Home > Geluid > Randapparatuur > Compr./Limiters

DBX 166 XS

Stereo Compressor, Limiter, Gate (XLR uitvoering)

DBX 166 XS

Artikelnummer: 23581 | 166XS
GTIN/EAN: -

 

10
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review


Compr./Limiters
DBX Compr./Limiters

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De DBX 166xs zorgt voor een meer dynamische controle over live of studiogeluid en helpt om een betere, professionele sound te creëren. Met compressie in de signaalketen kunnen ongelijke niveaus worden geëffend, gitaren worden benadrukt en drums beter worden aangezet. Het is ook eenvoudiger om vocalen meer naar de voorgrond van een mix te brengen en ze helder door de omringende instrumenten heen te laten klinken. De DBX 166xs is verder voorzien van een PeakStop® limiter om duren versterkers en luidsprekers te beschermen. De DBX 166xs maakt gebruik van de gepatenteerde Overeasy® compressie technologie en kan werken in stereo of dual-mono mode.

De 166xs is uitgerust met hoogwaardige XLR en 1/4" TRS ingangen en uitgangen, gain reductie meters en schakelaars met achtergrondverlichting.

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Dé compressor/gate/limiter
Door: <anoniem>

Ronduit de beste compressor, gate en limiter die ik ooit heb gezien en gehoord. Erg veel mogelijkheden, perfecte automatische instellingen etcetera. Zoveel mogelijkheden dat je wel eens verdwaald zou kunnen raken als je zomaar wat aanpielt, maarja, dat zie ik niet als nadeel want er wordt ook een goede handleidin bij geleverd die ook een paar standaard voorbeelden heeft waar het voor gebruikt kan worden.

De compressor kan erg snel maar ook traag reageren (afhankelijk van de attack). De compressie klinkt ook erg netjes (en niet boomerig of pompend), vooral bij overeasy (ook wel soft knee).

De gate is ideaal als je toch nog ergens een kleine ruis had of iets dergelijks, stel hem in op b.v. -50dB en alles daaronder wordt afgekapt (na een X aantal miliseconden).

De limiter doet wat de naam inhoudt; afkappen wanneer het echt nodig is. Opvallend feit is wel dat de ledjes hiervan erg snel gaan knipperen (stel dat je hem op +3dB zet dan gaat bij het uitsturen van 0dB toch vaak wel even flikkeren op de maat, maar het knijpende geluid wat je hoort zodra erg echt hard limiting wordt verricht is dan nog zeker niet aan de orde). Tot een 5dB boven de limit threshold klinkt het nog netjes, daarboven blijft het signaal vlak maar gaat het wel pompen. Als je de compressor goed insteld scheelt het wel hoe hoog de limiter gaat 'pompen'.

Verder zit er nog een sidechain op (die ik zelf niet gebruik).

Ideaalste is denk ik wel om het laag op kanaal 1 te zetten en het hoog op kanaal 2 (omdat je voor beiden het beste andere instellingen kunt gebruiken). Ik ben hierdoor mono gaan draaien; maar je kunt er natuurlijk ook 2 kopen ;-).

Super ding dus!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties