Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Thijlklerkx

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 77 bijdrage(n) van Thijlklerkx (Pagina: 3 van 4)

Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 19:18:00)
Inderdaad maar ook ik ben altijd zo ( als ik iets bestel kan ik niet wachten tot het binnenkomt maar als het eenmaal binnen is staat het binnen een kwartier in de kast en kan het gebruik nog wel 2 weken op zich laten wachten. )

Ik vind het meer dan logisch en het vragen van advies hier is nou eenmaal vrijblijvend razz :p

Thijl
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 18:12:00)

wagterboer schreef:

Bij audio functie wordt volgensmij helemaal niet gedimd, dus met oog op de toekomst zou ik zeggen dimpack!

Thijl.
wel of niet?
Ik zou het dimpack nemen. ( wat jij zelf al wil... )
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 18:10:00)
Die sturing is voor het draaien van programma's maar ook om de knoppen ongeacht de plaats van het dimmerpack bij je in de buurt te hebben.

Ook is het voor het overzicht ( welk van mijn 20 dimmerpacks hoorde ook alweer bij die par? ) en het is nodig om scanners en strobo's aan te sturen.

Thijl.

[edit schreef:

wagterboer schreef:

wacht op een bevestiging maar denk dat ik het goed heb happy :)

Welke lichtcombinatie lijkt jullie het mooist

Rood / Blauw?
Hangt lijkt me van het feestje af, wat voor feest en wat voor sfeer wil je maken?

Thijl. ( rood = warm, blauw = koud, groen = vervreemden enne geel?? razz :p )
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 18:07:00)
Bij audio functie wordt volgensmij helemaal niet gedimd, dus met oog op de toekomst zou ik zeggen dimpack!

Thijl.
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 18:04:00)

W0uter schreef:

Als ik kijk wat dat ding kost en wat die dmx sturing kost (die dus ook een audio functie heeft) en de uitbreidingsmogelijkheden bekijk zeg ik toch echt 'DMX dimmerpack!'
Dat zou ik ook zeggen, maar als je ECHT een budget hebt, dan kun je ook zoiets doen, ben je toch weer zo'n 100 Euro goedkoper uit. (alleen heb je dan geen uitbreidingsoptie meer).
Nee want het dimmerpack kan ook standalone werken en de TS wil toch alleen (als ik het goed begrijp) dat hij op geluid reageert en dan is dit goed.

wagterboer schreef:

dan kan die andere dimmer + de lichtaansturing eerst vergeten worden als ik het goed begrijp, als je dus kiest voor de partydimmer?

wat dit is een soort 2 in 1 ?
Ja maar je kan ook eerst alleen die dimmer kopen, dan kun je later uitbreiden ( en dat wil je want alleen 4 parren, je wil een keer meer wink ;) ) en dat scheelt dan maar 10 euro.

Thijl.
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 18:01:00)
Als ik kijk wat dat ding kost en wat die dmx sturing kost (die dus ook een audio functie heeft) en de uitbreidingsmogelijkheden bekijk zeg ik toch echt 'DMX dimmerpack!'

Thijl.

[edit]
Hij heeft een microfoon, je kunt met de knopjes instellen of hij: Een standaard programma afspeelt, op de muziek reageert, op dmx reageert.
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 17:58:00)
Hij heeft wel een ingebouwde microfoon. ( maar hoe dat presteert? )

Thijl.

[edit]
Kristian dan, ik had niet naar je profiel maar naar je username gekeken wink ;)
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 17:54:00)
Er zitten vier filters in een pakje dus je kan met een toe, maar als je je kleuren wat leuker wil kiezen (vier verschillende kleuren is iig niet mijn stijl, twee verschillende en dan symmetrisch vind ik een stuk mooier) kun je beter 2 setjes kopen.

Thijl.

[edit]
Krissie was me voor maar ik was iig eerder dan wouter sneaky :V
Topic: Lichtset rond de 300 euro (20-6-2007 16:58:00)

dj sjoerd schreef:

ik zou inplaats van die controller van 89 euro overstappen op dmx dan kan je later als je budget groter is beter uitbreiden.
Je kunt dan de sturing ( het ding met de schuiven dus ) ook laten zitten en het vierkante dimmerpack of de T4 gebruiken om het aan te sturen, bedenk dat in het geval van de T4 je om iets te veranderen wel op een stoel moet gaan staan om bij de knopjes te drukken en dat dat bij het vierkante ding niet hoeft ( dat kun je in de booth leggen ).
Daar staat tegenover dat je bij het vierkante ding nog aardig wat geld erbij moet tellen voor 4 verlengsnoeren ( of multikabel maar das nog duurder ) wat dus niet echt goedkoop is ( en waardoor het meteen kopen van een controller misschien weer slimmer wordt... Alhoewel je natuurlijk nooit genoeg goede verlengsnoeren kunt hebben... )

Groeten,
Thijl.
Topic: vliegen van K115 (20-6-2007 16:52:00)

dj krissie schreef:

Maarten-square schreef:

Volgens mij bedoelt dré de vf=10. Dat houdt in dat je frame 10 keer het gewicht van je speaker moet kunnen dragen als je het boven mensen hangt.
Maarten
Het wordt van aantal stukken staal gemaakt. Dus dat moet geen probleem zijn.
Mits die vast ontzettend sterke stukken staal ook een beetje deftig aan elkaar vast gemaakt worden wink ;)
Topic: Video streams mixen (19-6-2007 19:56:00)
Of er programma's voor bestaan weet ik niet, ik weet niet wat voor uitgangen je camera's hebben? Als het om s-video ofzo gaat kun je er nog dure kaartjes in gaan proppen.

Daarnaast vraag ik me af wat voor computer je ervoor gaat gebruiken want als je het wil beamen of een scherm mag je een flinke computer hebben om het op een fatsoenlijke kwaliteit naar die beamer te sturen.

Wellicht een beter idee is het huren van een echte video mixer, nieuw kosten ze tussen de €1.000,- tot en met zo'n beetje oneindig, een simpele moet dan dus wel voor een aardig bedrag te huren zijn... ( die hebben dan wel s-video in en geen firewire... Die zijn erg duur )

Groeten,
Thijl.

[edit]
Sorry ik had niet gezien dat het deels met wi-fi is, dit is niet van toepassing ashamed :$
Topic: laptop kopen (19-6-2007 13:30:00)

KVM schreef:

thijlklerkx schreef:

Als ik die stofzooi eruit wil krijgen moet ik dat ding toch echt open maken want een van de fans zit direct achter die bak...
Misschien is een kwastje en perslucht de oplossing.
Versterkers, scans e.d. worden daar ook mee schoongemaakt.
Helaas, ik kan het stof wel uit de fan spuiten maar dan spuit ik het dat ding in zodat het gezellig op de processor, grafische kaart en meer van dat komt te liggen... Dat is ook niet wat ik wil...

En wat betreft de how to, daar verschillen wij dan over van mening, ik denk dat ik niet de enige ben die geen zin heeft om 15+ euro te betalen om even met perslucht door een kastje te gaan...

Maargoed het is zoals je zegt, ieder heeft zo zijn merken happy :)

Groeten,

Thijl.
Topic: laptop kopen (18-6-2007 13:56:00)

KVM schreef:


Waarom zou dat eruit moeten.
Best mogelijk dat het er wel uitkan, jij weet alleen misschien niet hoe.
Als ik die stofzooi eruit wil krijgen moet ik dat ding toch echt open maken want een van de fans zit direct achter die bak...
En misschien weet ik inderdaad niet hoe maar op het internet heb ik het ook niet kunnen vinden en reken er ook niet op dat je van Dell iets mee krijgt waarin staat hoe je het moet doen ( en dan kun je zeggen tuurlijk niet, bij mijn MyCom pc zat toevallig wel een keurige handleiding met allerlei informatie... )

KVM schreef:

Dan had je misschien een groter model moeten kiezen.
Ja, jammer dat in ieder geval toen (misschien is dat nu anders dat weet ik niet...) totaal geen informatie over het formaat van kasten op de Dell site stond... Beetje moeilijk kiezen.

Nu ga jij natuurlijk zeggen: misschien had je dan niet het goedkoopste model moeten kiezen sneaky :V Nou dat heb ik ook niet gedaan laugh :D
[citaat van CyberDance schreef:

Als ik een computer/server/whatever wil gaan upgraden/verbouwen trek ik altijd eerst het ding open als ik m niet ken, om te kijken wat er nodig is en of het uberhaupt gaat passen. Lijkt me dat je toch graag even wat info wil over vrije connectoren en benodigde kabels en eventuele clips voor je zomaar willekeurig een HDD bestelt?
Met die Dell wel ja maar dat was ik met mijn goeie ouwe MyCom en dat ben ik met mijn goeie nieuwe MyCom toch echt niet gewend ( 'k moet wel in de gaten houden of er genoeg pci poorten vrij zijn natuurlijk maar dat weet ik meestal wel, gezeur om ruimte of kabeltjes die veel te kort zijn heb ik met die MyCom's toch echt niet... )

Groeten,

Thijl.

Overigens raken we hier niet een beetje erg ver verstrikt in een Thijl houdt van MyCom en de rest van de wereld ( arme Thijl razz :p ) houdt van Dell discussie terwijl het eigenlijk ging over iemand die (3 jaar geleden...) een laptop wilde aanschaffen?
Topic: laptop kopen (17-6-2007 14:00:00)
@dj_marco,

Wat betreft zelfbouw vs merk ben ik het niet helemaal met je eens.

Het hangt natuurlijk van de persoon af maar als dj met ook wel wat verstand van computers ( dat wat verschilt van persoon tot persoon wink ;) ) ben je nou eenmaal niet iemand die voor zijn beroep computer configuraties met de bijbehorende kast ontwerpt...

En ik geloof zeker ook net als JVS dat het verschil tussen die twee groter wordt.

Thijl.
Topic: laptop kopen (17-6-2007 13:14:00)

KVM schreef:

thijlklerkx schreef:

Onze (wel wat oudere) Dell is een enorm stofnest, natuurlijk worden alle pc's stoffig maar de koeling van die Dell zit zo in elkaar dat alle hoekjes en gaatjes onder het stof komen en hij ontzettend veel stof aantrekt.
Iedere computer met een fatsoenlijke koeling is een stofnest. (mits je filters gebruikt)
Ooit mh's of scans gezien na plm een half jaar gebruik?
Logisch ook dat je die regelmatig schoon moet maken.

Martin.
Zie ook wat Dré hier later over zei maar daarnaast wat ik er wel bij had moeten zeggen, in die dell zit om de processor en het moederbord een enorm plastic ding dat dan ook iets voor de luchtstroom moet doen ofzo en dat krijg ik er met geen mogelijkheid uit. Daarnaast heb ik ook twee MyCom pc's, een van die twee heeft heel wat uren op zijn naam staan (10 jaar oud) en die is nog niet half zo stoffig als die Dell na 6 jaar... De andere MyCom van 3 jaar is ook een heel stuk minder stoffig.

Wat betreft het al dan niet wensen van meer uitbreidingsmogelijkheden, ik wil wel meer mogelijkheden kunnen inbouwen, ik bewerk video dus een nieuwe harde schijf kunnen plaatsen zonder al teveel gezeik is wel wenselijk...

Wat betreft te lange/te korte kabeltjes, ik zie me zelf er ook wel toe in staat om een langer kabeltje te gaan kopen en dat in plaats van het oude aan te sluiten, ik heb die kabels niet hier met bakken op voorraad liggen, en naar een computer winkel moeten voor een kabeltje is nou net niet wat je wil als je op zondag even de tijd hebt genomen om het op zaterdag binnengekomen spul in te bouwen...

Daarnaast denk ik niet dat het tegenwoordig nog echt standaard is een pc te kopen, die 3 jaar te gebruiken, dat ding naar de kinderkamer te verhuizen en een nieuwe te kopen zonder de kast een keer van binnen te hebben gezien. Mijn idee is juist dat mensen steeds vaker hier en daar wat (laten) doen om hun computer te fine tunen.

De cd speler van buiten naar binnen schuiven, klopt maar je moet wel het paneeltje eruit zien te pulken en dat gaat niet zo lekker in de krapste kast die Dell kon vinden sad :(

Maar mijn volgende pc wordt inderdaad ook zelfbouw (alhoewel die MyCom pc's nog best ruim zijn vanbinnen...), lekker veel vrijheid happy :)

Groeten,
Thijl.
Ps. sorry trouwens dat het zo'n enorme lap tekst is geworden (alweer...) ashamed :$

[edit schreef:

@Dré, een klein ding, ik neem aan dat je server in een datacenter staat? Want daar wordt wel flink geinvesteerd in anti stof systemen (of hoe dat ook heet) waardoor een willekeurige computer natuurlijk een stuk minder stoffig wordt...

[edit2 schreef:

Wat betreft de manier hoe toetsenborden van laptops in elkaar zitten, daarin moet ik je gelijk geven dat het niet echt reeël is te willen dat het allemaal plat en sterk is.

Maar dan wil ik wel nog even klagen over het gewicht van dat ding, veel te zwaar razz :p
Topic: Weggeef spullen (16-6-2007 18:15:00)

SkyTechnician schreef:

bij ons op school gooiden ze lolly's het publiek in laugh :D misschien is dat nog een idee? (wel oppassen dan met kleine kinderen, want ik heb het over 2e-3e klas middelbare school)
Blij kleine kinderen van die snoepkettingen die je om je nek doet ( jeweet wel, waar ze ook onderbroeken van hebben wink ;) ) en die je op kan eten happy :) ( ze stoppen spontaan met janken om al hun problemen sneaky :V )

Thijl.
Topic: laptop kopen (16-6-2007 17:44:00)
Mua dan delen wij de ervaringen op het gebied Dell niet helemaal razz :p

Onze (wel wat oudere) Dell is een enorm stofnest, natuurlijk worden alle pc's stoffig maar de koeling van die Dell zit zo in elkaar dat alle hoekjes en gaatjes onder het stof komen en hij ontzettend veel stof aantrekt.

Daarnaast is het ding niet bepaald flexibel als je het hebt over uitbreiden, alle kabels zijn precies zo lang gekozen dat je voor alles nieuwe kabeltjes moet gaan halen, de kast is erg krap en als je er iets extra's in wil doen moet je ontzettend gaan klooien en voor de bovenste bay zelfs de voeding eruit halen...

En als je een cd rom in dat ding doet begint je hele behuizing door dat getril zo'n enorme t*ringherrie te maken dat we blij zijn dat we niet veel cd(roms) gebruiken angry

Daarna zijn we weer terug gegaan naar de goede oude MyCom, onze als minstens 10 jaar oude MyCom doet het namelijk nog steeds prima ( alhoewel dat natuurlijk niet alleen ligt aan de MyCom maar ook aan Intel enzo... happy :) ). Volgende pc ga ik als hollander zelf samenstellen en dan met Kelkoo overal het goedkoopste onderdelen wegplukken laugh :D

Nog twee iets meer on topic dingen:

CyberDance had net de specs van zijn laptop neergezet ( lijkt me een leuk ding trouwens happy :) ), en daarbij zette hij achter de schijfsnelheid van 7200rpm een groot uitroepteken, ik wil de TS (nee mensen die video gaan bewerken op een laptop want dit is al een oud topic...) erop wijzen dat zodra je video wil capturen je harde schijf minimaal 7200rpm moet zijn! 5200 voldoet niet! Bij het normaal bewerken weer wel alhoewel je het bij het renderen wellicht wel zult merken. Ga daarnaast voor video lekker ruim in het RAM zitten, voor programma's als Magix 1gb, studio 11 of Premiere 2! ( en dat is nou niet bepaald standaard in een laptop wink ;) )

Daarnaast @Dré: wat is volgens jou dan het verschil tussen hoe een echte pc eruit ziet en een zelfbouw dingetje? Bedoel je dan hardwarematig of toch meer hoe de kast is ingedeeld en hoe degelijk alles vast zit? ( dus met tie raps om de voedingskabeltjes enzo laugh :D )

Groeten,

Thijl.

Owja Ps, Ik zit hier wel lekker te schijten op Dell, toen mijn moeder een Dell laptop (Latitude D510) aangeboden kreeg van haar werk heeft ze die meteen in ontvangst genomen en daar heb ik dit bericht ook op getypt laugh :D ( overigens niet bepaald een stevig ding, een aardrijkskunde boek van nog geen halve meter op het toetsenbord laten vallen was genoeg om een toets zodanig te beschadigen dat er een nieuw toetsenbord in moest shocked 8O , gelukkig viel het in de verzekering razz :p )
Topic: SCSI probleempje (11-6-2007 21:24:00)
Heb je de allernieuwste drivers van het internet geplukt?

Thijl.

Oja wat betreft uitroep ehu vraagteken, Dj Louis zelf maakte de fout ook al een paar posts terug laugh :D
Topic: SCSI probleempje (11-6-2007 19:21:00)
Dat bedoeld Maarten ;)
Topic: Drive in show meubel (10-6-2007 19:53:00)
Dat is waar, daarnaast zou je zonder statieven ook niet dit soort dingen kunnen doen.

Maar nogmaals, ziet er erg goed uit!

Thijl.