maar nu komt het....

wat zit er precies in z'n ev box want het ljikt me sterk dat hun (ev) er voor 2500 (incl. winkelprijzen)euro aan spullen inzitten misschien zou het wel zo zijn dat hun onderzoek doen maar dan nog kan het toch neit zo duur zijn en betaal je uit eindelijk voor de naam.

dus kan iemand mij vertellen wat de x-sub van even nu daadwerkelijk aan elktra apparatuur in zich heeft? en hoe en wat? Mijn idee was om er eerst een schiedings filters in te zetten en dan door te lussen naar de toppen. verder wil ik na loop van tijd een cross-over...en dan het scheidings filter eruit.

en andere optie zou zijn helemaal niets in de basbox zetten en dan gewoon via een cross-over gaan werken.(dat is toch wel het idee maar wegens niet gelijk teveel geld wil ik het misschien doen via een scheidings filter in de sub.

graag reactie's

robert
Topic: w-bin of niet? (20-2-2006 09:31:00)
hallo,

ja ik weet wel wat ik nu wil hebben ik wil wbins zelf gaan maken voor projecten buiten of lange zalen en daarbij nog een gewone set denk hier bij aan EV (gewoon als set kopen).

bedankt allemaal!

o trouwens ik had gehoord dat er een programma is die je boxen kunnen berekenen. verdere info zal nog volgen als ik er meer van weet.

groeten
robert
Topic: Ev speakers (20-2-2006 09:22:00)
hey partick,

mensen zullen nu een hele rare indruk van jou krijgen hehe(beetje offtopic)

groeten
je klasgenoot
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 21:50:00)
ja dat kan wel zo zijn maar er staat toch echt spec. bij dus die kan ik dan toch vergelijken met elkaar of zie ik dat verkeerd ?

ik kijk natuurlijk wel prijs bewust maar ook naar de kwaliteit.
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 21:16:00)
nou ik wil zeker wel geld uit geven daar aan maar ik hoor iedereen hier over beyma speaker en als ik de kwaliteit prijs/verhouding onderzoek valt het allemaal best wel mee vergeleken met bijv''dap'' kan hier best aan tippen(voor 200 minder als je ook natuurlijk naar de kwaliteit kijkt).

dat wil niet zeggen dat ik dap speakers wil want daar heb ik al te slechte ervaringen mee. de speakers die behringer gebruikt(jensen) vind ik op zich wel aardig over het geld weet i het nog niet i moet nog prijzen met spec. ontvangen.

maar of het nu ev of beyma is ik denk dat alles tegewoordig uit china komt of is dat te kort door de bocht? ik bedoel ik weet niet precies hoe en wat kwa boxen wel maar asl het aan komt op lossen speakers ben ik nog best ene broekie.

maar doordat ik behringer heb gehoord (de nieuwe pro lijn) moet i zeggen dat ik toch wel onder de indruk was van die 18" die hun gebruiken.

a.s. dinsdag ga ik naar een winkel met een vriend waar ze allemaal losse speakers hebben hangen en ook getest kunnen worden dus ik denk dat ik daar wel een hoop wijzer uit wordt

ik zal jullie zeker op de hoogte houden!

robert
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 16:06:00)
hej

BEDANKT!!!

ik denk dat ik dus nu toch ga voor "gewone" speakers wel zal ik gaan voor 18" en ik wil dan de x-sub van EV na bouwen (2x18")maar zoiets zou ik graag willen horen, maar nu komt het ik vind ev speakers erg tot te duur. beyma vind ik ook wel duur tot vergelijking met andere speakers die ik heb gezien jensen speakers zijn ook niet echt duur maar willen wel. kan iemand nog wat advies daarover komen???

dank je

Robert sneaky :V
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 11:50:00)
zoals ik hier uit begrijp zou ik dus beter kunnen "gewone" subs kan gebruiken want het zal hoofdzakelijk voor binnen zijn (teminste in het begin).

graag een reactie

Robert
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 10:35:00)
ik was nog niet klaar... hihi de reactie erboven gaat over de peavey black shadow 15 " maar die gaat 127 dB! en in de tekening van de reactie erboven staat onderaan een schematje en daar staat in dat deze maar 96 dB gaan wat is het verschil? zit het um in het systeem van de wbin ? is het ook zo dat als je er een 18" speaker in zet dat je ze dan harder kwa dB kan laten gaan?

Robert
Topic: w-bin of niet? (16-2-2006 10:23:00)
hej DANK JE WEL voor de tekening ! hie zou ik zeker weten wel wat mee kunnen!

maar zoals ik net las kun je voor binnen(denk aan kroegen en zalen)beter gewone kasten nemen ipv wbins. maar zou je naar de buiten lucht gaan kun je beter over stappen op wbins.

maar ik zou wel graag een 18" speaker erin willen zou deze net zoveel dB kunnen produceren als een enkele 18" gewone kast of dubbele 18" kast?

graag zou ik het horen
want de wbins zou de dus goed zelf te maken zijn happy :)

robert
Topic: Ev speakers (16-2-2006 09:34:00)
hej
zou je me de link kunnen geven waar dat staat uitgelegd?

dank je
robert
Topic: w-bin of niet? (15-2-2006 22:42:00)
wie kan mij helpen.

ik wil een setje aanschaffen(en kijken nu puur even naar de sub kasten) ik ben bekent met een w-bin setje maar ook met een gewone sub beide zijn 18" wat denken jullie w-bin of gewone boxen.

het zal de verhuur ingaan(waar ik zelf bij ben)
en wie kan me wat vertellen of wbins zelf te maken zijn of 2de hands(worden nietmeer nieuw gemaakt toch)?

wie kan mij helpen???

bedankt!

robert
Topic: Ev speakers (15-2-2006 22:27:00)
ja tot nu denk ik wel dat ik alleen de sub kasten zelf wil bouwen maar om eerlijk te zijn ben ik nog niet echt bekent met dit proces. Ik heb wel een idee van hoe ik de kast moet bouwen(ik heb op dit forum een hoop gevonden over kasten en ok bouw tekeingen!) maar de komt het volgende: Het lijkt me er sterk dat er geen weerstanden in de boxen dus heeft iemand een elktrisch schema daarvan? want ik heb wel een aan tal kasten gezien die hadden een paar condensatoren en dat was het (simpel gezegt). dus voordat ik tevele op me schouders ga halen wil ik zeker weten dat het allemaal te doen is. en natuurlijk de kosten berekenen (deels zal dat afhangen van de speakers die ik er in zet weet iemand nog een betrouwbaar merk?).

maar w-bin speaker vind ik ook wel wat maar ja om die zelf te maken....of is er iemand die er hier vanaf moet...lol

ik hoor het graag

groeten
robert aka soundmen
Topic: Ev speakers (11-2-2006 17:08:00)
Hallo ik ben nieuw >Robert< en
ik wil wel een mooie ev xsub/f maar dit is een speaker bestaande uit 2 x 18" hieronder de spec.
Specifications

Frequency range (-3 dB) 33 - 400 Hz
Recommended high-pass frequency 33 Hz
Sensitivity (SPL 1 W/1 m) (LF/MB/HF) 100/106 dB (1/2-space)
Max. SPL/1m (calc.) (LF/MB/HF) 131/137 dB (1/2-space)
Long-term power handling (LF/MB/HF) 1,200 W
Short-term power handling (LF/MB/HF) 4,800 W
Coverage (H° x V°) 200° x 325°
LF driver 2 x EVX-180B
Crossover frequencies 80 Hz
Nominal impedance 2 x 8 Ω
Input connections 2 Neutrik ® NL8
Dimensions (H [front/rear] x W x D) 19.46"/19.46" x 49" x 29.15"
494.3/494.3 x 1244.6 x 740.4 mm
Net weight 92 kg


maar deze speaker kost ong. 2500 euro dat vind ik te veel dus kan ik ze voor het geld zelf wel maken denk ik.
nu is de vraag :
1heeft iemand een bouwtekening van de kast (of een link van deze kast of een andere soort type wat over een kan komen?) mijn vader is timmerman dus dat zal het probleem niet zijn.
2 een elktra schema ik ben zelf wel handig met elktra (heb 2 jaar elktro techniek gehad en volg nu een opleiding Sound en Vision).

dus zou iemand kunnen helpen? met tekeningen of advies willenb geven wat zou over een komen er hoeven niet persé ev speakers in want wat je voor het beetje inkt betaald met de letters EV vind ik een beetje duur j@vascript:si(tf.mt, ' razz :p ');
razz razz :p
dus ik ben benieuwt wie me kan helpen en ook evt. welke versterkes ik zat zelf aan crown te denken of de P serie van ev.

alvast bedankt!

Robert